Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Γιατί υποψήφιος στο Ποτάμι; Κώστα Δ. Ντίνα , Υποψήφιου Ευρωβουλευτή με Το Ποτάμι

Από το ΧΡΟΝΟ
Τα κόμματα είναι απαραίτητο συστατικό της Δημοκρατίας και έχουν προσφέρει στη χώρα. Δεν πρέπει να μηδενίζουμε τη συμβολή κάποιων από αυτά στην πρόοδό της. Με τον τρόπο λειτουργίας τους, όμως, και με τις επιλογές τους επιτάχυναν ή και δημιούργησαν την κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Τα υπάρχοντα κόμματα με τις υπάρχουσες οργανωτικές δομές και τις κυρίαρχες εντός τους νοοτροπίες ε'χουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους.

Επειδή μάλλον στην πολιτική το « τρώσας κα άσεται» δε φαίνεται να ισχύει, χρειαζόμασταν μία εναλλακτική λύση-πρόταση η οποία να φέρνει στο πολιτικό προσκήνιο ανθρώπους της γνώσης αλλά και της πράξης, που έχουν πετύχει στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή και έχουν καταγραφεί θετικά στον χώρο του ο καθένας. Κι αυτή ήρθε με «Το Ποτάμι».Aνθρωποι νέοι στην πολιτική αλλά έντονα πολιτικοποιημένοι, άνθρωποι της κοινής λογικής και του διαλόγου, ξένοι με κάθε είδους εξτρεμισμούς και ακρότητες, άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε μεσσίες και σωτήρες αλλά επενδύουν στη γνώση και την εμπειρία για να βγούμε από το αδιέξοδο έχουν από την πρώτη στιγμή πλαισιώσει αυτή την προσπάθεια. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι και οι πολίτες αυτής της χώρας αντέδρασαν ¯δημοσκοπικά για την ώρα¯ πολύ θετικά στη νέα πρόταση· είναι αυτό που περίμεναν.
Θεωρώ ότι είναι αυτή τη στιγμή η ώρα να συμβάλω κι εγώ στο νέο εγχείρημα της πολιτικής χωρίς κομματικό παρελθόν. Θέλω να προσφέρω με τη γνώση και την εμπειρία μου στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής αυτού του τόπου.
Σας καλώ να κάνουμε μαζί αυτή την προσπάθεια ξεκινώντας από τις ευρωεκλογές, στις οποίες για πρώτη φορά καλούμαστε οι πολίτες να αποφασίσουμε με σταυρό προτίμησης ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα μας εκπροσωπήσουν τελικώς στο Ευρωκοινοβούλιο.
Κώστας Δ. Ντίνας
Καθηγητής Γλωσσολογίας -
Ελληνικής Γλώσσας και Διδακτικής της
Ο Κώστας Δημ. Ντίνας σπούδασε Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του οποίου αναγορεύτηκε διδάκτορας το 1987. Παράλληλα με τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο παρακολούθησε μαθήματα στη Σχολή Βαλκανικών Γλωσσών του Ινστιτούτου Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ) στα ρουμανικά, βουλγαρικά και τουρκικά. Είναι επίσης διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής. Υπηρέτησε ως Καθηγητής σε διάφορα σχολεία της περιοχής Κοζάνης καθώς και στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Κοζάνης και διετέλεσε σχολικός σύμβουλος φιλολόγων στη Φλώρινα. Σήμερα είναι καθηγητής Γλωσσολογίας - Ελληνικής Γλώσσας και Διδακτικής της στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και πρόεδρος του Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας. Δίδαξε και διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο μαθήματα γλώσσας και γλωσσολογίας σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου. Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο αφορά τη διδακτική της νεοελληνικής γλώσσας με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και θέματα σχετικά με τη νεοελληνική (διαλεκτολογία-ονοματολογία) και τις βαλκανικές γλώσσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας