Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Απλήρωτοι επτά μήνες οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Σερβίων !

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Είναι πολύτεκνοι οικογενειάρχες και θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς λεφτά

Ενώ εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και ανανεώθηκαν οι συμβάσεις για τους 4.500 εργαζόμενους πανελλαδικά, οι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη δομή του δήμου Σερβίων παραμένουν απλήρωτοι για επτά μήνες.
Το τραγικό είναι ότι έρχονται Χριστούγεννα, αλλά οι τέσσερις εργαζόμενοι του δήμου Σερβίων, οι οποίοι είναι οικογενειάρχες  μάλιστα οι δύο πολύτεκνοι  έχουν να πληρωθούν από τον Μάιο του 2010, ενώ κανείς δεν μπορεί να τους πει με βεβαιότητα πότε θα πληρωθούν. Πληρώθηκαν μέχρι τον Μάιο και είναι απλήρωτοι έως και σήμερα, δηλαδή για επτά μήνες. Επίσης δεν έχουν λάβει το επίδομα αδείας και το δώρο Χριστουγέννων. Δύο από τους υπαλλήλους έχουν να λαμβάνουν αναδρομικά του 2009. Το σύνολο των οφειλών από δεδουλευμένα ανέρχονται περίπου σε 35.000 ευρώ.



Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δυτικής Μακεδονίας στο Βοήθεια στο Σπίτι, Αχιλλέα Τσώλη, οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 14 τρέχοντος, όπου κλήθηκε και ο δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός. Ο τελευταίος παραδέχτηκε τις οφειλές, αναγνώρισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκαιο και πρέπει αν πληρωθούν, αλλά υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» και ότι «περιμένουμε να πάρουμε τα χρήματα από την Περιφέρεια για να πληρώσουμε». Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο, δήλωσε ότι «μας διαβεβαίωσαν από την Περιφέρεια ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα διασφαλιστούν τα κονδύλια για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε θα φτάσουν στο δήμο για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι».
Επίσης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δυτικής Μακεδονίας στο Βοήθεια στο Σπίτι, Α. Τσώλης, δήλωσε ότι «η καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στο πρόγραμμα δεν είναι πρόβλημα μόνο του δήμου Σερβίων. Βεβαίως εδώ είναι πιο οξυμμένο γιατί εμείς ήμαστε πολλούς μήνες απλήρωτοι. Όμως αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει σε πολλούς δήμους του νομού Κοζάνης, της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και όλης της χώρας».
Να σημειωθεί ότι η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, διαβεβαίωσε ότι εγκρίθηκε από το ΕΠΑΝΑΔ, η χρηματοδότηση της δράσης «Βοήθεια στο σπίτι» και συμφωνήθηκε η μετάβαση σε βιώσιμο σύστημα από την 1 Δεκεμβρίου 2012.
Ύστερα από αυτή την εξέλιξη αυτή ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των 4.500 εργαζομένων που απασχολούνται στις 1.125 δομές του προγράμματος. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, χαρακτήρισε «θετική» την εξέλιξη αυτή, ωστόσο σημείωσε ότι «το θέμα είναι να διασφαλιστεί η τακτική πληρωμή μας κάθε μήνα. Διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα να εργαζόμαστε χωρίς να πληρωνόμαστε».

Σχόλιο ai-vreS:  Πέρσι ψόφησε, φέτος βρώμισε...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχή όλων μας είναι να πληρωθούν σύντομα και μετά την αδράνεια, την αμέλεια και την βλακεία του Κοκολιού και τις παρέας του ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ κιόλας .

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ. ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως τα λεφτά απο την Περιφέρεια δόθηκαν με το παραπάνω.
Το ερώτημα ειναι που πήγαν ;
Πόσες μαύρες τρύπες έχει να κλείσει ο αθεόφοβος ;

Ανώνυμος είπε...

Και αυτός που τρέχει για να μην χάσουν τις δουλειές τους οι εργαζόμενοι είναι ο νέος δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος !! Καμία κίνηση από τον Κοκολιό...

Δεν είναι μόνο ανίκανος ο Κοκολιός, είναι και επικίνδυνος !! Φάνηκε και απο το ανύπαρκτο έργο του.

Ανώνυμος είπε...

Χαψαψαψαψαψαψ χαχαχαχαχαχχα
ανύπαρκτο το εργο του χαχαχαχαχχαχα
δεν ειδες τα εργα του τόσα χρόνια χαχαχαχχαχα
που ζεις? χαχαχαχαχχαχαχαχα
εκανε σφαγείο,δρόμους,υδρευση,αποχετευση,πλατειες.
χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Ο Κοκολιός ηταν κύριος σε ολα.Μάγκας και τρανός.Θα τον γράψει η ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία θα τον γράψει, αυτό είναι σίγουρο .
Δεν ξέρω όμως με τι γράμματα ……..

Ανώνυμος είπε...

Με γράμματα κεφαλαια.Θα τον κατατάξει η ιστορία στο Πάνθεον των πετυχημένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.Που πρόσφερε πολλά για τον τόπο του και την αναπτυξη της...
Οι λίγες μέρες που απομένουν στην διοικηση του, είναι ιδιαίτερα συγκινητικές για αυτόν.
Συγκινημένος, όσο ποτέ άλλοτε, νοσταλγεί τα 8 χρόνια που πέρασαν και κρατά απο αυτή, τις καλύτερες αναμνήσεις του.
Τον κόσμο, που τον αγάπησε και τον ανέδειξε, με τις διοικητικές του αρετές, που επέδειξε σαν δήμαρχος...
Απο τις καλύτερες στιγμές που αναπολεί είναι η τότε παρουσία Προέδρο Δημοκρατίας, που παρέστει στα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης των Σερβίων 10/10 και αυτό εγινε μετά απο την πρόσκληση, που του απηθυνε ο αποχωρών δήμαρχος...
Οι τελευταίες ημέρες στην διοίκηση για τον δήμαρχο είναι πολυ συγκινητικές...Περνά στιγμές στεναχώριας, που δεν μπόρεσε να ολoκληρώσει το δημιουργικό του εργο και νοιώθει υπερήφανος, που αφήνει ενα τεράστιο δημιουργικό και αναπτυξιακό έργο....

Ανώνυμος είπε...

KOKOLIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
KAI TON AYGOYSTO........KOLIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOS!!!

Το Προφίλ μας