Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Το παρασκήνιο της ερώτησης για το «Τάμα του Έθνους», ο Κασαπίδης και ο «πνευματικός» του

από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η «περίφημη» πλέον ερώτηση 18 βουλευτών - 16 της ΝΔ, συν τον ανεξάρτητο Ν. Νικολόπουλο και των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένο - που παραπέμφθηκε οριστικά στις καλένδες, προκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση της ηγεσίας της ΝΔ.
Αυτό που ενόχλησε δεν ήταν μόνο η φύση της ερώτησης που από μόνη της εγείρει ερωτηματικά, αλλά και το γεγονός ότι στο ίδιο «κάδρο» της ερώτησης συμπεριελήφθησαν οι δύο συγκεκριμένοι βουλευτές – ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Δημήτρης Καμμένος.

Η ερώτηση όπως φαίνεται από το γεγονός ότι ήταν στην κορυφή της λίστας, ήταν πρωτοβουλία του Γ. Κασαπίδη. Ο βουλευτής ενημέρωσε τους υπόλοιπους με email. Αυτό που αναφέρουν ωστόσο είναι πως ουδέποτε τους ενημέρωσε ότι την ερώτηση θα συνυπέγραφαν και οι δύο βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο της ΝΔ.
«Ήταν με δική του πρωτοβουλία να συμπεριληφθούν οι δύο βουλευτές» λέει σχετικά βουλευτής.
Το γεγονός προκάλεσε την δυσαρέσκεια των υπολοίπων, όμως η διαδικασία είχε ήδη πάρει τον δρόμο της. Αυτό ωστόσο ουδόλως εμπόδισε την ηγεσία του κόμματος, βάσει πάλι της προβλεπόμενης διαδικασίας να ζητήσει την απόσυρση της ερώτησης από εκείνον που την κατέθεσε και μετά από σχετική ενημέρωση ο κ. Κασαπίδης την πήρε πίσω.
Για την ιστορία και για όσους δεν θυμούνται η σχέση του κ. Κασαπίδη με την εκκλησία, τον είχε οδηγήσει το 2012 να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και να διαγραφεί από τη ΝΔ. Τότε ο βουλευτής είχε δηλώσει για την απόφαση του πως «δεν με άφησε ο πνευματικός μου να ψηφίσω τα μέτρα» οδηγώντας τον Αντώνη Σαμαρά να τον εκπαραθυρώσει από την Κ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου