Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Σαχινίδης «γκρεμίζει» το… ωραίο παραμύθι της δραχμής! «Μόνο οι πλούσιοι που έχουν χρήματα στο εξωτερικό θα επωφεληθούν»

«Κάθε καθυστέρηση δημιουργεί προβλήματα και σημαίνει περισσότερα μέτρα», αναφέρει σχετικά με τις εξελίξεις στο επίπεδο της αξιολόγησης ο πρώην υπουργός Οικονομικών και στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Φίλιππος Σαχινίδης.
Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης ο πρώην υπουργός «η μεγάλη καθυστέρηση είναι σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών», για να αναφερθεί στη συνέχεια στους λόγους που ακόμη η χώρα μας δε έχει βγει από τα Μνημόνια.
«Η αβεβαιότητα μας έχει κρατήσει στα Μνημόνια. Η χώρα έχασε πάρα πολύ από την έλλειψη πολιτικής σταθερότητας και της οικονομικής ρευστότητας. Θα μπορούσαμε να γλιτώσουμε πολλά αν όπως συνέβη στην Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, καθόντουσαν τα κόμματα σε ένα τραπέζι και αποφάσιζαν σε κάποιες βασικές αλλαγές», τόνισε ο κ. Σαχινίδης.

«Χάσαμε 25% του ΑΕΠ, δηλαδή από το 2008 έως σήμερα χάσαμε περίπου 1 στα 4 ευρώ. Βεβαίως θα πει κάποιος πως δεν το κατακτήσαμε με τον πιο ορθό και υγιή τρόπο. Θα μπορούσαμε όμως αντί να χάσουμε το 25% να χάσουμε κάτι λιγότερο», δήλωσε ο πρώην υπουργός και εξήγησε στη συνέχεια πως «πολλοί κάνανε κριτική για το 2010 και ότι αυτά χάθηκαν λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Όμως οι μελέτες δεν τους επιβεβαιώνουν και λένε πως το μισό περίπου από το ΑΕΠ χάθηκε λόγω της αβεβαιότητας που επικράτησε στη χώρα και ήταν το αποτέλεσμα της έλλειψης πολιτικών και κοινωνικών συναινέσεων και της πολιτικής αστάθειας που προκάλεσαν αρχικά η ΝΔ αρχικά και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας εντολή διακυβέρνησης γιατί δεν είχαν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος».
Εξάλλου, αναφερόμενος στη συζήτηση περί Grexit και δραχμής που έχει ανοίξει θύμισε στους παλιότερους πως «όσοι είναι από 50 ηλικία και πάνω έχουν προσωπική εμπειρία για το πως κρύβαμε το ξένο νόμισμα όταν το είχαμε στα χέρια μας…» και ξεκαθάρισε εμφατικά πως «είναι μια μεγάλη παγίδα αυτή που προσπαθούν να στήσουν σε βάρος των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων για επιστροφή στη δραχμή και ότι θα επωφεληθούν. Μόνο οι πλούσιοι που έχουν τα χρήματα στο εξωτερικό θα επωφεληθούν».
thecaller.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά ισχύουν αμα είσαι ένας λογιστακος σαν τον Σαχινίδης που ανεβηκε έρποντας. Εαν εισαι επιστήμονας και σοβαρός πολιτικος εχεις ετοιμαστεί για την κατασταση που ετοιμάζονται να σε στείλουν μόλις σε κανουν ολοκληρωτικα αποικια

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι η Ελλάδα να είχε δυο, τρείς πολιτικούς σαν τον Σαχινίδη και ας ήταν και στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου ποτε δεν ήταν πολιτικός ο Σαχινίδης ποτε δεν σχεδίασε και οραματίστηκε.εκτελεστικό όργανο ειναι

Ανώνυμος είπε...

"και ας ήταν και στον ΣΥΡΙΖΑ"
XA XA XA!!! Βλέπω ότι αυτά τα μυαλά δεν υπάρχουν μόνο στο Βελβεντό!!!
Μου θύμισε αυτό που λένε "..και ας είναι και Σερβιώτης"

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος11 Φεβρουαρίου 2017 - 4:02 μ.μ.
Οράματα βλέπουν ακόμα και οι σκιαγμένοι. Το ζήτημα είναι ποιος μπορεί να τα υλοποιήσει.

Για τον συγκεκριμένο βέβαια δεν τρέφω καμιά εκτίμηση.

Το Προφίλ μας