Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Filettino: Το ιταλικό χωριό που θα γίνει Πριγκιπάτο!

Της Πωλήνας Ντέμου από το Pheme.gr
Αντιδρά στον ιταλικό Καλλικράτη που εξήγγειλε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Δεν είναι γνωστό εάν το εν εξελίξει σχέδιο ενοποίησης των μικρών δήμων και κοινοτήτων της Ιταλίας φέρει τις βαρύγδουπες ελληνικές ονομασίες του "Καποδίστρια" και του "Καλλικράτη".

Εκείνο το οποίο έγινε ευρέως γνωστό είναι ότι οι τοπικοί άρχοντες της Ιταλίας αντιδρούν με ποικίλους τρόπους.

Ένας απ’ αυτούς, ο Lucca Sellari, πρόεδρος της μικρής κοινότητας Filettino, θέλει να κηρύξει το χωριό του ανεξάρτητο Πριγκιπάτο!   

Προχώρησε, μάλιστα, και στην έκδοση δικού του νομίσματος: Του φιορίτο, η ισοτιμία του οποίου με το ευρώ είναι 1 προς 72 σεντ!

Το Filettino, ένα πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.063 μέτρων, μεταξύ Ρώμης και Πεσκάρα, έχει 550 κατοίκους.

"Αν είναι αυτό που χρειάζεται για να κρατήσει της πόλη αυτόνομη και να προστατέψει τους φυσικούς της πόρους, τότε θα το πράξουμε", δήλωσε ο μόλις τεσσάρων μηνών πρόεδρος του  Filettino.

Η ανακήρυξη της αυτονομίας του Filettino ήρθε λίγες ημέρες μετά τις εξαγγελίες της ιταλικής κυβέρνησης για συγχωνεύσεις οικισμών που έχουν πληθυσμό μικρότερο των χιλίων κατοίκων.

Δίχως να χάσει χρόνο ο πρόεδρος του Filettino προχώρησε στην έκδοση νομίσματος και οικόσημου, το οποίο κοσμεί το "Αμάρο", το.. τοπικό λικέρ του Πριγκιπάτου.

"Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μπουκάλι bramd name, με μια φωτοτυπία του οικόσημου κολλημένη πάνω του", είπε στους New York Times η Maria Cerrochi, η οποία εργάζεται σε καφέ-μπαρ του Filettino.

Το όνομα του νέου νομίσματος σημαίνει "άνθος", και παραπέμπει στο φλορίνι, το νόμισμα της Φλωρεντίας του 13ου αιώνα. "Είναι σαν την πόλη μας, η οποία θα ανθίσει με τη νέα της μορφή", δήλωσε υπερηφάνoς ο πρόεδρος της κοινότητας.

Ακόμη πάντως κι αν δεν εφαρμοστούν οι εξαγγελίες της ιταλικής κυβέρνησης για συγχωνεύσεις των μικρών οικισμών, ο πρόεδρος του Filettino δηλώνει αποφασισμένος να επιμείνει στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Πριγκιπάτου!

Για το λόγο αυτό, όπως είπε, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με έναν από διαπρεπέστερους νομικούς της Ιταλίας, προκειμένου να εξεταστούν οι συνταγματικές λεπτομέρειες..

Βρε μπας και ο πρόεδρος του Filettino θέλει να γίνει Πρίγκιπας όπως και.. δήποτε;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δίνεις ιδέες στους Βελβεντινους;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ......
ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ VENEVENTOUM.
ΜΕ MANOLITO ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ DRAHMITO ΝΟΜΙΣΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Velventino ειναι το σωστο ονομα του χωριου...

ενας βελβεντινος είπε...

το ζουμι ειναι αλλου.στην ιταλια θα γινει καλλικρατης σε οικισμους κατω των 1000 κατοικων.προφανως στην ιταλια δεν επιβαλει η Ε.Ε. ραγδαια μειωση των δημων οπως επεβαλε στην ελλαδα.εκτος και αν αυτο ηταν κολπο των πολιτικων μας για να δικαιωλογησουν την αναγκαιοτητα του καλλικρατη

Ανώνυμος είπε...

@ 10:41 π.μ.
Εσύ χαϊβάν ογλού το χαβά σου!!!
Βρε δεν ειναι μόνο γεωγραφικά ο "καλλικράτς"
Είναι όλα τα άλλα τα ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ!!..
Λιγότερες υπηρεσίες
λιγότερα σχολεία
λιγότερα νοσοκομεία
λιγότεροι υπάλληλοι
λιγότερους μισθούς και μεροκάματα
λιγότερες παροχές
λιγότερες χρηματοδοτήσεις έως καθόλου!!

ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΙ!!..ΚΚΕΓΚΕ??..

Μη Σας Ακούσω πάλι για Ξέχωρο Βελβεντό!!..
Εδώ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ολόκληρες ΧΩΡΕΣ στην ΕΕ το Βελβεντό θα αφήσουν μόνο του???...

Το Προφίλ μας