Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Η αφή της φλόγας και η έναρξη της 9ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας από τα Σέρβια (video)

Από τα Σέρβια της Κοζάνης -όπου είχε καταλήξει η 8η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 που είχε σηματοδοτήσει την έναρξη της 24ης Αμφικτιονίας-  και με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια ξεκίνησε το Σάββατο 27 Αυγούστου 2011 η 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, η μεγάλη γιορτή των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος που θα διαρκέσει πάνω από δυο μήνες, μεταφέροντας τη φλόγα της αγάπης σε κάθε γωνιά της Ελληνικής γης, για να καταλήξει στις 31 Οκτωβρίου 2011 στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.).
Στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στην προσφορά αίματος, στην ύψιστη κατάθεση προσφοράς στο συνάνθρωπο…
Το τελετουργικό της ημέρας ξεκίνησε λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα από τον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Σερβίων με την αφή της φλόγας από τον ιερέα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο που ήταν ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του Άρη και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης Σερβιώτης Γιάννης Τζιφόπουλος. Ακολούθως η φλόγα με τη συνοδεία από νεαρές "ιέρειες" και τους ήχους της δημοτικής μπάντας των Σερβίων μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία των Σερβίων όπου και έγινε το άναμμα του βωμού.
Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θανάσης Κοσματόπουλος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) Χρήστος Πρωτόπαπας οι οποίοι πέραν των μηνυμάτων για τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας εξήραν το έργο του συλλόγου Εθελοντών Σερβίων "Οι Άγιοι Ανάργυροι" που κατατάσσεται στους πλέον δραστήριους της χώρας.
Ακολούθως η φλόγα παραδόθηκε στους εκπροσώπους του ΣΕΑ Ξυλοκάστρου Κορινθίας (εμπνευστές του θεσμού της Λαμπαδηδρομίας) και στον πρόεδρο της ΠΟΣΕΑ Χρήστο Πρωτόπαπα που θα τη μεταφέρουν με κομβόι μοτοσικλετιστών στο Ξυλόκαστρο.
Μετά τη αναχώρηση της φλόγας η εκδήλωση συνεχίστηκε στην πλατεία των Σερβίων με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Σερβίων –Όλγα Χείρα-, Κοζάνης –Θόδωρος Τσαουσίδης- και άλλων συλλόγων  καθώς και εκπροσώπων του Μαμάτσειου –Δημήτρης Αμπάζης- και του Μποδοσάκειου νοσοκομείου. Ακολούθησε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικές ομάδες του Μορφωτικού Ομίλου ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ και η βραδιά έκλεισε με μουσική –έντεχνου τραγουδιού και ροκ-.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την ΠΟΣΕΑ και το σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σερβίων "Οι Άγιοι Ανάργυροι" και υποστηρίχτηκε από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Γ. Μαστρ. www.mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας