Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Βασίλης Κωνσταντόπουλος: Συναντηση με τις γυναίκες του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού



Σε γνωστό καφέ των Σερβίων, ο υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος, συζήτησε με γυναίκες της περιοχής για τα ζητήματα που τις απασχολούν.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στο ρόλο της γυναίκας στην σημερινή κοινωνία και ιδιαίτερα σε κοινωνίες όπως αυτή του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού και στον τρόπο που ένας σύγχρονος δήμος μπορεί να σταθεί δίπλα στις γυναίκες, μιας και αυτές βιώνουν πιο πιεστικά τα καθημερινά προβλήματα όπως  το κυκλοφοριακό, τα προβλήματα στη μόρφωση, την υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την εργασία - ανεργία, την κοινωνική πολιτική.

Ένας δήμος δίπλα στον πολίτη θα πρέπει να διεκδικεί κρατική επιχορήγηση για τη δημιουργία και λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών, κέντρων δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών,κέντρων υπερηλίκων και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η έλλειψη όλων αυτών επιβαρύνει περισσότερο τις γυναίκες,  που άλλες από αυτές τις κλείνει στο σπίτι με συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος, άλλες τις ωθεί στην ημιαπασχόληση κι άλλες τις ρίχνει εντελώς στην ανεργία.

Στη συνέχεια, ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος του και που αφορούν περισσότερο τις γυναίκες, ο οποίοι είναι:

Ποιότητα ζωής – Κοινωνική αλληλεγγύη. Χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε “Η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι παραχωρήσεις αλλά  υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής. Όλοι οι δημότες και κάτοικοι του δήμου πρέπει να ζουν σε ένα  περιβάλλον με σύγχρονες ανέσεις και υπηρεσίες.
Σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης όπως η σημερινή, η κοινωνική πολιτική αποκτά κρίσιμο χαρακτήρα.”

Παιδεία. Για την παιδεία, προτεραιότητα του συνδυασμού είναι τα σχολικά κτίρια με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και ανέσεων, διασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού σε κάθε σχολική μονάδα, Κίνητρα και παρότρυνση για προώθηση ανταλλαγών μαθητών των σχολείων μας με μαθητές άλλων  χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενίσχυση πρωτοβουλιών μαθητών που αφορούν  θέματα σχετικά με την επιμόρφωση, τις τέχνες, το περιβάλλον, ουσιαστική συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων

Πολιτισμός. Ο πολιτισμός πρέπει να αποτελέσει τον ιστό που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της δημοτικής συνείδησης και της επικοινωνίας των δημοτών. Αφορά τη σχέση των κατοίκων με την ιστορία της περιοχής  αλλά και την καθημερινή συμπεριφορά απέναντι στους συμπολίτες και τους επισκέπτες της. Η περιοχή έχει να επιδείξει αξιόλογο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα το οποίο διαμορφώθηκε στην ιστορική πορεία.

Αθλητισμός. Βασική αρχή είναι η προώθηση του μαζικού αθλητισμού. Σε αυτή τη κατεύθυνση είναι η ολοκλήρωση, ανάπτυξη και συντήρηση αθλητικών υποδομών καθώς και η ενίσχυση ερασιτεχνικών σωματείων.

Υγεία, Πρόνοια. Η υγεία θα βρεθεί στο κέντρο της προσοχής της νέας δημοτικής αρχής. Έτσι θα υπάρξει ουσιαστική στήριξη του Κέντρου Υγείας Σερβίων και διεκδίκηση της πλήρωσης θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και κάλυψης των αναγκών σε εξοπλισμό αλλά και όλων των ιατρείων που λειτουργούν στα όρια του Δήμου. Τα ΚΑΠΗ και η “Βοήθεια στο σπίτι” θα στηριχτούν από τη νέα δημοτική αρχή αφού θεωρείται υποχρέωση για τον συνδυασμό να βρίσκεται στο πλευρό της τρίτης ηλικίας και όλων όσων χρίζουν βοήθειας.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος ευχαρίστησε τις γυναίκες για την μαζική παρουσία τους και τις διαβεβαίωσε πως ως νέος δήμαρχος θα βρίσκεται στο πλευρό τους, αρωγός και συμπαραστάτης για την επίλυση των προβλημάτων τους.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

boithia sto spiti kala den kseri oti to programma to stamatai h kybernisi toy telos tou
xronou re pion douleuete

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΜΑ ΤΟ ΛΙΤΟΥΡΓΙΣΕΙ ΜΕ ΚΟΝΔΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ; ΘΑ ΣΟΘ ΚΑΚΟΠΕΣΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

kAI TO KAPH ME KONDYLIA TOY DHMOY KAI GIA AYTA LENE STOP DEN THA ME PIRAZE KATHOLOY ALLA ta kondylia apo pou tha ta pari gia rota poy plironi dimotika teli o kirios kai posh deh plironi sto logariasmo toy aytos kai to epitelio tvn deitzidon poy stelexonoyn to sindiasmo toy

Ανώνυμος είπε...

ai-vreS...

ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ!!!...
Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΖΗΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ...
ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΥΤΕ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΧΥΔΑΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ...
ΤΕΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΠΛΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΤΕ;
ΣΙΓΑ... Η ΠΑΤΡΙΔΑ ...ΚΟΙΜΑΤΑΙ (ΜΕ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ...ΠΑΣΟΚ)
ΦΟΡΕΣΤΕΤΟ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

sthn foto sto sto trapezi pou ka8ete h ntora mia kyria kapnizei aisxos

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΗ Δ.Ε.ΤΟΥ.Π.Α.Σ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΣΤΗΣ Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΔΕΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ;;;;ΠΟΣΑ ΧΑΡΤΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΡΕ ΦΟΥΡΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ .......ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ο ΜΕΝ.ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΤ!!!!

Ανώνυμος είπε...

1,54 μαθε να γραφεις και μετα να σχολιαζεις
ασχετε με μια ερωτηση στην περιφερεια θα μαθεις
αν τα χαρτια ετοιμαζοταν γιατι αυτη ηταν η δουλεια του την διεκπεραιωση την εχει ο υπευθυνος της εταιρειας
Για το ηθος και τον επαγγελματισμο του Μενελαου
νομιζω οτι τοσα χρονια στο επαγγελμα δεν εχει να απολογηθη σε κανεναν.Αλλα και μονο το επιφωνημα που χρησιμοποιης με παραπεμπει σε ατομο που εισαι....ΖΟΥΛΟΥ να πω ΙΝΔΙΑΝΟ......

Το Προφίλ μας