Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Νοσοκομεία Κοζάνης - Πτολεμαΐδας: Υποστελέχωση και ελαστικοποίηση της εργασίας πάνε μαζί

από το Ριζοσπάστη (5/3/16)
Με γιατρούς που απασχολούνται με «μπλοκάκι» πάει να καλύψει η κυβέρνηση τα μεγάλα κενά
Η πολιτική γενίκευσης των ελαστικών μορφών απασχόλησης στο κρατικό σύστημα της Υγείας επιβεβαιώνεται από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην περίπτωση των Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, όπου, εξαιτίας της έλλειψης γιατρών, έφτασαν να υπολειτουργούν κλινικές και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Από τη Δευτέρα 29 Φλεβάρη ανακοινώθηκε ότι σταματά η λειτουργία του ΤΕΠ του «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, καθώς έληξε η θητεία των ειδικευόμενων γιατρών που κάλυπταν τη λειτουργία του. Επίσης, δεν θα λειτουργούσε η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου και οι 28 ασθενείς που νοσηλεύονταν, θα παρέμεναν έως ότου πάρουν εξιτήριο. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και το ΤΕΠ του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης.
Στο σύνολό τους, οι κλινικές των δύο νοσοκομείων είναι υποστελεχωμένες και λειτουργούν στα όρια, με εντατικοποίηση της δουλειάς για γιατρούς και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
Μπροστά στον κίνδυνο να μείνει χωρίς ΤΕΠ ολόκληρος νομός, η 3η ΥΠΕ επιχείρησε να καλύψει τις τρύπες με μετακινήσεις γιατρών από Κέντρα Υγείας και άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι έχουν εκδοθεί υπουργικές αποφάσεις για πρόσληψη γιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών, με τη δικαιολογία ότι είναι μειωμένη η ανταπόκριση για τοποθέτηση επικουρικών γιατρών.
«Το πρόβλημα με το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας είναι επαναλαμβανόμενο σύμπτωμα της δραματικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου και όλων των δομών Υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Κοζάνης του ΚΚΕ, και τονίζει ότι «η στελέχωση του νοσοκομείου είναι προϋπόθεση για την κάλυψη των αναγκών του λαού».
Θυμίζει ότι οι Κομματικές Οργανώσεις Κοζάνης του ΚΚΕ είχαν αναδείξει τα προβλήματα και τις αιτίες στον τομέα της Υγείας με πολύμορφη δράση το προηγούμενο διάστημα. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, καλεί το λαό να διεκδικήσει άμεσες λύσεις για τα επείγοντα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, τα σωματεία, τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος να πάρουν πρωτοβουλίες ανυποχώρητα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας