Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Γιώργος Αμανατίδης: «Ευκαιρία να ενεργοποιήσουμε τα αντανακλαστικά μας η δήλωση Μητσοτάκη για το 2028»- Τι είπε ο Βουλευτής της ΝΔ για μια σειρά πρωτοβουλιών στο τρίμηνο της κοινοβουλευτικής του δράσης

του Ζήση Πιτσιάβα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Ως ευκαιρία ώστε περιοχή να ενεργοποιήσει τα ανακλαστικά της, χαρακτήρισε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων του 2028, ο Βουλευτής της ΝΔ στην ΠΕ Κοζάνης, Γιώργος Αμανατίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε προκειμένου να παρουσιάσει την κοινοβουλευτική δράση τριών μηνών. 
Ο κ. Αμανατίδης απαντώντας σε ερώτηση του «Π» σημείωσε πως η περιοχή είναι ώρα να αλλάξει αφήγημα και από το «θα σχεδιάσουμε τη μεταλιγνιτική περίοδο» να περάσει στο «πάμε να δούμε τι έχουμε ετοιμάσει για τη μεταλιγνιτική», ενώ υποστήριξε πως η χώρα σε καμία περίπτωση δε θα θέσει σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια. Παράλληλα επανέλαβε πως έχει καταθέσει πρόταση στην κυβέρνηση για τη θέσπιση Ειδικού Γραμματέα Μετάβασης ο οποίος θα συντονίσει όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία και την προσπάθεια άντλησης πόρων, ενώ ζήτησε το σχεδιασμό της μεταλινγιτικής να τον αναλάβουν φορείς της
Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι γνωρίζουν τα δεδομένα. Στην εκτενή αναφορά του σε μια σειρά ζητημάτων, ο Γιώργος Αμανατίδης, στάθηκε ιδιαίτερα σε παρεμβάσεις και επαφές που είχε για την επίλυση τοπικών προβλημάτων, βάζοντας ψηλά στην ατζέντα το θέμα της τοποθέτησης διοδίων στην Εγνατία στο ύψος της Σιάτιστας.
Ο Γιώργος Αμανατίδης τόνισε πως η κατασκευή και λειτουργία των διοδίων είναι υποχρέωση της χώρας απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους και το κλείσιμο της αξιολόγησης, προτάσσοντας ως άποψη τη θέσπιση ειδικού καθεστώς για τους κατοίκους της περιοχής με την πληρωμή μόνο του ποσού των 0,4 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί στην αναλογική χρήση της Εγνατίας για τα περίπου 14χλμ, Σιάτιστας- Κοζάνης(ως τον κόμβο της Καλαμιάς). 
 Ο Βουλευτής της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους μεγάλους οδικούς άξονες της περιοχής, όπως ο Ε65 χαρακτηρίζοντας «παραφιλολογία» όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα περί αλλαγής της χάραξης, ενώ ζήτησε να προχωρήσει ο δρόμος Κοζάνη- Λάρισα τον οποίο όμως ο εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός που κατατέθηκε τον Ιούνιο «δεν τον βλέπει». 
Όπως είπε πρότεινε στον Υπουργό Υποδομών την ανάθεση μελέτης προκειμένου να αξιολογηθεί η χρησιμότητα του συγκεκριμένου οδικού άξονα, ζήτημα που αντιμετωπίστηκε θετικά. Στον τομέα των αγροτικών θεμάτων ο Γιώργος Αμανατίδης έθεσε στο αρμόδιο Υπουργείο το θέμα των περίπου 18 χωριών σε Βόιο και Γρεβενά, τα οποία παύουν πλέον να αντιμετωπίζονται ως «ορεινές περιοχές», με αποτέλεσμα να απολέσουν πολλά εκατομμύρια ευρώ από τις εξισωτικές αποζημιώσεις.
 Για τι συγκεκριμένο θέμα ξεκίνησε ήδη μια τεκμηρίωση ώστε να αποδειχθεί γιατί τα συγκεκριμένα χωριά θα πρέπει να συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται ως «ορεινές περιοχές». Θετική φαίνεται πως θα είναι και η έκβαση της παραχώρησης του κτιρίου του Ειρηνοδικείου στο Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων, προκειμένου να εκτελούνται σε καλύτερες συνθήκες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή. Τέλος ο Γιώργος Αμανατίδης, αναφέρθηκε και σε μια σειρά νομοσχεδίων και πρωτοβουλιών της κυβέρνησης όπως ο νόμος του επιτελικού κράτους με τη μείωση της γραφειοκρατίας, το μίνι φορολογικό και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την επίλυση της κυβερνησιμότητας στους Δήμους και τις Περιφέρειες, το νομοσχέδιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τον αντικαπνιστικό νόμο και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Ζήσης Πιτσιάβας

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας