Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

-Να ανησυχήσω;-

του Γιάννη Κοσμίδη
Στις 14 Απριλίου 2010 το τότε κείμενο τιτλοφορούνταν «Η Μαριορή της Ν.Α ντρέπεται» και αφορούσε την επιδίωξη να «περάσει» πρόγραμμα 600.000 Ε για την …..προβολή του έργου της Νομαρχίας Κοζάνης. Έγραφα τότε : «….. Τώρα όμως είμαι έξω φρενών.  Είναι ποτέ δυνατόν; Τόσο θράσος και τόση ξεδιαντροπιά; 600.000 Ε για την....προβολή του έργου της Ν.Α.; Όλα τα είχε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε. Σε αυτό το περιβάλλον; Έλεος κύριοι, ντροπή σας. Ελπίζω να το πάρετε πίσω πριν το θέσετε προς ψήφιση. Και μόνο που το σκεφτήκατε όμως δείξατε ασέβεια σε εμάς τους πολίτες σας. Δεν το ανέχομαι.



Ένα πράγμα σας εύχομαι. Να συνεχίσει να κοιμάται η συνείδηση σας για να κοιμάστε το βράδυ….»  Τo
«πρόγραμμα προβολής» περικόπηκε τελικά στο ευτελές ποσό των 250.000 Ε. Όμως υπάρχει ένα όμως.Περιττό να πούμε πως ακόμη περιμένει ο πολίτης να ξεδιπλωθεί το έργο της Ν.Α. Οι 38 ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές μάλλον θα είναι μια καταιγίδα προβολής καθώς μέχρι τώρα δεν κουνιέται φύλλο. Φαντάζομαι, υποθέτω, ελπίζω και ευελπιστώ πως θα γίνει και αναλυτική αναφορά στους πολίτες για το που και πως διατέθηκαν αυτά τα 250.000 Ε. Αλλιώς όλοι θα ρωτήσουμε μετά «που πήγαν τα λεφτά οέο;»

Στις 14 Ιουνίου 2010 είχα γράψει το κείμενο  «Ο πρώτος ουρανοξύστης στην Κοζάνη» με θέμα  την περίοπτη πομφόλυγα της ανάπλασης του κέντρου της πόλης και μετά από το μικρό ευθυμογράφημα παρέθετα  τα  εξής ερωτήματα: «….Αγαπητοί κύριοι μετά λύπης μου σας πληροφορώ πως δεν καταλάβατε τίποτα από την κοσμογονία που συντελείται στην κοινωνία σήμερα. Η χώρα μπορεί έστω και με πολύ πόνο να γλίτωσε την χρεοκοπία όμως εσείς και η λογική με την οποία πολιτεύεστε χρεοκοπήσατε οριστικά.
-Επί τη ευκαιρία-
-Γιατί η κατασκευή του καινούργιου site του Δήμου δόθηκε στην INFO QUEST και όχι σε τοπική επιχείρηση; ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ;ΠΕΡΙΜΕΝΩ
-Κ.Σόκουτη, σας άκουσα προ μηνών να λέτε σε ραδιόφωνο της πόλης πως μεταβήκατε στην Ινδία μετά του ενδόξου και ιστορικού κ.Λεούδη προς εύρεση επενδυτών για το χιονοδρομικό. Ποιοί ήταν αυτοί; Τα ονοματάκια τους πως είναι; Γιατί τελικά δεν προχώρησαν στην επένδυση; ΑΝΑΜΕΝΩ»

     Τέσσερις μήνες μετά, τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και φυσικά, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η τότε άποψη μου πως επρόκειτο για μία φούσκα που θεώρησαν μερικοί φωστήρες πως θα θαμπώσει μάτια των ψηφοφόρων μπρος στην κάλπη. Υποτίθεται πως   αυτή την εποχή θα μας ανακοινώνατε τα σχέδια που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους….Ουδέν νεώτερον. Για τους όρους με τους οποίους το νέο site  του Δήμου κατασκευάστηκε από την InfoQuest…. Oυδέν  νεώτερον……..Από τον κ.Σόκουτη; Ελάτε τώρα το βρήκατε πιστεύω….ναι..ναι..έτσι είναι:…..Ουδέν νεώτερον.

Για αυτές τις εκλογές αλλά και για τις όλες τις ερχόμενες δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο παρά να συμφωνήσω απόλυτα και να προσκυνήσω για άλλη μια φορά με δέος και θαυμασμό τον δυσθεώρητο γνωστό «ήρωα» για τα λεγόμενα του «…..στις επερχόμενες εκλογές του Νοέμβρη, όπου καλούμαστε να αποφασίσουμε ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να μας εκπροσωπήσουν και να υλοποιήσουν τα οράματά μας. Σε κρίσιμους καιρούς οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ανασφάλειας είναι φυσικό ότι η επιλογή των προσώπων που θα αναλάβουν τις θέσεις διοίκησης είναι ιδιαιτέρως σημαντική…..»

Μες στο μυαλό μου είσαστε κ.«ήρωα» μας, να ανησυχήσω;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λίγες νέες αναρτήσεις στο πάνελ βάζετε.φαίνεται εχετε βαρεθεί.παλιά κάθε μέρα 20 αναρτήσεις ανεβάζατε.τώρα δείχνετε κούραση? και προεκλογικά το πάνελ σχολίψν δεν τραβάει.πέρασαν οι καλές σας εποχές.

ai-vreS είπε...

Πανηγύρι έχουμε... από Δευτέρα επανερχόμαστε στους "κανονικούς" μας ρυθμούς.

Ανώνυμος είπε...

εχετε και λιγα σχόλια? αυτό δεν σας ανησυχεί? δεν σας ευνοεί και η προεκλογική περίοδος, γιατί οτι είναι πράσινο- μόνο - παρουσιάζεται συνήθως.για την πανηγυρη δεν γράφετε τίποτε.4.203 αναρτήσεις στο πάνελ.σας εχει περιορίσει και η google να βάζετε πολλές κύριες αναρτήσεις φαίνεται.

ai-vreS είπε...

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον. Ες αύριον τα σπουδαία...

Ανώνυμος είπε...

αμα πάτε 5000 αναρτήσεις μετά στόπ.καταργει η google το ιστολόγιο.ετσι λένε.θα κανετε νεο aivres B.

ai-vreS είπε...

Αν είναι έτσι, ας είναι έτσι.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΛΑ ΙΝΔΙΚΑ Ο ΣΟΚΟΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΟΥΔΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΝΟΗΘΗΚΑΝ ΚΑΛΑ...ΓΙΑ ΤΙ ΘΕΣΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ , ΗΞΕΡΕ ΣΕ ΤΙ ΓΛΟΣΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΕΙ...ΛΑΜΟΓΕΞ.....ΑΥΤΗ Η ΓΛΟΣΣΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΗ...ΚΙ Ο ΣΟΚΟΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ...

Το Προφίλ μας