Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Το ναυάγιο των ιδεών της Αριστεράς του κ. Τσίπρα


Του Αντώνη Καρακούσης
Όπου να βρεθεί κι όπου να σταθεί κανείς νιώθει ένα βαρύ αίσθημα απώλειας και επερχόμενης καταστροφής να πλανάται πάνω από τη χώρα.
Η αγωνία ακόμη και για το άμεσο μέλλον είναι διάχυτη στους πολίτες, όπως και η ανησυχία και η μοιρολατρία επίσης για τα επερχόμενα πολλαπλά δεινά.
Είναι η διάψευση των προσδοκιών τόσο εμφανής και τόσο αποκαρδιωτική που δεν αφήνει περιθώρια για δικαιολογίες.
Αντιλαμβάνονται άπαντες ότι οι συνθήκες επιδεινώνονται συνεχώς σε όλα τα μέτωπα και ούτε ένα πεδίο προόδου δυστυχώς δεν αναδεικνύεται.
Ο κύκλος ιδεών του σχήματος της νέας Αριστεράς που μας κυβερνά κατερρίφθη στην κυριολεξία.
Δεν υπάρχει ζώνη που να επιβεβαιώνει τις βασικές αντιλήψεις που καθοδηγούσαν την κυβερνώσα παράταξη της Αριστεράς.

Στην οικονομία πίστευαν ότι θα επιβάλουν τις απόψεις τους στην Ευρώπη και θα απαλλάξουν τη χώρα από τα μνημόνια και τη λιτότητα.

Αντιθέτως, η χώρα κινδύνευσε με Grexit, οι τράπεζές της κατεστράφησαν, η ελευθερία της κίνησης κεφαλαίων χάθηκε και έφθασε η ελληνική οικονομία να είναι απολύτως εξαρτημένη από τα λεφτά των άλλων. Και το χειρότερο είναι ότι παραμένει εγκλωβισμένη σε ένα ατελές σχήμα πολιτικής διαπραγμάτευσης, που ουδέν αποδίδει, παρά μόνο βάρη προσθέτει.

Στο Προσφυγικό η πολιτική ανοιχτών συνόρων επίσης κατέρρευσε και η Ελλάδα από χώρα διέλευσης μετατράπηκε σε ελάχιστο χρόνο σε χώρα εγκατάστασης προσφύγων.

Οι κυβερνώντες αρνούνταν για λόγους ανθρωπιστικούς και δικαιωμάτων την Αμυγδαλέζα και τώρα χτίζουν δεκάδες αντίστοιχες δομές για να φιλοξενήσουν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που αναγκαστικά πλέον θα μείνουν εδώ.

Για να μην αναφερθούμε στους εθνικούς κινδύνους που αναδεικνύονται από τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, την εμπλοκή του ΝΑΤΟ και τις ευκαιρίες που αυτή προσφέρει για αναζωπύρωση των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο.

Ακόμη και οι όρκοι πίστης στους δημοκρατικούς θεσμούς, στη διαφάνεια, στον πλουραλισμό προδόθηκαν και προδίδονται καθημερινά.

Οι ανεξάρτητες Αρχές ακυρώθηκαν στην πράξη, στη Δικαιοσύνη συμβαίνουν σημεία και τέρατα, και μαζί οργιάζουν τα αμαρτωλά δίκτυα προπαγάνδας, όπως και μόνιμη κατέστη η προσπάθεια ποδηγέτησης του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης.

Κοινή είναι η πεποίθηση ότι η χώρα οπισθοδρομεί και υποχωρεί σε όλα τα επίπεδα. Κακά τα ψέματα, στον καιρό του ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα διολισθαίνει σταθερά προς τη φτώχεια και την υποβάθμιση των πάντων.
Αν διατηρηθούν οι σημερινές τάσεις, θα κινδυνεύσει να χάσει σταδιακά τα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά της και να απορροφήσει εκείνα της Ανατολής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνοχή και την εθνική της υπόσταση.
ΤΟ ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Χατζηνίκος από την αρχή της χρόνιας έχει καλέσει στην εκπομπή του:
Δυο φορές τον Τσίπρα.
Δυο φορές τον Καμμένο.
Δυο φορες τον Μειμαρακη.
Μια φορα τον Μητσοτακη.
Μια φορα Κουτσούμπα.
Δυο φορες τον Θεοδωρακη.
Τρεις φορες(με την σημερινή)τον Λεβεντη.
Βρείτε ποιος λειπει.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος λειπει. Το παρελθον.

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τοξικό. Είναι …αδιάφορο!
Με …κριτική διάθεση απέναντι στο κόμμα του, πήγε στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος. «Το ΠΑΣΟΚ για την κοινωνία δεν είναι τοξικό. Είναι αδιάφορο», είπε, εξηγώντας ότι :
geroulanos

- Πρώτον, δεν απευθύνεται στην κοινωνία. Αντ’ αυτού, απευθύνεται «στον Σταύρο, τον Γιώργο, τον Θανάση, τον Γιάννη, την Άννα, τον Βαγγέλη, τον Λεωνίδα», όπως είπε, με τα επίθετα δίπλα στα μικρά ονόματα να μην χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να μπουν από κάποιον ακόμα και μη μυημένο.

- Δεύτερον, παίζει «παιχνίδια εξουσίας» αντί να δουλεύει για την χώρα. «Άνθρωποι που δεν εκπροσωπούν τίποτα, παριστάνουν ότι έχουν διαφορές μόνο για να διεκδικήσουν καρέκλες που δεν υπάρχουν», είπε, σημειώνοντας ότι αυτό κάνει τους Έλληνες να νιώθουν αδιαφορία, γέλιο ή αναγούλα.

- Τρίτον, δεν έχει ακόμα τίποτα ουσιαστικό, διαφορετικό και ανατρεπτικό μαζί να πει. «Ασχολούμαστε με τους εαυτούς μας και ούτε προτάσεις για το πώς πρέπει να αλλάξουμε εμείς δεν έχουμε ακόμα», σημείωσε, παρατηρώντας όμως ότι «όσο ασχολούμαστε με τον μικρόκοσμό μας τόσο πιο αδιάφοροι γινόμαστε στον Έλληνα πολίτη και όσο πιο αδιάφοροι είμαστε στον Έλληνα πολίτη τόσο πιο πολύ ασχολούμαστε με τον μικρόκοσμό μας».

Ετικέτες: Γερουλάνος

- See more at: http://www.matrix24.gr/2016/03/to-pasok-den-ine-toxiko-ine-adiaforo/#sthash.GFBXSOEO.dpuf

Ανώνυμος είπε...

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταξικός ΠΡΑΓΜΑΤΙ αύξησε το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες έκοψε το επίδομα θέρμανσης στο 1/3 των περσινών δικαιούχων μείωσε σε 25 λεπτά από 35 την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης έχουμε μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις …. Και άλλα πολλά ….Τους ΤΑΡΑΞΕ τους ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΥΣ ……
Και όλα αυτά σε λιγότερο από ένα χρόνο !!!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ

Ανώνυμος είπε...

Αχ αυτή η χώρα. Έχουμε δει συστηματικό ψεύτη σαν τον Πρετεντέρη να μας διδάσκει πως είναι οι σωστοί αναρχικοί. Φασίστα σαν τον Άδωνι να λέει μπράβο στο ΚΚΕ για την σοβαρή του στάση(το οποίο ΚΚΕ καταδικάζει την αυτοδιαχείριση των εργοστασίων, αρε Μαρξ τα κόκκαλα σου παιζουν κομπολόι). Τον θαυμαστή του Καρατζαφέρη Παπαχελάς να μας μιλά για τον σωστο σοσιαλισμό. Και τώρα εναν ακραφνη δεξιό που σιτιζεται απο τα θαλασσοδανεια να μας μιλά για την διάψευση της ελπίδας Τσίπρα
Για να τελειώσουμε. Στον Σύριζα δικαιωμαμκριτικης έχουμε οσοινταχθηκαμε στο όχι. Οι υπόλοιποι που τάχθηκαν στο ναι οφείλουν να τον ευγνωμονούν γιατί εφαρμόζει όσα ηθελαν

Ανώνυμος είπε...

Όχι φίλε μου δικαίωμα κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχετε μόνο εσείς του ΟΧΙ αλλά και όλοι εμείς γιατί και εμείς πληρώνουμε τις μαλακίες τις δικές σας

Το Προφίλ μας