Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Ανοιχτή Επιστολή του Θεοδόση Μακρυγιάννη προς τρείς πρώην Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ

Του Θεοδόση Νικ. Μακρυγιάννη
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
                                                                                          Αθήνα 3 Σεπτέμβρη 2019
ΠΡΟΣ:
Την   ερίτιμη κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και
Τους  αξιότιμους  κκ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη και
Γιάννη  Ραγκούση.
 πρώην  Γραμματείς  του  ΠΑΣΟΚ και   Νεκροθάφτες  του.

Ερίτιμη κυρία
Αξιότιμοι κύριοι
Δεν σας αποκαλώ συντρόφους, προσφώνηση την οποία  το …επάρατο ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε, με την οποία εγώ ως «συντηρητικός» διαφωνούσα, αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως  σημασία αφού άρεσε σε σας τους σοσιαλομαρξιστές και Μαθουσάλες του σοσιαλισμού και ως Γραμματείς του Κόμματος  και Κομματόσκυλα απαγορεύατε ρητά κάθε άλλη προσφώνηση στα μέλη.

Όπως όλοι οι Έλληνες έτσι και εγώ  παρακολούθησα από την τηλεόραση τα αποτελέσματα Βουλευτικών εκλογών . Με ιδιαίτερη… ευχαρίστηση άκουσα ότι η πρώτη  και ο τρίτος από εσάς εκλεχτήκατε βουλευτές  με το ΣΥΡΙΖΑ ο δε δεύτερος  τιμήθηκε με το αξίωμα του Υπουργού από τη Νέα Δημοκρατία!!!!!! Τα θερμά μου συλλυπητήρια.
Είναι γνωστό ότι η θαλασσοταραχή βγάζει στην επιφάνεια και στις παραλίες της  όποια βρωμιά υπάρχει στο βάθος της θάλασσας. Το ίδιο συνέβη και με σας. Το 1981 εκλέχτηκαν Βουλευτές, επειδή ο λαός ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ και όχι πρόσωπα και  άλλοι κατέλαβαν κυβερνητικές και Κομματικές θέσεις, χωρίς καμία, απολύτως, αξιολόγηση. Οι περισσότεροι  ήταν ανεπάγγελτοι. Τα  μόνα κριτήρια της επιλογής  ήταν το γλείψιμο στον Αρχηγό και οι μπαρούφες που  εκτοξεύατε  στις κομματικές ομιλίες. Πολλοί  ήταν και ανιστόρητοι, όπως εκείνο το ανεκδιήγητο στέλεχος της νεολαίας που κατέβασε τη φωτογραφία του Μεγάλου Ελευθέριου Βενιζέλου από τα γραφεία  τοπικών Οργανώσεων και τοποθέτησε στη θέση της τη φωτογραφία του Λένιν. Δυστυχώς, ο Ανδρέας Παπανδρέου τον τύπο αυτόν τον επιβράβευσε, στη συνέχεια, αναθέτοντάς του Υπουργικά καθήκοντα, αντί να τον εξαφανίσει από προσώπου της γης, για την ασέλγεια που διέπραξε σε βάρος του μεγάλου Εθνικού Ηγέτη. Σήμερα αυτός ο τύπος προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ και βρίζει το ΠΑΣΟΚ.
Μεθυσμένοι από τη δόξα της εξουσίας, προκαλέσατε το λαό, με τις πράξεις, τις παραλείψεις και τις συμπεριφορές σας. Ο λαός, παρά ταύτα, έδειξε, για πολλά χρόνια, μεγάλη ανοχή απέναντί σας. Εσείς, όμως, αυτή την ανοχή τη θεωρήσατε ως αδυναμία του και συνεχίσατε το ίδιο βιολί.
ü    Άλλοι βάζοντας βαθειά το χέρι στο ιερό ταμείο του λαού, όπως οι διάφοροι  Τσοχατζόπουλοι και Μαντέληδες, για τους οποίους αναγκαζόμαστε εμείς που παραμένουμε στο ΠΑΣΟΚ να απολογούμαστε, χωρίς να ευθυνόμαστε.
ü    Άλλοι μαντρόσκυλα του πανίσχυρου τότε  Τσοχατζόπουλου, με τη βοήθεια του οποίου ανήλθαν στα ανώτατα αξιώματα, ένοιωσαν, δήθεν, προδομένοι  επειδή  το ΠΑΣΟΚ άλλαξε ρότα και πρόδωσε τα…..σοσιαλιστικά τους  ιδεώδη!!!!!!!!!
ü    Άλλοι, όταν ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ για τις δικές σας πολιτικές και εγκληματικές συμπεριφορές, αλλά και για τα λάθη που διέπραξε, σα λαδωμένα ποντίκια εγκαταλείψατε το σκάφος,  είτε για να αποτελέσετε θλιβερή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ είτε  για να το παίξετε…. αντιμνημονιακοί!!!!!!!. Αλήθεια, αφού  είστε τόσο πατριώτες, και αντιμνημονιακοί γιατί συνεχίζετε να πληρώνεστε από τα δανεικά λύτρα της προδοσίας, είτε ως Βουλευτές είτε ως αξιωματοίχοι;
ü    Άλλοι διαλύσατε τις οικογένειές σας  και τα σπίτια σας, αφού παντρευτήκατε δύο και τρείς φορές και ο ταλαίπωρος λαός περίμενε από σας να του φτιάξετε το δικό του σπίτι!!!!!! Δεν αφήσατε τίποτα όρθιο, ήθη, παραδόσεις και έχετε το θράσος να το παίζετε και τιμητές.
ü    Άλλοι ενεργούμενα των κάθε λογής μέσων ενημέρωσης, χωρίς ντροπή και τσίπα, αναλάβατε εργολαβικά να βρίζετε από το πρωί ως το βράδυ το ΠΑΣΟΚ και τους  Προέδρους του.
Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ, σε όλη την ιστορική διαδρομή του, επιβράβευε άτομα τα οποία στερούνταν στοιχειώδους ήθους, όπως κάποια κυρία που στο Ολυμπιακό στάδιο, όταν ο Σημίτης  διεκδικούσε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ  από το ……Μαρξιστή Τσοχατζόπουλο, τον μούντζωνε. Και αυτή η κυρία, τρόφιμος του Κράτους και του ΠΑΣΟΚ όλα τα χρόνια,  επιβραβεύτηκε με Υπουργικούς θώκους και τώρα… δυσαρεστημένη  αποχώρησε από αυτό και προσχώρησε στο νέο γκουβέρνο.
Αλήθεια, διανοηθήκατε ποτέ ποιά θα ήταν η κατάστασή σας σήμερα, αν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήμερα λιθοβολείτε χωρίς ντροπή; Να σας υπενθυμίσω ότι αυτό το καταραμένο ΠΑΣΟΚ το οποίο βρίζετε, από το πρωί ως το βράδυ:
·                     Σας ανέδειξε πολιτικά.
·                     Έλυσε το οικονομικό πρόβλημα το δικό σας και των απογόνων σας.
·                     Σας καταξίωσε, δυστυχώς, κοινωνικά, καταξίωση, όμως, την οποία γρήγορα θα σας την πάρει πίσω, γιατί με τη συμπεριφορά σας, αποδείξατε το πραγματικό σας πρόσωπο και τα  ταπεινά και ποταπά ελατήρια από τα οποία κινείσθε. Πραγματικά, διερωτώμαι, όπως και όλοι οι αγνοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.
Γιατί τόσο μίσος και τόση χολή εναντίον του ΠΑΣΟΚ.
Γιατί τόση αγνωμοσύνη εναντίον του Ανδρέα  αλλά και του Κώστα Σημίτη, τους οποίους ουδέποτε υπερασπιστήκατε.
Γιατί όταν ήσασταν, Βουλευτές, Υπουργοί, στελέχη κρατικών υπηρεσιών, λειτουργούσαν όλα καλά και όταν εσείς δεν ήσασταν γινόταν ο κατακλυσμός του Νώε.
Αλήθεια,  αχάριστοι, ακούσατε έστω και έναν από τη δεξιά παράταξη να βρίζει το ιδρυτή της παράταξης και τους μετέπειτα Αρχηγούς της; Υπερασπίζονται με πάθος και αυτόν ακόμα  το Σαμαρά ο οποίος τους έριξε την Κυβέρνηση.
 Μόνο εσείς υπήρξατε υβριστές και αγνώμονες και αυτό αποδεικνύει ότι:
ΔΕΝ διαθέτετε πολιτικό  ήθος και τσίπα επάνω σας. Και επειδή είστε και ανιστόρητοι, έπρεπε να γνωρίζετε ότι αυτή η ιστορική δημοκρατική παράταξη την οποία  εσείς κληθήκατε να την υπηρετήσετε και την οποία, δυστυχώς, προδώσατε και σήμερα λιθοβολείτε, από την εποχή Τρικούπη, Βενιζέλου, Παπαναστασίου, Καφαντάρη, Σοφούλη, Τσουδερού, Πλαστήρα, Παπανδρέου, διέθετε ένα βασικό πλεονέκτημα. Τα στελέχη της τα  διέκρινε, πρώτα- πρώτα, το ήθος και η εντιμότητα. Λάθη μπορεί να διέπραξαν, αλλά το κύρος και το ήθος τους παρέμεινε αλώβητο.  Το τραγικό της υπόθεσης δεν είναι ότι είστε οι βασικοί συντελεστές της συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ, για προσωπικούς και μόνο λόγους. Το τραγικό είναι ότι κινδυνεύει να διαλυθεί η δημοκρατική παράταξη, αυτή που κλήθηκε, ανιστόρητοι, να βγάλει την Πατρίδα  μας από τις πιο  δύσκολες στιγμές.
Η στάση σας είναι ίδια με αυτή των κηφήνων στις κυψέλες, οι οποίοι δεν δουλεύουν ούτε δευτερόλεπτο και όταν γονιμοποιήσουν τη Βασίλισσα, αρχίζουν ένα αγώνα αλληλοεξόντωσης, μέχρι τελικής πτώσης. Και εσείς το ….. γονιμοποιήσατε κανονικά το ΠΑΣΟΚ, για να μη χρησιμοποιήσω το άλλο γνωστό ρήμα.
Με τη στάση σας, το βρίσιμο,  την αχαριστία, τις συκοφαντίες και την υποκρισία  σας, μπορεί να επιβιώσετε πολιτικά, προσωρινά, εντασσόμενοι σε διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς, με άλλα γκρουπούσκουλα. Η ιστορία, όμως,  θα είναι αδέκαστη απέναντί σας και θα σας κατατάξει:
ü    Στους  προδότες του ΠΑΣΟΚ και  της Δημοκρατικής παράταξης.
ü    Στους  πολιτικούς νάνους.
ü    Στους  λιποτάκτες  την ώρα της μάχης.
ü    Στους  αχάριστους προς  τη δημοκρατική παράταξη και τους ευεργέτες σας.
ü    Στους  υποκριτές και τους δοσίλογους.
ü    Στους  ανάξιους  των αξιωμάτων που σας εμπιστεύθηκε ο λαός του ΠΑΣΟΚ.
ü    Στους  μοιραίους  και άβουλους της δημοκρατικής παράταξης.
ü    Στους    Νενέκους και τους Εφιάλτες του ΠΑΣΟΚ.
ü    Στους ανίκανους να υπερασπιστούν το τεράστιο έργο του ΠΑΣΟΚ το οποίοι εσείς αμαυρώσατε  με την πανάθλια συμπεριφορά σας για να γλυτώσετε το τομάρι σας το οποίο, όμως, δεν αξίζει ούτε ένα σένς. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.
Εγώ και οι  τυφεκιοφόροι του ΠΑΣΟΚ, τα απλά μέλη και ψηφοφόροι που δεν απολαύσαμε, όπως εσείς, τα πλούτη, τη χλιδή και τη δόξα της εξουσίας, εμείς οι συντηρητικοί, οι παλιοί Κεντρώοι, οι δεξιοί, κατά τη δική σας άποψη, θα παραμείνουμε σ αυτό, υπερήφανοι για το έργο που επιτέλεσε, παρά τα λάθη  και τις αδυναμίες του, απολογούμενοι για τις δικές σας  εγκληματικές συμπεριφορές.
Εσάς, όμως, θα σας κατατρέχει η οργή  και η κατάρα του Λαού της δημοκρατικής παράταξης, για την αγνωμοσύνη σας, την πανάθλια συμπεριφορά σας και την πολιτική αλητεία που επιδείξατε. Δικαιώσατε, απόλυτα, το Λένιν ο οποίος  δεν φοβόταν τον αστό, αλλά το γιό της πλύστρας.
Γίναμε « το όνειδος των ηττημένων»  κατά τη ρήση του αείμνηστου Γέρου της Δημοκρατίας, εξ αιτίας της δικής σας συμπεριφοράς.
Αναλογίζομαι τι σηκώναμε στις πλάτες μας όλα αυτά τα χρόνια. Τόσους αριβίστες, τόσα λιγκβιταριστικά στοιχεία, τόσους αχάριστους, τόσους πολιτικούς νάνους, τόσους  Ιούδες, τόσους Νενέκους.
Αλήθεια και οι τρείς σας ως πρώην Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ δεν σας ελέγχει η συνείδησή σας; Δεν νοιώθετε τύψεις αφού  είστε οι κύριοι υπεύθυνοι για τα λάθη που διέπραξε το ΠΑΣΟΚ; Δεν νοιώθετε ντροπή που γλείφετε εκεί που φτύνατε. Αν κάποια ΜΜΕ αναδείκνυαν τις δηλώσεις σας εναντίον της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να βρείτε ένα λαγούμι για να κρυφτείτε. Αυτό θα έπραττε κάθε λογικός και συνεπής άνθρωπος.
Αλήθεια γνωρίζετε ότι αποτελείτε παγκόσμιο φαινόμενο; Σε κανένα μέρος του κόσμου  τρείς Γραμματείς Κόμματος δεν εγκατέλειψαν το κόμμα τους για  να προσχωρήσουν  σε αντίπαλα Κόμματα  τα οποία καθύβριζαν από το πρωί ως το βράδυ.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν. Τον ΠΡΟΔΟΤΗ ουδείς.
Σας υπενθυμίζω ότι προσχωρήσατε σε κόμματα τα οποία παρέπεμψαν το Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο το βρώμικο 1989, ενώ η ΝΔ την οποία θα υπηρετήσει  με ευλάβεια ο κ Χρυσοχοίδης για είκοσι χρόνια υποστήριζε ότι ο Ανδρέας ήταν ο αρχηγός τη 17 Νοέμβρη την οποία επαίρεται ότι εξάρθρωσε. Μπράβο σας, μπράβο σας.
Όσον αφορά την κηδεία του ΠΑΣΟΚ που προφήτευσε, χωρίς αιδώ, ο  κ. Χρυσοχοίδης, ο οποίος μετά τη δήλωση αυτή εξακολουθούσε, δυστυχώς, να παραμένει στο ΠΑΣΟΚ και προσπάθησε να επανεκλεγεί,  σας πληροφορώ ότι όταν, ο μη γένοιτο, επέλθει το μοιραίο, η κηδεία θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, από εμάς τους λίγους εναπομείναντες, πρώην Κεντρώους και… συντηρητικούς κατά τη δική σας … μαρξιστική θεωρία και να παύσετε να χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για το χαμό του. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, και μόνο  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
Θεοδόσης. Νικ. Μακρυγιάννης.
Βαλτετσίου 11 Ν Ηράκλειο.
Ένα απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ.
ΥΓ. Αλήθεια η ημερομηνία που συνέταξα αυτή την επιστολή σας  θυμίζει κάτι;  Αν σας θυμίζει πρέπει να ντρέπεστε γιατί στη διακήρυξη που συντάχτηκε αυτή την ημερομηνία, ορκιστήκατε  σαν κομματόσκυλα πίστη μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός σας. Κατά συνέπεια είστε και επίορκοι.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
Κυρία
Φώφη Γεννηματά
Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ και Κινήματος Αλλαγής
Χαριλάου  Τρικούπη 50
          Ενταύθα



2 σχόλια:

Λ.Ν. είπε...

Αγαπητέ Θεοδόση,
Γιατί εξοργίζεσαι. Τα κόμματα έρχονται και παρέρχονται. Η ζωή έχει τους δικούς της άγραφους κανόνες. Όταν γεννηθεί το καινούργιο πεθαίνει το παλιό.
Τι σχέση έχει το σημερινό ΚΙΝΑΛ με το ΠΑΣΟΚ των πρώτων μεταδικτατορικών χρόνων ;
Από πού προκύπτει ιδιοκτησία ή χρησικτησία εφ’ όρου ζωής, έστω και για ένα μέρος του εκλογικού σώματος ; Που τους βρήκε του ψηφοφόρους το ΠΑΣΟΚ και μεγαλούργησε κομματικά ;
Ο Ιωάννης Ζίγδης ηγούνταν ακόμα της Ένωσης Κέντρου που είχε καταντήσει κόμμα σφραγίδα αφού όλοι οι ψηφοφόροι είχαν μετακομίσει στο νεοϊδρυθέν ΠΑΣΟΚ. Δεν άκουσα όμως να λοιδορείται ο κόσμος που άλλαξε κόμμα.
Αυτοί που τους καταμαρτυρείς τα μύρια όσα δεν ήταν οι ψηφοφόροι και τα στελέχη που χάριζαν τις επιβλητικές εκλογικές νίκες στο ΠΑΣΟΚ ;
Μήπως αδικείς την ιστορία του ΠΑΣΟΚ όταν λες ότι αυτοί που παραμένουμε σήμερα ΠΑΣΟΚ (8%) είμαστε οι καθαροί , οι αμόλυντοι κ.λ.π ; Δηλαδή ο λαός και τα στελέχη που έδινα το 48% και το 44% ήταν όλοι μιάσματα ; Αλλοίμονο.
Κατανοώ την πικρία σου αλλά !!! «η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει την δικιά σου μελαγχολία» που τραγουδά ο Σαββόπουλος
Ανέβα καμμιά βόλτα να τα πούμε απο κοντά.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο φίλο του Θεοδόση
Ο θεοδόσης είχε το θάρρος επώνυμα να εκφράσει τις απόψεις του. Προφανώς δεν αναφέρεται στους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. αλλά στους πρώην Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν αυτοί που καθόριζαν την πολιτική του; Δεν ευθύνονται αυτοί γα τα λάθη και τις παραλείψεις του. Αυτοί δεν έβριζαν τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή τι ισχυρίζεσαι Όταν αυτοί εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ οι ψηφοφόροι του τι περίμενες να κάνουν Τώρα που άλλαξαν στρατόπεδο ΜΟΝΟ για προσωπικούς και οικονομικούς λόγους τι πρέπει να κάνει ένα απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ που παρέμεινε σ αυτό να τους συγχαρεί; Γνωρίζεις εσύ άλλους τρεις Γραμματείς Κόμματος σε άλλο μέρος του πλανήτη να εγκατέλειψαν το Κόμματος και να γλείφουν εκεί που έφτυναν; Αφού προσκαλείς το Θεοδόση να τα πείτε προφανώς γνωρίζεις και το χαρακτήρα του. Και λίγα τους έσυρε. Επειδή και εγώ τον γνωρίζω και μάλιστα πολύ καλά γνωρίζω ότι επειδή είχε και έχει πλούσια κοινωνική δράση στην Καρδίτσα και στη Θεσσαλία γενικότερα του έγιναν προτάσεις από άλλα Κόμματα εδώ και πολλά πολλά χρόνια να προσχωρήσει σ αυτά με ιδιαίτερα καλές προοπτικές. Αρνήθηκε όμως τις δελεαστικές αυτές προτάσεις και δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ, αν και μπορούσε να αναδειχτεί σε προεξέχον στέλεχος. Φίλε ο Θεοδόσης στο κείμενό του δεν εκφράζει καμία πικρία.Λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να αγωνιστούμε όλοι μας να εξαφανιστούν από προσώπου της γής όλοι οι γυρολόγοι τηςρο και αν προέρχονται πολιτικής. από όποιον πολιτικό χώ

Το Προφίλ μας