Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Σε σχέση με τον τριπλό εκλογικό κονιορτό που σιγάθεν σηκώνεται, λεκτέα και τα παρακάτω.

«Στες ραδιουργίες μας πρέπει να πάμε πάλι
            να ξαναπιάσουμε αρά πολιιιτική μας πάτην ανιαρά πολιτική μας πάλη
                                                                                    Κ.Π. Καβάφης*
                                               
Του Β.Π. Καραγιάννη
Στη «Θεία Κωμωδία» και το βιβλίο της «Κόλασης» ο Δάντη αναφέρει πως οι αμαρτωλοί, ανάλογα με το αμαρτήμά τους λαμβάνουν θέση σε έναν από τους  αι﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ρες 2ος σασεις αφς και σωρ 9 ομεκτρους κυθκλουςαρτημα τους λαβμρτωλοόκεντρους κύκλους δια τα βασανιστικά τους περαιτέρω. Οι κύκλοι και ό,τι περιλαμβάνουν έχουν ως ακολούθως  αι﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ρες 2ος σασεις αφς και σωρ: ρο:﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ταρες 2ος σασεις αφς και σωρ1ος αβάπτιστα μωρά κι ειδωλολάτρες, 2ος φιλήδονους, 3ος  λαίμαργους, 4ος άπληστους και φιλάργυρους, 5ος μνησίκακους, 6ος αιρετικούς, 7ος οι βίαιους, 8ος απατεώνες σε δέκα παραλλαγές.
«Συγκεκριμένα περιγράφονται οι αποπλανητές (τιμωρία τους είναι η μαστίγωση), οι κόλακες (βουτηγμένοι σε ακαθαρσίες), οι σιμωνιακοί (κρεμασμένοι ανάποδα μέσα σε λάκκους και φωτιές στα πόδια), οι μάγοι ή ψευδοπροφήτες (με τα κεφάλια τους τοποθετημένα ανάποδα ώστε να βλέπουν μόνο το πίσω μέρος τους), οι διεφθαρμένοι πολιτικοί (εγκλωβισμένοι σε κοχλάζουσα πίσσα), οι υποκριτές (κουκουλωμένοι με κάπες από μόλυβδο), οι κλέφτες (κυνηγημένοι από φίδια και κατόπιν μεταμορφωμένοι σε φίδια), οι εσκεμμένα κακοί σύμβουλοι (εγκλωβισμένοι σε φλόγες), οι αιρετικοί (που κατασπαράσσονται από δαιμόνια) και οι κιβδηλοποιοί (τιμωρημένοι με αρρώστιες), 9ος οι προδότες». Ολοι τους υφίστανταιοντνα﷽﷽﷽﷽﷽δκλουςαρτημα τους λαβμρτωλο τα δέοντα από τους εντεταλμένους προς τούτο το διακόνημα, πεπτωκότας αγγέλους, τους διαβόλους θέλω να πω.
            Στην «Εκλογική Κωμωδία» της Ελληνικής Ευρωπαϊκής Επαρχίας των Φουσκωτών (ΕΕΕΦ) που επίκειται (εσηκω εσλυ νακατσω εγφω) 'νοβουκευτισμυατσασεις αφς και σωρίναι οι «...πιο κσηκω εσλυ νακατσω εγφω) 'νοβουκευτισμυατσασεις αφς και σωρρίσιμες εκλογές» μας απειλούν, όπως κάθε εκλογή σηκω εσλυ νακατσω εγφω) 'νοβουκευτισμυατσασεις αφς και σωράλλωστε από συστάσεως ελληνικού κράτους, με μόνο διακύβευμα -τι γελοία λέξη εντούτοις- όλων των κομμάτων, το παλαιότατον: «σήκω εσύ να κάτσω εγώ», μας ζητείτε δε να υπερπηδήσουμε στα εκλογικά σκάματα με άλμα εις τριπλούν -την β’ Κυριακή ιδίως- τους άλλους, τους αντιπάλους τους), οι κύκλοι τι-μωρίας (μας) είναι μόνον 3.
            Στον κεντρικό α’ στέκεται ο αρχηγός του συνδυασμού- ο υποψήφιος Δήμαρχος (ισχύει και για Περιφερειάρχας) ος ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽οει και για Περιφερειαας πούμε. δια την οικονομία του λόγου- ο οποίος υπομειδιά κάτω από τα μουστάκια του (συνήθως φέρει τέτοια), διότι όλοι οι παρακάτω του, γι αυτόν εργάζονται. Εχει βέβαια ελαφρύ άγχος αλλά χι﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ Εχπουδαάφρτόν δουλευρες 2ος σασεις αφς και σωρόχι τίποτε σπουδαίο.
            Στον β’ ο στενός πυρήν των συνεργατών του α΄ που έχουν σχεδόν διασφαλισμένη την επανεκλογήν﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽χικα στην ρετουσαρισμενο φωτογρφααις τος και σωρ τους με την πείρα που απέκτησαν ασκούμενοι στην τέχνη του επανεκλέγεσθαι, μια τέχνη χωρίς την οποία δεν μπορούν πλέον, ενώ εμείς κάλλιστα μπορούμε χωρίς αυτούς, αλλά εις μάτην...
             Στον γ’ οι νέοι των συνδυασμών, μαζί  με κάποιους γνήσιους κατιώντες απελθόντων γεγηρακότων του πολυχρόνιου συνδυασμού (25 χρόνια + άλλα 5 πάνε αισίως στα 30!), φερέλπιδες νεαροί καλών προθέσεων και ωραίοι στην ρετουσαρισμένη τους φωτοόψη, με πληθώρα μεταπτυχιακών τίτλων πνευματικών (αλλ’ όχι κι εκλογικών) με τις κάπως χαζοχαρούμενες δια-δηλώσεις πίστης και λατρείας στους αρχηγούς. Μαζί τους ο στενός, συγγενικός κύκλος νουν οι ﷽﷽ο πολπτικηε ργαε τετοιες καυατσασεις αφς και σωρπου τνουν οι ﷽﷽ο πολπτικηε ργαε τετοιες καυατσασεις αφς και σωρρέχει (και τους συντρέχει ασθμαίνοντας) να προβάλει το παιδί τους (και καλά κάνει) γιατί συμμετοχή σε τέτοιες καταστάσεις αφήνει ίχνη (όπως οι καπνοί που αφήνουν τα αεροπλάνα στην ατμόσφαιρα με τους οποίους, σύμφωνα με το κόμμα των γενναίων ανελονεοελλήνων, ψεκαζόμεθα δίκαιοι κι άδικοι) για μια προοπτική εργασίας νουν οι ﷽﷽ο πολπτικηε ργαε τετοιες καυατσασεις αφς και σωρστο εγγύς δημοτικό κομματικό μέλλον. Μία η δύο θέσεις το πολύ τους αφήνουν οι αμέσως προηγούμενοί τους από τον κύκλο β’, άπληστοι του διοικείν κι απολαμβάνειν κανονικά, προς θλίψην απέραντη στο μετά τις εκλογές κλον ﷽﷽﷽﷽﷽ποιησιν του δαμροχνακτος καυατσασεις αφς και σωραναστοχασμό τους, μεγάλην δε χαρά  και σαρδόνιον ικανοποίησιν περιποιούν εις τον προκαθήμενον του α΄ κύκλου, δαμαρχοάνακτα εκ νέου (ανεξαρτήτως παρουσίας μύστακος ή όχι) κι άναρχον  δηλ. χωρίς αρχές, Κύριόν τους και Θεόν τους για να θυμηθούμε την κατάληξιν των τροπαρίύ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ου αγίου Θωμά του Διδύων του εσπερινού του αγίου Θωμά του Δίδυμου αλλά πρωτίστως Δύσπιστου, όπως οφείλουμε και να ύ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ου αγίου Θωμά του Διδύείμαστε και να ακούμε τα όποια υποψήφια κύμβαλα και «με αυτί κουφού». (Σαίξπηρ)
                                                           
*Από τα «Κρυμμένα» του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας