Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ένα ακόμη έργο της Περιφερειακής Αρχής Δακή ολοκληρώθηκε. Η πρώτη ΣΔΙΤ της Ελλάδας με τη ΔΙΑΔΥΜΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζουμε την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας της Μονάδας Μηχανικής Επεξεργασίας Απορριμμάτων στα πλαίσια του  Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Αποβλήτων Δυτικής Μακεδονίας που υλοποιήθηκε από τη ΔΙΑΔΥΜΑ με τη μέθοδο της  Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο, το μοναδικό στην Ελλάδα.
Με χρηματοδότηση περίπου σαρανταοκτώ εκατομμυρίων ευρώ από το Ιδιωτικό Επενδυτικό Σχήμα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Εθνική Τράπεζα και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Δακή, μέσω του προγράμματος JESSICA του ΠΕΠ.
Η ολοκλήρωση του έργου κάνει πράξη τον εδώ και μια δεκαετία σχεδιασμό της ΔΙΑΔΥΜΑ για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της ταφής των απορριμμάτων σε μηχανική επεξεργασία και ανάκτηση.
Το έργο εντάχθηκε στις ΣΔΙΤ το 2007, επί κυβερνήσεων Καραμανλή. Δημοπρατήθηκε το 2011 και το 2014 προέκυψε ο ανάδοχος.
Σ΄ αυτή τη μακροχρόνια διαδρομή και τις δαιδαλώδεις διαδικασίες η Περιφερειακή Αρχή με επικεφαλής τον Γιώργο Δακή υπήρξε σταθερός υποστηρικτής της όλης προσπάθειας της ΔΙΑΔΥΜΑ με χρηματοδότηση δεκατεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.
Αισθανόμαστε ικανοποιημένοι που πρωτοστατήσαμε στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, που συμβάλλει θετικά στην απασχόληση, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ποιότητα ζωής.
Συγχαίρουμε όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή του και ελπίζουμε και ευχόμαστε στη σημερινή Περιφερειακή  Αρχή, μετά την αναδίπλωση του κ. Θόδωρου Καρυπίδη, να προχωρήσει και σε άλλα έργα ΣΔΙΤ αξιοποιώντας εθνικούς, ευρωπαϊκούς και ιδιωτικούς πόρους.
Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης του τόπου μας, δημιουργίας θέσεων εργασίας καθώς και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπατριωτών μας.


                                                                       


Γιώργος  Κ. Δακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας