Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Επεξήγηση λειτουργίας του widget fuelGR - τα φθηνότερα πρατήρια στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού

Στα αριστερά σας βρίσκεται το widget το οποίο προβάλλει τα φθηνότερα πρατήρια της περιοχής.
Μερικές επεξηγήσεις για τη λειτουργία της εφαρμογης:
-Τα πρατήρια εμφανίζονται σε λίστα από το φθηνότερο προς το ακριβότερο.
-Οι τιμές ανανεώνονται καθημερινά. Εάν κάποιος πρατηριούχος δεν βλέπει τον εαυτό του στο widget, αυτό σημαίνει ότι έχει πάνω από 7 ημέρες να καταχωρήσει τιμές στο παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης.
 Το Υπουργείο απαιτεί καταχώρηση τιμών το λιγότερο 1 φορά την εβδομάδα. Ακόμα και αν δεν αλλάξουν οι τιμές, οι πρατηριούχοι πρέπει να ξανακαταχωρήσουν τις τιμές των καυσίμων τους, αλλιώς προβλέπεται πρόστιμο.
-Εάν κάποιος πρατηριούχος καθυστερήσει να ενημερώσει τις τιμές (δηλ. μετά το πρωί), θα εμφανιστεί στο widget την επόμενη ημέρα.
-Με κλικ πάνω σε κάθε πρατήριο μπορείτε να δείτε την θέση του στον χάρτη.
-Το Υπουργείο λειτουργεί με Καποδιστριακούς δήμους. Αυτό σημαίνει ότι στο widget εμφανίζονται μόνο τα πρατήρια εντός του πρώην Καποδιστριακού δήμου Σερβίων και όχι του Καλλικρατικού δήμου Σερβίων-Βελβεντού.
-Το ai-vreS και εγώ, δεν ευθυνόμαστε για την εγκυρότητα των τιμών, την ακρίβεια των πληροφοριών (λάθη στις διευθύνσεις, ορθογραφικά λάθη κλπ) ή την ποιότητα των καυσίμων. Υπεύθυνοι είναι οι πρατηριούχοι που καταχώρησαν τα δεδομένα και μόνον αυτοί.
-Δεν υπάρχει οικονομικό όφελος από τη λειτουργία του widget ούτε για το ai-vreS, ούτε για εμένα. Επίσης δεν διαφημίζονται ούτε αποκρύπτονται εσκεμμένα μερικά πρατήρια. Εμφανίζονται όλα αμερόληπτα και για να εμφανιστεί κάποιος στο widget το μόνο που έχει να κάνει είναι να ενημερώνει τις τιμές του τουλάχιστον κάθε 7 ημέρες!



Εάν έχετε κάποια παρατήρηση ή υπόδειξη, μπορείτε να σχολιάσετε στην παρούσα δημοσίευση.
Δ. Ντέμος


Υ.Γ. Για προφανείς λόγους στον τίτλο της εφαρμογής βάλαμε "του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού" αντί για  το ορθότερο του παλαιού Δήμου Σερβίων - μια που Δήμος Σερβίων δεν υφίσταται πλέον... 
 
Προς επίρρωση των παραπάνω μπορεί ο καθένας να μπει στο http://www.fuelprices.gr/ και να ελέγξει την ορθότητα των τιμών. 

Σε αναμονή για τη διόρθωση του χωροταξικού των Δήμων από το Υπουγείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
ai-vreS




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αι-βρες τα πρατηρια του Βελβεντου γιατι δεν ειναι στην λιστα;Μηπως το Βελβεντο δεν ανηκει στο Δημο Σερβιων-Βελβεντου;

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς 6:33 δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις το κείμενο.

"-Το Υπουργείο λειτουργεί με Καποδιστριακούς δήμους. Αυτό σημαίνει ότι στο widget εμφανίζονται μόνο τα πρατήρια εντός του πρώην Καποδιστριακού δήμου Σερβίων και όχι του Καλλικρατικού δήμου Σερβίων-Βελβεντού."

Το Προφίλ μας