Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Όταν η αυτοδιοίκηση γίνεται αυτοκατάργηση

Της Ντόρας Τσικαρδάνη
Δεν χωρά αμφιβολία, ότι ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού θα αποτελέσει case study στην περίπτωση μελλοντικών νομοθετικών παρεμβάσεων, σχετικών με το πλαίσιο της οικονομικής διοίκησης των Δήμων. Η περίπτωσή του ακραία, ίσως και μοναδική στην ελληνική επικράτεια, καταδεικνύει, ότι για την άσκηση της αυτοδιοικητικής λειτουργίας απαιτούνται πολύ περισσότερα από ένα δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο σχεδιασμένο για «αυτο»διοίκηση, βρίσκεται σε αδιέξοδο, όταν υπάρχει άρνηση ή αδυναμία για την άσκησή της. Ο συνδυασμός της ακραίας ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής, με την εμπάθεια που γέννησε η ίδια, την μικρονοϊκή υπηρέτηση ποικίλλων σκοπών και «σκοπών» και τους εγωισμούς που στο μεταξύ γιγαντώνονται, αποδείχθηκε εξόχως παραλυτικός και οδήγησε στην αδυναμία ψήφισης προϋπολογισμού για το έτος 2017.
Η κατάσταση επιδεινώνεται και δηλητηριάζεται ακόμη περισσότερο από τη σύνδεσή της με την ενδεχόμενη αναίρεση του Καλλικράτη, απ’ την οποία (ω του θαύματος!) θα προκύψουν δύο Δήμοι: ο ένας υπερχρεωμένος και ο άλλος, υγιής. Οι (αφελείς;) επενδύσεις στη διαίρεση καλά κρατούν, με κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς να τις μπιζάρουν, αγνοώντας τις συνέπειες και καλλιεργώντας αυταπάτες.
Κάπου εδώ όμως, το πράγμα σοβαρεύει εξαιρετικά. Βρισκόμαστε ήδη στον Φεβρουάριο χωρίς προϋπολογισμό και η οικονομική αδυναμία του Δήμου άρχισε να γίνεται ορατή διά γυμνού οφθαλμού. Γρήγορα θα εξελιχθεί σε ασφυξία. Δαπάνες χωρίς προϋπολογισμό δεν νοούνται· ούτε έσοδα· ούτε προγραμματισμός· ούτε τεχνικό πρόγραμμα. Όταν ο Δήμος θα αδυνατεί να θερμάνει σχολεία και υπηρεσίες, θα είναι αργά. Ακόμη και αυτή η μισθοδοσία του προσωπικού του, αν και από κονδύλια της κεντρικής κυβέρνησης, περνάει απ’ τον δημοτικό προϋπολογισμό.
Ελαφρά τη διανοία, η λύση της επιτήρησης του Δήμου φτάνει να προβάλλεται ως και επιθυμητή από ορισμένους επενδυτές της κατάρρευσης. Εδώ όμως, το πράγμα αλλάζει τελείως. Ξεφεύγει από τη συνήθη ροή των πραγμάτων, άρα και από τη συνήθη αντιπαράθεση. Οφείλουμε να είμαστε σαφείς και ειλικρινείς και, πριν απ’ όλους, το Δημοτικό Συμβούλιο: Με επιτήρηση, οι δαπάνες του Δήμου θα είναι οι ελάχιστες δυνατές. Ύδρευση, αποχέτευση και καθαριότητα με το ζόρι. Η ικανότητά του να εισπράττει (μη προϋπολογισθέντα έσοδα) θα βρίσκεται συνεχώς υπό αίρεση· για την ακρίβεια θα είναι μηδενική. Παιδεία, πολιτισμός, αθλητισμός και κοινωνικές δραστηριότητες προϋποθέτουν προϋπολογισθείσες δαπάνες και βουλευόμενα και εκτελεστικά όργανα σε λειτουργία. Οι συνήθεις, δεδομένες δραστηριότητές του απλώς δεν θα μπορούν να υλοποιηθούν. Τέλος, ένα οριστικό τέλος θα μπει σε όλα τα αναμενόμενα από το ΕΣΠΑ έργα. Ο Δήμος θα μπει στην κατάψυξη με ημερομηνία 31.12.16 για άγνωστο χρονικό διάστημα, κλείνοντας σ’ αυτήν όλη του την επικράτεια ανεξαιρέτως. Όσοι το θεωρούν λίγο, ας το πουν.
Εν κατακλείδι, η ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου στο σύνολό του είναι τεράστια. Συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει, έστω και τώρα, να υπερβεί τις αντιθέσεις του, (τις οποίες σε περίπτωση κατάρρευσης δεν θα θυμάται κανείς) να υπερβεί ακόμη και τον ίδιο τον Δήμαρχο, για να εξασφαλίσει τη συνέχεια του Δήμου. Διαφορετικά, τον οδηγεί σε κατάρρευση, με μοιραίες συνέπειες. Συνέπειες, που επισύρουν πολύ βαριάς μορφής μομφή, η οποία και θα αποδοθεί.
https://tsikardani.wordpress.com

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σύνταξη προϋπολογισμού σημαίνει και ένταξη σ΄αυτόν όλων των ανεξόφλητων υποχρεώσεων των προηγούμενων χρόνων. Μεταξύ αυτών και προς τη ΔΕΗ - που οι πληροφορίες λεν ότι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο Ευρώ - καθώς και προς προμηθευτές κ.λ.π. που πιθανά ξεπερνούν τα 3-4 εκατομμύρια Ευρώ.
Μα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απαιτεί - διαφορετικά δεν εγκρίνονται - ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Αρα και με δεδομένο ότι τα προβλεπόμενα συνολικά ετήσια έσοδα δεν αγγίζουν καν αυτό το ποσό, απόλυτο αδιέξοδο. Στην ουσία δεν μπορεί να συνταχθεί προϋπολογισμός. Και αν, όπως ακούστηκε, στον κατατεθέντα από το Δήμαρχο, δεν συμπεριλήφθηκαν όλες οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις (ακούστηκε μάλιστα ότι στον Κωδικό Εξόδων για ηλεκτρικό ρεύμα προϋπολογίστηκαν ελάχιστες χιλιάδες Ευρώ, τότε φυσιολογικά δεν μπορεί να ψηφιστεί αυτός από οποιονδήποτε νοήμονα.

όσο για το "...θα προκύψουν δυο Δήμοι: Ο ένα υπερχρεωμένος και ο άλλος, υγιής", αγαπητή μου, από που προκύπτει; Στη περίπτωση που δημιουργηθεί ο Δήμος Βελβεντού είναι απολύτως φυσικό ο επιμερισμός των οικονομικών και όχι μόνο, υποχρεώσεων να είναι αναλογικός (προφανώς με πληθυσμιακά κριτήρια. Και αυτό, στο Βελβεντό και το γνωρίζουν και το αποδέχονται (απ΄ότι μου λεν άτομα που επικοινωνούν τακτικά μαζί τους)

Πάντως, διακινδυνεύω μια πρόβλεψη, προϋπολογισμός (ο όποιος και με όποιες ανοχές) θα ψηφιστεί μέχρι το Μάρτιο. Μένει και να εγκριθεί απ΄τα αρμόδια (ελέγχου) Όργανα/Υπηρεσίες

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν σας κάθετε η επίβλεψη των έργων γαυγίζετε σαν τα μαντρόσκυλα !!!

Ανώνυμος είπε...

μην αυταπατάσε κυρία μου. Ενιαίος ("ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ")Δήμος, δεν θα μπορέσει και στο μέλλον να λειτουργήσει. Με όποιες και αν γίνουν αναμορφώσεις στο θεσμικό πλάισιο των Ο.Τ.Α.
Η εξαετία αυτή καταλυτική για συμπεράσματα. Και με ευθύνες που σαφώς διαχέονται. Και στους βελβεντινούς. Αλλά και δικαίωμά τους - με βάση τη διαχρονική αυτοδιοικητική (όχι μόνο με τη στενή του όρου έννοια, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο) λειτουργία της κοινωνίας τους, να ζητάν να συνεχίσουν την αυτόνομη πορεία τους. Αυτό προς τι (σας) ενοχλεί; Δεν θα τα καταφέρουν ως αυτόνομος Δήμος; Επιλογή τους και δικά τους τ' αποτελέσματα των συνεπειών εξ αυτού. Που προσωπικά - εσείς όχι; - πιστεύω το αντίθετο. Το βεβαιώνει η θεσμική διαχρονική λειτουργία της κοινωνίας τους. Και υπό συνθήκες στο παρελθόν ευνοϊκές και υπό συνθήκες δύσκολες.
Και μην ξεχνάμε ότι σε διάφορες περιοχές της χώρας ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δημιούγησε (ή καλύτερα άφησε) Δήμους με τα ίδια περίπου γεωγραφικά και πληθυσμιακά δεδομένα (χαρακτηριστικές 2-3 περιπτώσεις στην Κρήτη). Και αυτά τα 6 χρόνια δεν ...διαλύθηκαν... ούτε λειτουργούν χειρότερα απ΄άλλους κοντινούς τους και μεγαλύτερους Δήμους.
Βέβαια θα πει κανείς ότι, υπο τις σημερινές συνθήκες, ποιες προοπτικές στελέχωσής τους υπάρχουν; Όμως το παρόν γιατί να θεωρήσουμε ότι προδιαγράφει και το μέλλον;

Ανώνυμος είπε...

κα Τσικαρδανη μην ξεχασετε να ζητησετε παλι προσεχως την στηριξη αυτων που προσβαλλετε. Αυτην την φορα η καλπη θα ειναι σκληρη

Ανώνυμος είπε...

Τι μας λέτε κυρία τσικαρδάνη ; θυμηθήκατε οτι υπάρχει δήμος σερβίων - βελβεντού ; που είσασταν τα προηγούμενα χρόνια ; τώρα που στέρεψε το ΠΟΤΑΜΙ αναζητούμε ρόλο στα τοπικά ; τι ύφος εισαγγελέα ειναι αυτό ; ασείς που όλο λάθος επιλογές κάνετε στην πολιτική θα παραδώσετε μαθήματα σε αλλους ; σας είδαμε και στα αυτοδιοικητικά φτάνει αφήστε κανένα νεώτερο να διεκδικήσει θέση στα κοινά.

Ανώνυμος είπε...

Μην αμφισβητείς κ θοδώρα (ντορα) την δημοκρατική επιλογή των πολιτών που ψήφισαν αυτή τη δημοτική αρχή να διοικήσει το δήμο. Εκλέχτηκε πλειοψηφία να διοικήσει τον δήμο. Αν κάποιοι παρασυρμένοι απο την ηδονή της εκδίκησης έδιωξαν τους άλλους και έφεραν αυτούς καλά θα κάνουν να κάτσουν στα αυγά τους μέχρι να τελειώσει η θητεία τελεια και παύλα. αν θες δοκίμασε να εκτεθείς

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα απλα να πω οτι η κα Τσικαρδανη ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΗ και γραφει ΜΠΟΥΡΔΕΣ αναπαραγοντας το ψευδες και παραπλανητικο δελτιο τυπου του γιατρου που εγραφε πανω κατω τα ιδια-και ειμαι βεβαιος οτι ο γιατρος δεν εχει καμια επιγνωση αυτου του κειμενου.
Μια ματια στο νομο περι οικονομικης εξυγιανσης αλλα και στον κατατεθιμενο προυπολογισμο του δημου αρκει.
το προγραμμα οικονομικης εξυγιανσης απλα προβλεπει δαπανες αναγκαιες για την λειτουργια του δημου και φυσικα μετρα για την εισπραξη των εσοδων που ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ. Αυτα περι ΕΣΠΑ θα πω οτι ειναι αγνοια για να μην γραψω οτι ψευδεστε σκοπιμα. ακου δεν θα μπορει να εισπρτει εσοδα!!!!!!το α και το ω στο προγραμμα ειναι ακριβως αυτο η ανευρεση και εισπραξη εσοδων!
οσον αφορα τον κατατεθιμενο προυπολογισμο που ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΘΕΤΟΙ ΟΣΟΙ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΑΝ) εχετε δει τι δαπανες προβλεπει; ουτε ΚΑΝ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΟΡΤΑ!
Παντως ειναι ευκολο να δειτε πως εφτασε ο δημος εδω που ειναι σημερα και μαλιστα πως ουσιαστικα επαψε να λειτουργει οικονομικα στη θητεια του ΓΙΑΤΡΟΥ ρωτηστε διπλα σας το στενο σας συγγενικο περιβαλλον το οποιο στηριζει και στηριζεται απο τον γιατρο και τον περιγυρο του
ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΠΟΡΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ; ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΟΡΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Μ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ=9 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

12.30 έχει ένα δίκαιο με το ΕΣΠΑ η κα Τσικαρδάνη. Για να υλοποιηθεί έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα - και στον προϋπολογισμό φυσικά - του Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

12.15 ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΙΛΑΣ;ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΠΙΣΤΩΣΗ ΚΑΝΑΝΕ ΟΤΙ ΔΗΛ. ΕΚΤΟΣ ΛΙΓΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΙΚΟΙ.ΝΑΡΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ;

Ανώνυμος είπε...

ε μονοσ το γραφεις! ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ! ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ;
Η κς Τσικαρδανη λεει οτι το προγραμμα της εξυγινασης λεει οτι δεν θα παιρνεις ΕΣΠΑ και αυτο εινα ωεμμα διαβστε το νομο. υκολα τον βρισκεις και γω στο ιντερνετ τον βρηκα

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ; ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΡΔΙΑΚΟ; ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΤΑ ΧΡΩΤΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΝΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

τι λες ρε φιλε; απαγορευοταν η εισοδος; την απουσια και την αδιαφορια των συμπολιτων μας οι οποιοι δεν πηγαν στην συνελευση θα την βαρυνει ο Κωνσταντοπουλος;;;;;;; ρε τι ακουμε!

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια. Τους βάζουμε όλους, συμπολίτευση, ανεξάρτητους, αντιπολίτευση στο ίδιο τσουβάλι για να τους εξαφανίσουμε όλους.Πού είναι η ανάδειξη των ευθυνών του δημάρχου, που δεν μπορεί να καταρτίσει ένα στοιχειωδώς ισοσκελισμένο προϋπολογισμό;
Πότε και ποια αντιπολίτευση ψήφισε προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής; Ας μας πει η ίδια αν ψήφισε κάποιον από τους προϋπολογισμούς του Κοκολιού, τότε που ήταν δημοτική σύμβουλος.
Η ουσία του άρθρου όμως είναι μία.Τώρα που το ποτάμι στέρεψε πρέπει να βρούμε ένα ρόλο πολιτικό για την κυρία.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δεν φταίει ο δήμαρχος γιατί δεν παρουσιάζει ένα σωστό προϋπολογισμό, δεν φταίει ο δήμαρχος που κρύβει δαπάνες,δεν φταίει ο δήμαρχος που δεν παίρνει πρωτοβουλίες αφού ο προϋπολογισμός του καταψηφίστηκε 4 φορές, δεν φταίει ο δήμαρχος που έχασε έσοδα πάνω από 3 εκ. ευρώ έσοδα αυτά τα δύο χρόνια, δεν φταίει ο δήμαρχος που διέλυσε την παράταξή του, δεν φταίει ο δήμαρχος που διέλυσε τον δήμο, φταίνε όλοι οι άλλοι που δεν ψηφίζουν τον προϋπολογισμό.
Ε ρε τι έχουμε να ακούσουμε!

Ανώνυμος είπε...

k.tsikardani pigene tora me ton thodoraki pros nea dimokratia ke ase me ton dimo na asxolithoyn ali.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΙΛΕ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΠΟΥΛΙΚΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΕΝΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΝΤΟΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ . ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΛΠΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΝΙΚΕΥΟΥΝ ΟΛΑ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ
ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δεν με αρέσει, είναι οτι εσύ που ξέρεις από Αυτοδιοίκηση, δεν δείχνεις να έχεις καταλάβει, ότι ο Δήμος πρέπει να ρίξει το 95% του βάρους μόνο στις βασικές-υποχρεωτικές δαπάνες ασχέτως προγράμματος εξυγίανσης είτε αυτό είναι από το Υπουργείο, είτε το εφαρμόζει με ίδια πρωτοβουλία. Τα πανηγύρια και τα φρου-φρου, τελείωσαν εν έτη 2017.
Αλλά ακόμη και για τα βασικά, πρέπει να ξέρει ο κόσμος, ότι επιβάλλεται να εισπράτονται τα βασικά έσοδα, για τα οποία, ο Δήμαρχος ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών είναι απλώς Ακατάλληλο Πρόσωπο. Χωρίς αυτά, θα μπλοκάρουν και οι - ύδρευση, αποχέτευση,καθαριότητα - και η κατάσταση θα γίνει απελπιστική σε 12 μήνες.
Επομένως η ανυπαρξία διοίκησης εκ μέρους του Δημάρχου θα σπρώχνει σε χειρότερο κατήφορο το Δήμο. Αυτός θέλει την "καρέκλα" πάση θυσία, και το αδιέξοδο πλησιάζει κ. Τσικαρδάνη.

Ανώνυμος είπε...

Δωρα που ησουν τοσα χρονια ?Ποσο καιρο εχεις να περπατησεις στα Σερβια ?Εδω και στο FB δηλωνεις οτι ζεις στη Κοζανη. Τι σου ηρθε και εμφανιστηκες απο το πουθενα ?Μηπως εχει δικιο ο φιλος που λεει οτι τωρα που στερεψε το ΠΟΤΑΜΙ μας θυμηθηκες?Ψαξε αλλου να διοχετευσεις τις πολιτικες σου αναζητησεις .Δεν τρωμε κουτοχορτο.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ Ο ΦΩΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΕ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΥΡΙΣΤΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕς.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΛΠΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΩΡΑ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Τον Κωσταντοπουλο τον βλέπουμε κάθε μέρα στα Σερβια την Ντορα έχουμε να την δούμε χρονια να κυκλοφορεί στα Σερβια τώρα τα θυμήθηκαν όλοι τα Σερβια

Ανώνυμος είπε...

Για ποιον λογο πρεπει να δημιουργήσουμε με τα σχολια μας αποσταση μεταξυ ντορας και κωνσταντοπουλου? Το προβλημα ειναι ο δημαρχος και μενει συνεχως στο απυρόβλητο

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ντόρα ψεύδεσαι επίτηδες και δεν μπορώ να φανταστώ το λόγο. Σε ξέρω από μικρή και ξέρω ότι μια αγωνία για τον τόπο την έχεις. Αλλά με αυτά που γράφεις ξεφεύγεις πολύ. Προσφέρεις κάλυψη στο Δήμαρχο αν κατάλαβα καλά. Γιατί;

Το Προφίλ μας