Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ο Σόιμπλε αποκάλυψε τι είχε πει στον Τσίπρα πριν γίνει Πρωθυπουργός– Και δικαιώθηκε

Βόλφκαγκ Σόιμπλε αποκάλυψε έναν άγνωστο διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο, πριν γίνει Πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Οπως είπε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ είχε προειδοποιήσει τον Αλ. Τσίπρας ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί αυτό που υπόσχονταν προεκλογικά.
Σύμφωνα με την διήγηση του Σόιμπλε, ο Ελληνας πρωθυπουργός τον συνάντησε στο Βερολίνο όταν δεν είχε αναλάβει ακόμη την εξουσία και του είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά χωρίς να εφαρμόσει το μνημόνιο. Τότε του είχα απαντήσει: «Αυτό είναι απολύτως αδύνατο. Δεν θα συμβεί. Πίστεψέ με».
Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ συνέχισε: «Έξι μήνες μετά την εκλογή του έγινε αυτό που είπα. Όμως η Ελλάδα πλήρωσε διπλά αυτή την καθυστέρηση. Έχουμε μία συμφωνία. Όταν υπάρχει μία συμφωνία – είτε υπογράφηκε το καλοκαίρι, είτε πριν από ένα ή δύο χρόνια – οφείλεις να την εφαρμόσεις».
Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι «είναι μεγάλο λάθος να πιστεύει κάποιος ότι η Γερμανία είναι εχθρός της Ελλάδας ή είναι ενάντια στην Ελλάδα» για να προσθέσει: «Η Γερμανία είναι ο μόνος φίλος της Ελλάδας και αυτό αποδεικνύεται στο θέμα της προσφυγικής κρίσης».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας