Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Γρεβενά: Ακυρώθηκε η αιμοδοσία για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Ακυρώθηκε, με ευθύνη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, η σημερινή (30/7/2018) αιμοδοσία για τους πυρόπληκτους της Αττικής, που είχε  προγραμματίσει η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών νόμου Γρεβενών «Δώρο Ζωής».

Η αιμοδοσία ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα από τις 9 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, αλλά παρά τη συνεννόηση και το «πράσινο φως», που δόθηκε απ’ αυτό την περασμένη Παρασκευή δεν εμφανίστηκε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
«Αναλαμβάνω την ευθύνη», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, Παντελής Αλεξιάδης ο οποίος επέδωσε όλη αυτή την κατάσταση σε «λάθος συνεννόηση» όχι από την πλευρά των διοργανωτών της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά των εμπλεκόμενων του Νοσοκομείου.
«Δε θα ζητήσω της ευθύνη από κανέναν για αυτό που έγινε, καθώς την αναλαμβάνω εγώ εξ’ ολοκλήρου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε  ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε αυτή να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες. Και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι για όσους θέλουν να δώσουν αίμα για τους πυρόπληκτους της Αττικής».
Την έντονη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ.
«Εμείς τους δίνουμε χρυσάφι και αυτοί γυρνούν την πλάτη και το αρνούνται», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Εμείς εδώ στα Γρεβενά, είμαστε άξιοι της μοίρας μας».
Από την περασμένη Παρασκευή, τόσο η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών όσο και ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών νόμου Γρεβενών «Δώρο Ζωής», είχαν εκδώσει σειρά ανακοινώσεων, με τις οποίες καλούσαν τους πολίτες να συμμετέχουν στην αιμοδοσία. Μάλιστα με εγκύκλιο, που διαβάστηκε σε όλους του Ιερούς Ναούς, ο μητροπολίτης Γρεβενών καλούσε τον κλήρο και τους πιστούς να δώσουν αίμα.
Ήδη από το πρωί προσήλθαν δεκάδες πολίτες, κάθε ηλικίας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών, οι οποίοι όμως απογοητευμένοι αποχώρησαν μετά την ακύρωση της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Πριν από λίγο η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών έβγαλε τη σχετική ανακοίνωση:
«Η προγραμματισμένη και προαναγγελθείσα εθελοντική αιμοδοσία για τους πυρόπληκτους αδελφούς μας, που διοργάνωσαν για σήμερα Δευτέρα 30-7-2018 η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών μαζί με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ «ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ», δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω άρνησης του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών.
Η απρόσμενη αυτή εξέλιξη, σε ώρα δοκιμασίας των συμπατριωτών μας, αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη. Ποια απολογία μπορούμε να έχουμε απέναντι στους συμπολίτες μας Γρεβενιώτες, κάθε ηλικίας, που προσήλθαν για να δώσουν το αίμα τους για τους πυρόπληκτους της Αττικής; Σε ώρες οδύνης πρέπει να είμαστε κύριοι των περιστάσεων και υπεύθυνοι σε λόγους και πράξεις, απέναντι στο Θεό και στους ανθρώπους. Διαφορετικά είμαστε άξιοι των όποιων αποφάσεων και έργων μας. Άλλωστε εκ των έργων μας κρινόμαστε και από τον Θεό και από τους ανθρώπους.»
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ –Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας