Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Μήνυμα του Θέμη Μουμουλίδη, για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΠΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Φίλες και φίλοι,
ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «αλλάΖουμε εποχή», με την επίσημη κατάθεση των ψηφοδελτίων μας.   Ήταν μια διαδικασία ευθύνης και παράλληλα μια διαδικασία δημιουργικής σύνθεσης της πρότασής μας. 
Είναι πλέον εμφανής  η απόφαση των συμπολιτών μας,  για ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ριζικές αλλαγές τόσο στις αυτοδιοικητικές , όσο και στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Και έτσι θα γίνει στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου. Τη νύχτα της 25ης Μαίου , θα σημάνει «τέλος εποχής» , για τους εκφραστές αυτής της αδιέξοδης και καταστροφικής πορείας.  Οι Δυτικομακεδόνες θα στείλουν πρώτοι ένα ηχηρό μήνυμα ανατροπής και αλλαγής και σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής, αφού το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θα δημιουργήσει ένα αντικειμενικό «αδιέξοδο», στην συνέχεια της καταστροφικής συγκυβέρνησης.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε κυρίως, τους ενεργούς συμπολίτες μας που από την πρώτη στιγμή δήλωσαν διαθεσιμότητα  για συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά μας , αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά, για λόγους αντικειμενικούς. Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου επιλογής υποψηφίων μειώθηκε ο αριθμός υποψηφίων για κάθε νομό. Δεσμευόμαστε πως όλοι μαζί εντός και εκτός ψηφοδελτίων θα δώσουμε ενωμένοι τον ωραίο νικηφόρο αγώνα μας. Για μας , μοναδικός νικητής τη νύχτα της 25ης Μαΐου θα είναι ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας, που απαλλαγμένος, από πολιτικά «παγόνια», απαλλαγμένος από «δεινόσαυρους και γύπες» της πολιτικής , θα μπορεί επιτέλους,  να συμμετέχει καθημερινά στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ιστορικής περιοχής μας.
Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, με υπευθυνότητα, επίγνωση της ιστορικής στιγμής για το μέλλον της κοινωνίας,  ενωμένες , διευρυμένες σε εντυπωσιακό ποσοστό, που ξεπερνά το 45% των ψηφοδελτίων , με τη συμμετοχή συνοδοιπόρων στην κοινή προσπάθεια και από άλλους πολιτικούς χώρους , καθώς και προσωπικότητες ικανές να συμβάλλουν σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον, αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία την πορεία προς τις κάλπες.
Καθένας πλέον μπορεί να διαπιστώσει τη συνέπεια εφαρμογής του πολιτικού πλαισίου λειτουργίας και διεύρυνσης που εξ αρχής δημόσια καταθέσαμε. Καθένας μπορεί να διακρίνει την ειλικρινή, ανιδιοτελή και «άνευ όρων» και «προϋποθέσεων» συμμετοχή των πολιτών στα ψηφοδέλτιά μας.
Για μας αυτή εκλογική αναμέτρηση παίρνει διαστάσεις παλλαϊκής γιορτής, γιορτής της δημοκρατίας, γιορτής του λαού της Δυτικής Μακεδονίας. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την πορεία μας προς το μέλλον, συζητάμε καθημερινά με τους πολίτες, αρνούμαστε τους πολιτικούς μονολόγους, τα συνθήματα και το λαϊκισμό. Καθημερινά παρουσιάζουμε τις προγραμματικές μας θέσεις, τις οποίες αναλύουμε και συνδιαμορφώνουμε καθημερινά.  Ήδη παρουσιάσαμε τον πρώτο «κύκλο θεματικών ενοτήτων»,  σε κάθε νομό.
Η καθολική συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, είναι για μας στόχος υψηλής ευθύνης. Η αποχή δεν εξυπηρετεί το μέλλον της  Δυτικής Μακεδονίας. Συνεχίζουμε δυναμικά με προγραμματισμένες επισκέψεις σε όλους τους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, σε κάθε πόλη , σε κάθε ακριτική περιοχή. Συνεχίζουμε  στους  χώρους εργασίας και στους κοινωνικούς χώρους προκειμένου να καταγράψουμε τις ανησυχίες και τα προβλήματα των συμπολιτών μας, που είναι και δικά μας προβλήματα. Δεν ζητάμε να μας ανατεθεί η διαχείρισηζητάμε να συνδιαμορφώσουμε ένα νέο πλαίσιο δημοκρατικής συμμετοχικής διοίκησης της περιφέρειας.
 Αρωγός στον αγώνα μας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης την Κυριακή 4 Μαΐου. Επίσης ο καθηγητής Πολυτεχνείου και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Μηλιός, θα περιοδεύσει μαζί με τους υποψηφίους της παράταξής μας, σε 5 πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.
Ταυτόχρονα προγραμματίζουμε μια σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων , με πρώτη τον κύκλο 5 μουσικών βραδιών του Κώστα Θωμαίδη, με πρεμιέρα το βράδυ της 30ης Απριλίου στην Κοζάνη.
Αγαπητοί φίλοι,
αντιστεκόμαστε στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, αντιστεκόμαστε στην υποβάθμιση της περιοχής μας και το ξεπούλημα της ΔΕΗ , αντιστεκόμαστε στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και απαντάμε δυναμικά και συλλογικά.
Ενωμένοι  «αλλάΖουμε εποχή».
Για να γίνει το μέλλον μας γιορτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας