Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Και πάλι «παράνομος» ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος-Έντονη δυσφορία και σχόλια για τον πολιτικό όρκο στην τελετή των Σερβίων!

από το Kozanimedia.gr
Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως αντιτίθεται έμπρακτα σε νόμους και κανόνες της συντεταγμένης μας πολιτείας, ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος εξέφρασε το πρωί της Κυριακής την έντονη δυσφορία για τον πολιτικό όρκο νέων δημοτικών συμβούλων στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής των Σερβίων!
Μόλις όρκισε θρησκευτικά ο ίδιος τον νέο δήμαρχο Χρήστο Ελευθερίου και σχεδόν ολόκληρο το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, βλέποντας τον σύμβουλο Λευτέρη Παλούκα από την Ελάτη να προσέρχεται, όπως έχει κάθε δικαίωμα εκ του νόμου, για τον πολιτικό όρκο, σχολίασε φωναχτά «αυτοί δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι; Να αποποιηθούν πρώτα το
θρήσκευμα και μετά να δώσουν πολιτικό όρκο»!
Όμως, ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος (πνευματικό «τέκνο» του τέως, πλέον, Αμβρόσιου Καλαβρύτων, για να μην ξεχνιόμαστε) δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά αντέδρασε έντονα και όταν προσήλθαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να δώσουν τον δικό τους όρκο («Στην τιμή και την υπόληψή τους»), λέγοντας και πάλι φωναχτά «κύριε δήμαρχε πείτε τους ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας λέει «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος»!
Στο σχόλιο, πάντως, του γράφοντος «Dura lex, sed lex,σεβασμιότατε», o μητροπολίτης απάντησε απλώς με ένα διόλου «φιλικό» βλέμμα. . . .  
ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας