Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Ξενοδόχοι από Σέρβια, Βελβεντό, Νεράιδα, Εμπόριο, Φούφα ενδιαφέρονται για φιλοξενία προσφύγων

Μπορεί το επίκεντρο του προσφυγικού στην περιοχή μας να είναι στα Γρεβενά λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στον ορεινό όγκο, αλλά το ενδιαφέρον των ξενοδόχων για φιλοξενία απλώνεται πια σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Πληροφορίες του prlogos θέλουν ξενοδόχους και ιδιοκτήτες δωματίων σε Σέρβια, Βελβεντό ,Νεράιδα, Εμπόριο, Φούφα και όχι μόνο να έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον στον ανοιχτό διαγωνισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης .Μάλιστα πολλοί έχουν κληθεί και από αρμόδιες υπηρεσίες που κινούνται γύρω από το μεταναστευτικό για να ενημερωθούν για τις αυξημένες ανάγκες σε στέγαση προσφύγων και μεταναστών ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

Υπάρχει αναζήτηση από κεντρικό επίπεδο όχι μόνο για ξενοδοχειακά καταλύματα, αλλά και για σπίτια Airbnb .Η πρόσκληση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σε παρόχους ανάλογων Υπηρεσιών για να υποβάλλουν Τεχνική και Οικονομική Προσφορά για τη “Φιλοξενία Μεταναστών & Προσφύγων” λήγει στις 25 Οκτωβρίου.
Την ίδια ώρα δεν υπάρχει ακόμα επίσημη εκπροσώπηση των ξενοδόχων του Νομού Κοζάνης για το θέμα, αφού δεν έγιναν εκλογές. Η θέση πάντως του κ. Ιάκωβου Παντελίδη είναι ότι αναγκάζονται οι ξενοδόχοι να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.
Ιωάννα Παπαδημητρίου, prlogos.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις (καλά,όλοι πρόσφυγες είναι αυτοί,κανένας λαθρομετανάστης;) και ουαί στις τοπικές κοινωνίες, για τις οποίες δεν δίνουν δεκάρα οι ξενοδόχοι.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ πόσο ακόμα με αυτό το ψέμα αλλάξαμε κυβέρνηση και ένας λόγος που έχασε και η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν και το λαθρομεταναστευτικό, πόσο ακόμα θα κοιμόμαστε, φυσικά και θα δηλώσουν ενδιαφέρον ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, χρωστάνε και οδεύουν προς την πλήρη καταστροφή, όχι λαθρομετανάστες θα βάλουν στης επιχειρήσεις τους, αλλά και πληρωμένους δολοφόνους και ότι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωση τους. Να τους φιλοξενήσετε και να τους πάρετε και στα σπίτια σας, γιατί τώρα με την καινούρια δημοτική αρχή που είναι και μπροστά λόγο της επιστημονικής φαντασίας που μας κατέχει δεν είναι και κάτι το τρομακτικό να έχουμε και καμιά 150 επιπλέον λαθρομετανάστες δίπλα μας,...........????????

Ανώνυμος είπε...

Εμπάργκο στα ξενοδοχεία που θέλουν να μας κουβαλήσουν λαθρομετανάστες.

Ανώνυμος είπε...

Όταν λες εμπάργκο τι εννοείς????, πηγαίνεις κάθε μέρα στα ξενοδοχεία, η έχουν τόσο πολύ δουλειά που θα κάνεις με το δικό σου σκεπτικό εμπάργκο????
Όλες η επιχειρήσεις στα Σέρβια Κοζάνης είναι για κλείσιμο, επομένως από την στιγμή πού θα περνούν ένα 35αρη ανά άτομο και μένουν μέσα 60 άτομα για βάλε τον τζίρο που θα κάνει αυτός ο ξενοδόχος. Όχι αλλόθρησκους και δολοφόνους θα φιλοξενήσουμε αλλά και διάφορους πορομένους πληρωμένους δολοφόνους, καλός τα δεχτήκατε. Αρε Έλληνα Αρε Σερβιώτη πολίτη της ανισορροπίας και του βολέματος μία ζωή θα έρχεσαι δεύτερος. (Όχι ότι είσαι ο μόνος)

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς και η απάντηση είναι ξενοδόχου.
Εμ το επίπεδο και η ανύπαρκτη Εξυπηρέτηση στα ξενοδοχεία σας μόνο λαθρομετανάστες θα μπορούσαν να την ανεχτούν.

Τώρα από που κι ως που έγινες ειδήμων για την οικονομική κατάσταση όλων τον επιχειρήσεων στα Σέρβια δεν μπορώ να καταλάβω. Βλέπω αρκετές επιχειρήσεις που μια χαρά δουλεύουν γιατί προφανώς και το παλεύουν οι άνθρωποι.

Μην ονειροπολείτε , δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει φορτώνοντας προβλήματα στην τοπική κοινωνία. ΔευτεροΤρίτοΤέταρτη είστε εσείς που προσπαθείτε να βγάλετε χρήματα σε βάρος άλλων.Βρείτε άλλο τρόπο ΟΧΙ σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Όσο για το καλώς τα δεχτήκαμε ετοίμασε και λευκό πανί να τους χαιρετήσεις γιατί μόνο στα λεωφορεία θα τους δεις να περνάν.
Προλαβαίνεις

Ανώνυμος είπε...

Α ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΑ ΒΡΑΣΝΑ "ΕΙΜΑΣΤΕ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ"
ΜΑ ΠΟΣΗ ΣΚΑΤΟΨΥΧΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ

Unknown είπε...

Εκ μέρους της διεύθυνσης του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΚΑΣΤΡΟ θα ήθελα να αναφέρω ότι ουδέποτε σκεφτήκαμε να φιλοξενήσουμε πρόσφυγες .
Μ αυτήν μου την ανακοίνωση θα ήθελα να τονίσω στους συμπολίτες μου και σε όλο τον νομό ότι το ξενοδοχείο κάστρο παραμένει ανοιχτό όλο τον χρόνο για να εξυπηρετεί τους πελάτες μας.
ΔΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Το αναφέρω για να μην γίνει καμία παρεξήγηση ως προς την επιχείρηση.
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Οκ και εμεις δεν πρόκειται ποτέ πια να στείλουμε φίλους στο καστρο.ολοι ικανοποιημενοι

Το Προφίλ μας