Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση Β. Κωνσταντόπουλου με τον Γ.Γ και στελέχη της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονιας


Την Τετάρτη 27/10/2010 αντιπροσωπεία του συνδυασμού ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ με επί κεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Κωνσταντόπουλο, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κίρκο προκειμένου να ενημερωθεί για τις προτάσεις και  τα έργα που αφορούν τον Δήμο. Σερβίων –Βελβεντού.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και της Περιφέρειας τα οποία έκαναν αναλυτική παρουσίαση για τις υποβολές ή μη  προτάσεων που αφορούν  το σύνολο  των εθνικών και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
Από την ενημέρωση προέκυψαν τα εξής : 
1.Δρόμος Κοζάνης Σερβίων (τμήμα Βαθυλάκκου – Πετρανών).
 Η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει πίστωση 100.000 € άμεσα διαθέσιμη, για την ασφαλτόστρωση του παρακαμπτήριου δρόμου αλλά η Νομαρχία, για άγνωστο λόγο, δεν έχει κάνει ακόμη την έναρξη εργασιών κατασκευής του δρόμου (!!!).
2. Επισκευή της εθνικής οδού από Πολύρραχο μέχρι όρια νομού Κοζάνης- Λάρισας. Έχει κατατεθεί από την αρμόδια υπηρεσία το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Υποδομών και πιθανόν μέσα στο 2010 θα δημοπρατηθεί το έργο.
3. Με καθυστέρηση και αφού είχε δεσμευθεί το σύνολο του προϋπολογισμού της προκήρυξης  που ήταν διαθέσιμο κατατέθηκε για υπογραφή και προώθηση πλήρης φάκελος που αφορά το πολιτιστικό κέντρο Σερβίων  προϋπολογισμού 3.080.000 €. Γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης κονδυλίων για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
4. Σχετικά με την Ανάπλαση Σερβίων που, σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Σερβίων, έχει ωριμότητα & αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Μεσσιανής, Ροδίτη) μας δόθηκε η απάντηση ότι δεν κατατέθηκε για ένταξη στο ΕΣΠΑ, ενώ για την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Μεσσιανής- Ροδίτη, το αίτημα υποβλήθηκε εκπρόθεσμα αφού είχε κλείσει το αντίστοιχο μέτρο. Γίνεται κι εδώ προσπάθεια εξεύρεσης πόρων.
5. Από τον Τοπικό Πόρο ήταν διαθέσιμα μέχρι το τέλος του 2010,  1.500.000 € περίπου για έργα του Δήμου Σερβίων και μέχρι στιγμής έχουν αξιοποιηθεί μόνο 300.000 € για μικροέργα, ενώ υπάρχουν ονοματισμένα δεκάδες έργα με μηδενικές  πληρωμές. Το υπόλοιπο εναπομείναν ποσό 1.200.000 € θα διανεμηθεί σε έργα άλλων δήμων  που έχουν ετοιμότητα. 
6. Από τον Τοπικό Πόρο  ήταν διαθέσιμα μέχρι το τέλος του 2010  για τον Δήμο Σερβίων 253.000 € για μελέτες και απ’ αυτά έχουν πληρωθεί μόλις 58.000 €.
7. Δρόμος Παλαιογράτσανο-όρια νομού Πιερίας. Επειδή στην μελέτη προέκυψαν παρατηρήσεις πρέπει μετά τις σχετικές διορθώσεις να επανυποβληθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
8. Από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ δεν υπάρχει σε εξέλιξη κανένα έργο.
9. Δρόμος Μικρόβαλτο – Λιβαδερό.  Επειδή στην μελέτη προέκυψαν παρατηρήσεις πρέπει μετά τις σχετικές διορθώσεις να επανυποβληθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
10. Δρόμος Ελάτη – Δεσκάτη μέσω Βουνάσας. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ και λόγω έλλειψης κονδυλίων το έργο είναι στάσιμο.
11. Αναστήλωση Κάστρων. Με ενέργειες της Περιφέρειας και της Εφορίας Βυζαντινών Μνημείων το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με ποσό 2.500.000 € και θα υλοποιείται τα επόμενα 2-3 χρόνια.
12. Πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι Δήμου Σερβίων. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υλοποίησης του προγράμματος γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν πολλούς μήνες απλήρωτοι και είναι αβέβαιη η συνέχιση του προγράμματος. Αυτό οφείλεται στην αδυναμία του Δήμου να καταθέσει στην Περιφέρεια τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα, ορισμό υπευθύνου, αθεώρητο τιμολόγιο. Εκ των πραγμάτων τίθεται θέμα νομιμότητας του φορέα (ΔΕΤΟΥΠΑΣ) που διαχειρίζεται το πρόγραμμα με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Σερβίων.

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω ο Δήμος Σερβίων έχει χάσει ευκαιρίες να υλοποιήσει έργα μέσω ΕΣΠΑ. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για την σημερινή δημοτική αρχή αλλά και για τους συμβούλους, δημάρχους, αντιδημάρχους και προέδρους δημοτικών συμβουλίων, που σήμερα διεκδικούν την ψήφο των πολιτών μέσα από άλλους συνδυασμούς.

Εμείς ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Σερβίων-Βελβεντού, δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε άμεσα να δρομολογηθούν λύσεις για καθυστερήσεις, παραλείψεις και προχειρότητες του παρελθόντος. 

Σχόλιο ai-vreS: μάλιστα. 
  • Ελάχιστη απορροφητικότητα κονδυλίων
  • Καμία ώριμη μελέτη
  • Εκπρόθεσμη μελέτη για το πολιτιστικό
  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ φορολογική ενημερότητα
  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ασφαλιστική ενημερότητα
  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ θεωρημένο τιμολόγιο
  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ υπεύθυνος στη ΔΕΤΟΥΠΑΣ
  • "κάθονται" αδιάθετα 1,2 εκατομ. ευρώ από τον τοπικό πόρο
  • άλλες 200.000 ευρώ αδιάθετα 
  • ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ δεν πέρασε χωρίς παρατηρήσεις...
Και τα παραπάνω τα λένε οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας... 

Αναρωτιόμαστε, 8 χρόνια ο κ. Δήμαρχος, οι διατελέσαντες Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης πήραν χαμπάρι πώς λειτουργεί ένας Δήμος; 

Πήραν καθόλου χαμπάρι πώς διεκδικεί και πώς διαθέτει ένας Δήμος κονδύλια; 

Έχουν έστω και μία ελάχιστη ιδέα για το πώς λειτουργούν τα πράγματα;





22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε τι ειναι αυτα που γράφετε,ειστε καλα?
σε λιγο θα μας πειτε πως ο γνωστος για την αντικειμενικότητα του κ. κυρκος, πήγαινε στον κοκολιο να του δώσει λεφτά για εργα και αυτος τον εδιωχνε με τις κλωτσιες.
οσο για τις μελέτες ρωτηστε τον κ. λαζαριωτη να σας πει ποιος δημος διαθέτει τις περισσότερες ωριμες μελέτες για το ΕΣΠΑ
προσεξτε εσεις του αι-βρες μην πάθετε τίποτα απο τις πολλες αλήθειες που γράφετε
Υ.Γ τοσα ψέματα σε ρεπορταζ ειχα πολλα χρονια να δω. Ακομη μια πρωτια για το αι-βρες

ai-vreS είπε...

Επειδή ο κ. Κοκολιός "ένιωσε στο πετσί του για ένα χρόνο" τι θα πει πράσινος περιφερειάρχης ....
διότι αυτόν τον χρόνο ακριβώς ήθελε να κάνει όλα τα έργα....

Ανώνυμος είπε...

aivreS
και οι Έλληνες "ένιωσαν στο πετσί τους για πολλά χρόνια" τι θα πει ΠΑΣΟΚ....
για αυτό μην ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ τους !!!!

ai-vreS είπε...

Πιθανόν. Τι σχέση έχει το ΠΑΣΟΚ με την ανικανότητα μιας δημοτικής αρχής όμως δεν έχουμε καταλάβει.
Ο παλιός Δήμος Σερβίων ΔΕΝ ΕΧΕΙ φορολογική ενημερότητα και ασφαλιστική ενημερότητα.
Αυτό δεν σου λέει τιποτα;;;;

Ανώνυμος είπε...

ai-vres yparxoyn meletes etoimes apo ton nyn dhmo velventoy?
an nai giati den tis anaferoyn edw?

Ανώνυμος είπε...

To ΠΑΣΟΚ aivreS......έχει μεγάλη σχέση......για την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των ΔΗΜΩΝ σε πολλούς ΤΟΜΕΙΣ !!!!!
Μονο τα ΑΝΙΚΑΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ φταίνε ?????

ai-vreS είπε...

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο στην εξουσία. Να δεχτούμε ότι έχει σχέση αυτή την περίοδο.
Για τα υπόλοιπα χρόνια ανικανότητας έχεις εξήγηση;;;;

Ανώνυμος είπε...

ρε αριστερίζοντες γκεμπελίσκοι δεν ντρέπεστε να μην ανεβάζετε τα σχόλια?
5 φορές εχω στείλει ενα συγκεκριμένο και το κόβετε συνέχεια.
Σας εχουμε πάρει χαμπάρι ολοι στα σέρβια ρε φασιστάκια της δήθεν αριστεράς.
Μου αρέσει που θελετε να ανεβείτε και στ δημαρχείο, τετοιοι φασίστες που είστε θα σας φτύνει ο κόσμος απο τον πρώτο μήνα....

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο στην εξουσία ???????????
Για τα υπόλοιπα χρόνια ανικανότητας.....ποιός είχε την ΕΞΟΥΣΙΑ ??????

Τα ΑΝΙΚΑΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!!!!!!!
ή
οι "ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ" Ελληνες που τους ψηφίζουν ?????????

Ανώνυμος είπε...

Για όλα όσα αναφέρονται και πιθανόν δόθηκαν στη δημοσιότητα ή απο την περιφέρεια η απο τον κ. Κωνσταντόπουλο και πολύ καλά εκαναν εμείς οι πολίτες πρέπει να απαντήσουμε στο εξής ΚΟΥΙζ
] γιατί φημίζεται το ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ
2
ΤΙ υΠΆΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ο ευρών αμοιφθήσετε'

2

Ανώνυμος είπε...

Tι μας λέτε κύριοι ότι δεν υπάρχει υπευθυνος για τη ΔΕΤΟΥΠΑΣ? Υπήρχε παλαιότερα ένας να ήταν τάχα μούσι ότι ήταν?Και αν δεν υπάρχει υπεύθυνος ο πολύξερος Δήμαρχοςδεν ξέρει ότι ο ίδιος είναι υπεύθυνος? Και τέλος πάντων ένας αρμόδιος δεν ακούει . Δέν διαβάζει?

Ανώνυμος είπε...

Γκαιμπελίσκοι του ai-siktir- Ξεπεράσατε και τον δάσκαλό σας τον Γκαίμπελς!. Σ'ένα πράγμα μόνο διαφέρετε, εκείνος ήταν εθνικοσοσιαλιστής, ενώ εσείς Σοσιαλοφασίστες!! Φυσικά ο Πάγκαλος δεν μπαίνει για μέτρημα, τώρα τά'βαλε και με τα γεροντάκια, .."έβαλαν τους δήμους μέσα"...

ΑΛΛΑΞΤΕ ΜΥΑΛΑ ή ΚΕΦΑ΄ΛΙΑ
γιατί...και.. αλλάξαμε κυβέρνηση και..Βουλιάξαμε!!!

SIHVAS είπε...

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΑΙ VRES ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ .Η ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ Η ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ . ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΕΟΥΔΗΣ .ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ.ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΟΥΡΟΣΑΛΤΣΙΔΗ

Ανώνυμος είπε...

Για μια πληρέστερη ενημέρωση θα μπορούσαν και οι κκ Μακρυγιάννης και Παπαδόπουλος να επισκεφθούν την Περιφέρεια και να ενημερωθούν και αυτοί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τον ΓΓ για τις «μελέτες» του Δήμου Σερβίων.
Αλλά τότε θα έπρεπε να διώξουν με τις κλοτσιές όλους τους Αντιδημάρχους, νύν και τέως, που έχουν τώρα στους συνδυασμούς τους .
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚΟΛΙΟ ΑΣΕΛΓΗΣΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ.
ΑΣΕΛΓΗΣΑΝ .
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ….

Ανώνυμος είπε...

otan teliosoyn i ekloges mia episkepsi sto makedonias-8rakis na doyme ti lefta edose sta servia ke poy pigan.episis enan elenxo stin DETOPAS.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΔΕΤΟΥΠΑΣ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΣΤΗΣ Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΕΦΑΓΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ .....ΡΩΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΣ;;;;;;;;;;;ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

βρε στην δετουπας ηταν λογιστης ο μενιος μακρυγιαννης τι λεει ρε;;;;;;;;;;και τωρα για δημαρχος ....καλα κρασα!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Κωνσταντόπουλος στην Περιφέρεια γιατί ζήτησε τα έργα των Σερβίων και δεν πήρε και τα έργα των Καμβουνίων του Λιβαδερού και του Βελβεντού; Για να μάθουμε τι υπαρχει και τι δεν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΜΜΑ .....ΦΑΤΕ ΧΩΜΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!

ΑΚΠΠ(Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

Φίλε Ανώνυμε 5:55

Γιατί νοιώθεις ενοχές και ντρέπεσαι
να πεις το όνομά του ?

ΕΜΕΙΣ τον ΒΑΣΙΛΗ τον περάσαμε
από ΧΙΛΙΑ και ΕΝΑ ΚΟΣΚΙΝΑ και ΔΕΝ ντρεπόμαστε
να πούμε το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

Επειδή έχει :

Ηθος : ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Χαρακτήρα : ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Εντιμότητα : ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ
Εργατικότητα : ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ
Λαμογιά : ΜΗΔΕΝΙΚΗ
Κλεψιά : ΜΗΔΕΝΙΚΗ

Να! ,γιατί ΕΜΕΙΣ αποφασίσαμε ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ:

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΒΑΣΙΛΗ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΒΑΣΙΛΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

Ανώνυμος είπε...

o epomenos dimarxos tha einai apo to platonoreyma xaxaxaxaxa pes ta re file ακππ pou to na peis ayto to onoma alloste den einai kai ena onoma vlepeis einai polla onomata giati ektos apo to diko tou exei kai toy... petherou to onoma (o nwon noito) are kata kaimena servia kai serviotes ti tha pathoume an vgaloun ton akatonomasto....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΟΧΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ
ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Το Προφίλ μας