Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Έναρξη του Προγράμματος «Ανάπτυξη Παιδοψυχιατρικών Υπηρεσιών μέσω της ενίσχυσης της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κοζάνης Γρεβενών» από την Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

Η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης  (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.), Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, συνεχίζοντας την προώθηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, με την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας εντός της κοινότητας από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό προβαίνει στην έναρξη λειτουργίας του προγράμματος  «Ανάπτυξη Παιδοψυχιατρικών Υπηρεσιών μέσω της ενίσχυσης της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κοζάνης – Γρεβενών με έδρα στην Κοζάνη την 01.11.2019, στα πλαίσια της ενταγμένης πράξης με τίτλο  «Ανάπτυξη
Παιδοψυχιατρικών Υπηρεσιών μέσω της ενίσχυσης της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κοζάνης - Γρεβενών της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών –Ε.Ψ.Υ.Κ.Α»  με κωδικό ΟΠΣ  5041650 στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 10  «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» του Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία 2014-2020». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε ανήλικα άτομα, παιδιά και εφήβους καθώς και τους γονείς τους, που διαμένουν στην περιοχή Κοζάνης – Γρεβενών και χρίζουν παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών, όπως ενδεικτικά παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα προσαρμογής κα.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την κάλυψη παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Ψυχικής Υγείας και Πρόληψης.

Ειδικότερα, οι επιμέρους στόχοι του προγράμματος προσδιορίζονται, στην πρόληψη της ψυχικής ασθένειας και  στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους, στην  έγκαιρη παρέμβαση καθώς και στη διασφάλιση της συνέχειας της ψυχιατρικής θεραπείας στην κοινότητα. Τέλος, το πρόγραμμα θα διασφαλίσει τη δικτύωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας καθώς και των υπηρεσιών πρόνοιας σε τοπικό επίπεδο, διευκολύνοντας την πρόσβαση των ωφελούμενων σ’ αυτές.



Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση : Μουσών και Διονυσίου, Τ.Κ 50100 Κοζάνη

Τηλ.: 24640 21173

E-mail: s_epsika@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας