Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Άγριες κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων για την πρόσληψη του Γενικού Γραμματέα αλλά και τον αριθμό των ειδικών συνεργατών – Χ. Ελευθερίου σε Β. Κωνσταντόπουλο: «Ο Δήμαρχος πηγαίνει αυτή τη στιγμή με το δικό του αυτοκίνητο στην Αθήνα, ενώ εσείς πηγαίνατε στα Holiday Inn» – Κωνσταντόπουλος σε Ελευθερίου: «Εμείς σε προεκλογικές σας δεσμεύσεις για την εξυπηρέτηση όλων των κολλητών σας δεν θα συμφωνήσουμε»

από το Kozan.gr
Άγριες κόντρες μεταξύ του Δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου και του επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλη Κωνσταντόπουλου σημειώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, που πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019. Η πρόταση του  Βασίλη Κωνσταντόπουλου για μερική τροποποίηση του προϋπολογισμού  και συγκεκριμένα για τις δαπάνες που προβλέφθηκαν για το μισθό του Γενικού Γραμματέα αλλά και τον αριθμό των ειδικών συμβούλων, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων (όπως χαρακτηριστικά ανέφερε), προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Σερβίων. Ο κ. Κωνσταντόπουλος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ανέφερε: «Το χρέος του δήμου ανέρχεται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Θα πρέπει να νοικοκυρέψουμε το  Δήμο. Στον προϋπολογισμό όμως βλέπω – και συγκεκριμένα στο σκέλος των εξόδων – ότι προβλέπεται δαπάνη 10.720 + 2787 ευρώ, για τον Γενικό Γραμματέα κι επίσης μια δαπάνη, στο σύνολο 20.000 ευρώ, για τους ειδικούς συνεργάτες/ συμβούλους + 5000 ευρώ για τις εργατικές εισφορές.
Τόσο εμείς, ως δημοτική αρχή, όπως και ο κ. Κοσματόπουλος δεν είχαμε Γενικό Γραμματέα. Η θέση του Γενικού Γραμματέα θεσπίστηκε με τον τελευταίο νόμο. Στο πνεύμα της εξοικονόμησης πόρων προτείνουμε να μη συμπεριληφθούν και να εξοικονομηθούν πόροι και να μην υπάρχουν τέσσερεις ειδικοί σύμβουλοι αλλά δύο. Προτείνουμε αυτή η εξοικονόμηση  των πόρων τα χρήματα να κατευθύνουν σε κωδικούς που έχουν σχέση με την καθημερινότητα (αποχιονισμούς κτλ)».
Σε πολύ υψηλούς τόνους ο Δήμαρχος Σερβίων, Χ. Ελευθερίου, απάντησε: «Ευχαριστούμε τον κ. Κωνσταντόπουλο που δείχνει τα «δόντια» του. Δηλαδή τι μας λέει; Ότι ο Υπουργός, ο οποίος είπε «a priori» πρέπει να μπει Γενικός Γραμματέας σ’ ένα διαμελισμένο Δήμο, άρα ο νομοθέτης (για τον κ. Κωνσταντόπουλο), είναι ακατάλληλος, είναι παράνομος; Ε όχι κ. Κωνσταντόπουλε! Ο Γενικός Γραμματέας είναι απαραίτητος, όπως κι όλοι οι υπάλληλοι. Διότι για να το προβλέψει ο νομοθέτης, κάτι ήξερε. Δεν είστε πάνω από το νομοθέτη. Μη γίνετε ξαφνικά αυτός που συμπονεί, ότι δεν χρειάζεται ο Γενικός Γραμματέας. Αν ήσασταν εσείς σε αυτή τη θέση, θα θέλατε έναν Γενικό Γραμματέα σε ένα διαμελισμένο, σε έναν καταταλαιπωρημένο, σε ένα δήμο που οι υπάλληλοι μηνύουν οι μεν τους δε. Είναι απαραίτητος κι είναι συνδετικός κρίκος μεταξύ του Δημάρχου και των υπαλλήλων. Δε μπορείτε με τη λογική ότι δεν είναι απαραίτητος, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα στα χιόνια. Τα χιόνια να τα πληρώνατε όταν εσείς ήσασταν δήμαρχος, που δεν τα πληρώσατε κι ακόμη χρωστάμε σε ανθρώπους. Όπως επίσης ο Δήμαρχος πηγαίνει αυτή τη στιγμή με το δικό του αυτοκίνητο στην Αθήνα, ενώ εσείς πηγαίνατε στα Holiday Inn. Aπό εκεί γίνεται εξοικονόμηση κι όχι να κόψουμε τον Γενικό Γραμματέα. Γιατί τελικά πρέπει να δείξουμε ο καθένας τα «δόντια» του εδώ. Αν νομίζετε ότι δεν χρειάζεται Γενικός Γραμματέας, εγώ θα προσλάβω Γενικό Γραμματέα με τα χρήματα του Δημάρχου ή θα έρθει αμισθί. Ο Γενικός Γραμματέας είναι απαραίτητος. Το πρόβλημα σας είναι οι επιλογές του Δημάρχου. Να μη γίνει δυνατός ο Δήμος. Αυτό είναι λοιπόν που επιθυμείτε; Nα διαλύσουμε το Δήμο; Αν είναι έτσι να πάμε στον κόσμο και να πούμε ότι οι τέσσερεις έγιναν δύο με επιλογή της αντιπολίτευσης, όχι επειδή δεν υπήρχαν χρήματα. Είναι «κροκοδείλια» τα δάκρυα που ρίχνετε σε σχέση με τ’ ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Eμείς μάθαμε να βάζουμε «πλάτη» και το ξέρετε πολύ καλά και σαν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν πήρα ένα ευρώ και τα επέστρεψα όλα στο δήμο. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Να βγείτε στην κοινωνία να πείτε ότι εσείς κόψατε 3 δυναμικούς υπαλλήλους στον δήμο. Εσείς με τις ενέργειες σας, γιατί θεωρείτε ότι εκεί θα κάνει οικονομία ο δήμος. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό που κάνετε. Να προσπαθείτε να αποσυντονίσετε το δήμο. Να αποδυναμώσετε τον δήμαρχο».
Aνταπαντώντας στα λεγόμενα του Δημάρχου, ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος, είπε: «Θέλω να επισημάνω στον κ. Δήμαρχο ότι ο νομοθέτης λέει ότι Γενικός Γραμματέας ορίζεται ή διορίζεται εφόσον υπάρχει οικονομική δυνατότητα. Σε αυτή τη φάση θεωρούμε, ως παράταξη, ότι δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα. επίσης για τους ειδικούς συνεργάτες πρώτη φορά καθορίζονται 4, ενώ ο νόμος λέει έως 4. Εμείς θεωρούμε ως παράταξη ότι μπορεί να είναι 2 κι αν έχουν αποτελέσματα (εντάσσουν έργα κτλ), τότε να πάρουμε 3ο και 4ο. Εμείς σε προεκλογικές σας δεσμεύσεις για την εξυπηρέτηση όλων των κολλητών σας δεν θα συμφωνήσουμε».
«Είναι και μομφή δηλαδή, δεσμευτήκαμε κιόλας; Κύριε Κωνσταντόπουλε, σε ό,τι αφορά τη θέση του Γενικού Γραμματέα, προέκυψε τον Αύγουστο, άρα πώς μπορεί να δεσμευτήκαμε προεκλογικά;«, ρώτησε ο Δήμαρχος.
«Πάρτε όπως θέλετε», ανταπάντησε ο επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
Για την ιστορία, να σημειωθεί πως εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, ο μεταβατικός προϋπολογισμός, του τεχνικού προγράμματος και του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης του Δήμου Σερβίων οικονομικού έτους 2019 (από 1.9.2019-31.12.2019), που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αναστάσιος Κακαφίκας.

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala lei o kosmatopoylos oti se ligo kero tha me psaxnete.

Ανώνυμος είπε...

Ελευθερίου εσύ ήσουν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επι Κωνσταντόπουλου,περί Holiday Inn τώρα τα λές;Εσύ Μπουκουβάλας κόψε αυτό το ύφος του Πάπα δεν σου πάει ούτε το γουστάρουμε,ακόμη δεν αρχίσατε και άρχισες να κουράζεις τους πάντες.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά μήπως το πρόβλημα δεν ήταν τελικά ο Κοσματόπουλος; Λέω εγω.....

Ανώνυμος είπε...

Ψηφισα Κοσματοπουλο...ειπα κατι θα αλλαξει...αλλα τιποτα...ψηφισα μετα Ελευθεριου παλι για αλλαγη και κατι καινουργιο, αλλα ενα μηνα εκλεισαν και απο το κακο στο χειροτερο!!! Μου φαινεται οτι μονο ο Κωνσταντοπουλος μπορει...αλλα 4 χρονια χαμενα με τον Ελευθεριου!!!

Ανώνυμος είπε...

Ελευθερίου κόψτε τα χορτάρια γιατί θα μας φάνε τα φίδια και άσε τις φιλοσοφίες και τις εξυπνάδες.

Ανώνυμος είπε...

Τα δεντρα γιατι τα κοψατε στο γηπεδο;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αν θες να βοηθήσεις τα Σέρβια σταμάτα να ψηφίζεις

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αντικειμενικά τα σχόλια και δημοκρατική η δημοσίευση τους..τρελαίνεστε για κουτσομπολιό μου φαίνεται εκει στο Aivres

ai-vreS είπε...

Μούνγκι...

Ανώνυμος είπε...

To αρθρο δεν γράφει για Σπυρίδου. Αόρατη για σας όμως ουσιαστική και βροντερή στο Δημοτικό συνβούλιο. Μην κανετα τους Κινέους ,μακρλν η καλύτερη

Ανώνυμος είπε...

και τα σαλα εχουν μια χαρα τωρα.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου εχεις απολυτο δικαιο! Την επομενη φορα δαγκωτο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ!!! Μακαρι να συνεχισει και να μην αποσυρθει! Τωρα που τα βλεπω πιο καθαρα...εβαλε πλατη με Κοσματοπουλο 5 χρονια και δεν το εκτιμησε κανεις!!! Εφτασε η στιγμη που πρεπει ολοι μας να του το αναγνωρισουμε! Ο Ελευθεριου εκανε τον Δημο μαγαζι του, δεν παει ετσι!!!

Ανώνυμος είπε...

i spiridoy ine i ayriani dimarxos.

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΥΡΙΔΟΥ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ θεωρώ ότι θα έπρεπε να παρέμβει το δασαρχείο, και φυσικά στον συγκεκριμένο χώρο ίσως θα έπρεπε να τεθεί και ως ζήτημά στο δημοτικό συμβούλιο. Έπρεπε να παρέμβει το δασαρχείο Σερβίων???? ο αντιδήμαρχος πήρε την απόφαση μόνος του??? τα ξύλα του γηπέδου θα έπρεπε να αποθηκεύονται σε ένα χώρο????? ώστε να χορηγούνται σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη???? και όχι σε φίλους και σε ψηφοφόρους του κάθε αντιδημάρχου????? και άλλα πολλά ερωτήματα που δυστυχώς δυστυχώς δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΚΟΨΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΙΤΑΝ τσιφλίκι τους έγινε,το γήπεδο τσιφλίκι τους τα δένδρα του επίσης.Καλώς τους τσιφλικάδες του μέλλοντος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δασάρχης μήπος θα έπρεπε να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα??????? Και αυτή η ανύπαρκτη αντιπολίτευση μήπως θα έπρεπε να ασχοληθεί με ποιό σοβαρά θέματα??????

Ανώνυμος είπε...

Ρε ποσά χρόνια έχετε να πατήσετε στο στάδιο, πρώτη φορά θα είδατε τώρα το ταρτάν προφανώς; Τα δέντρα κόπηκαν με την πάροδο των εργασιών κατά την διάρκεια κατασκευής του ταρτάν, είχε μείνει μόνο ένα και ενοχλούσε το ταρτάν τα φύλλα του, φυσικά αυτό θα είδατε μονο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε άσχετε 12.24 δεν μιλάμε για τα δέντρα μέσα στο γήπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Στα Δημοτικά συμβούλια είναι η μόνη που έχει καλό λόγο και καλό τρόπο.Η Σπυρίδου αδικήθηκε από όλους στις εκλογές και έφαγε πολύ μεγάλο πόλεμο απο τους Νεοδημοκράτες.Κρίμα,πραγματικά κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

12.07 γιατί αφήνεις ερωτηματικά;
Ονόματα,γράψε ονόματα και μη πείς ότι τους ξέρει ο κόσμος.Κάποτε το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει στον Δήμο μας γιατί όλα γυρίζουν γύρω από κάποιους.Ελικρινά στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές θα προτιμούσα μια συνεργασία Κωνσταντόπουλου - Σπυρίδου γιατί εκτός από το ότι θα είναι ότι καλύτερο,θα εξαφανιστούν αυτοί που ρυθμίζουν καταστάσεις σύμφωνα με τον κώλο τους.

Ανώνυμος είπε...

Απο την αρχη επρεπε να γινει συνεργασια Κωνσταντοπουλου - Σπυριδου και να μην ζησουμε την οπισθοδρομηση τον Δημου για αλλα 4 χρονια. Παντως τα πρωτα δειγματα της διοικησης Ελευθεριου αυτο δειχνει...! Πρεπει να το σκεφτουν πολυ σοβαρα για συνεργασια,ατυπη μεν αλλα συνεργασια ουσιας, ωστε να δοκιμαστει - ζυμωθει και να ειναι ετοιμη για να αναλαβει τη διοικηση του Δημου! Σε 4 χρονια μεν αλλα τα χρονια κυλουν σαν νερακι...ετσι λεγαμε και για τον γιατρο! ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!

Ανώνυμος είπε...

Serbia Serbia & ΣΩΣΤΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ετσι λέω και γω... και δεν μας έφερε και λαθρομετανάστες μην το ξεχναμε αυτό...https://www.youtube.com/watch?v=T1Ev8m70_6c

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΟΠΩΣ ΨΙΘΥΡΙΖΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Η Σπυρίδου είναι στις Βρυξέλες για να ενημερωθεί,Εσεις συνεχίστε εκει στο Δήμο τη μιζέρια σας.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα ήταν στην παρέλαση. Με το πλήθος.Δεν πήγε καν στους επισήμους.Μακριά από φούμαρα η Κυρία.

Ανώνυμος είπε...

Την είδα. Απλή χαμογελαστή.Ωραία γυναίκα η Σπυρίδου.

Το Προφίλ μας