Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Πλήρης διάλυση στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού-Στον «αέρα» η αποκριάτικη παρέλαση και οι εκδηλώσεις στα Σέρβια-Δεν έχει…μια ο Δήμος και περιμένει…σανίδα σωτηρίας από την Περιφέρεια!

Από το kozanimedia.gr
Στον «αέρα» βρίσκονται, για πρώτη φορά στα χρονικά, οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Σέρβια, λόγω της πλήρους διάλυσης που χαρακτηρίζει, πλέον, κάθε δραστηριότητα και τομέα του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, ο οποίος αδυνατεί ακόμη και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης με πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου Σερβίων υπήρξε αδιέξοδο, καθώς η πρόεδρος της πρώτης Παναγιώτα Μαλιούρα είπε στους…εμβρόντητους προέδρους και εκπροσώπους των τοπικών Συλλόγων πως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για χρηματοδότηση των αποκριάτικων εκδηλώσεων, της παρέλασης αλλά και των εκδηλώσεων της Καθαράς Δευτέρας!

Η ίδια τους ζήτησε να καταθέσουν εκείνοι τις προτάσεις τους, μόλις 10 ημέρες πριν από την Τσικνοπέμπτη, με τους εκπροσώπους των συλλόγων να πνέουν μένεα κατά της δημοτικής αρχής Σερβίων-Βελβεντού, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, εκπροσωπήθηκε μόνο από την πρόεδρο της Κοινωφελούς, καθώς στη συνάντηση δεν εμφανίστηκαν ούτε ο δήμαρχος Αθανάσιος Κοσματόπουλος, αλλά ούτε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σταύρος Παπαδόπουλος.
Να σημειωθεί πως, ουσιαστικά, η Κοινωφελής Επιχείρση και η δημοτική αρχή Σερβίων-Βελβεντού αποδείχθηκε πως δεν έχει εκπονήσει κανένα απολύτως σχέδιο-πλάνο για τη φετινή Αποκριά στο Δήμο, ελπίζοντας, πλέον, στη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μέσω της Π.Ε. Κοζάνης. Χαρακτηριστική ήταν, μάλιστα,η πρόσκληση της προέδρου της Κοινωφελούς προς τους Συλλόγους να καταθέσουν τώρα τις…δικές τους προτάσεις για χρηματοδότηση, λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη της αποκριάτικης περιόδου, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση και ουκ ολίγα αρνητικά σχόλια από τους παρισταμένους, που έκαναν λόγο για «προχειρότητα».
Στο τέλος της βραδιάς αποφασίστηκε να οριστεί νέα συνάντηση μεθαύριο, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, προκειμένου να βρεθεί μια…κάποια λύση, η οποία θα επιτρέψει, έστω και την ύστατη στιγμή, τη διοργάνωση (έστω από τον φιλότιμο Εμπορικό Σύλλογο και με τη βοήθεια εθελοντών) κάποιων εκδηλώσεων και ειδικά της παρέλασης των Σερβίων, που πραγματοποιείται αδιάλειπτα στην πόλη την Κυριακή της Αποκριάς από το 1979.

Παναγιώτης Πλιάτσιος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η δουλεια του εμπορικου συλλογου ειναι να καλυπτει την δημοτικη αρχη? Για αυτο καιγοταν να βγουνε οι κυριες και πηραν σβαρνα ολα τα μαγαζια πριν τις εκλογες? Για σοβαρευτειτε και κοιταξτε τα συμφεροντα της αγορας που η δημοτικη αρχη που στηριζετε δεν πληρωνει κανεναν. Καντε και μια συνελευση να γινει ενας απολογισμος

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΡΜΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΕΛΙΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχος, Κυριακίδης, Ζυγουρης, Παπαδόπουλος, Εμμανουήλ, Κοσματοπούλου και από πίσω με αλυσίδες κάτω από την καρότσα, Τέτος και Χαραλαμπίδης.

Ανώνυμος είπε...

Τσίρκο!

Ανώνυμος είπε...

Μπουρδελο εχει γινει ο δημος με αυτον τον τσοπανο που εχουμε για δημαρχο!

Ανώνυμος είπε...

Λίγα για τους τσομπάνους 5:29,αυτοί τουλάχιστον ξέρουν τί τους γίνεται και μια χαρά τα καταφέρνουν,εργατικοί και προκομένοι στην πλειοψηφία τους.Και γενικά μιλάτε καλύτερα για μια επαγγελματική ομάδα που έχει χτίσει την περιοχή.(Άσχετο με τη δημοσίευση αλλά νισάφι πια!)

Το Προφίλ μας