Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ας σοβαρευτούμε

του Λύσανδρου Ρήγα από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Για όλους εκείνους που θεωρούσαν ότι ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να σηκώσει το γάντι της πρόκλησης που του έριχνε εδώ και καιρό η αντιπολίτευση με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές η χθεσινή εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν καθοριστικής σημασίας.
Κανείς πια δεν μπορεί να πει πως δεν γνωρίζει
Πρώτον, ποιοι οδήγησαν την οικονομία στην χρεοκοπία και την χώρα στην ανυποληψία.
Δεύτερον, τι είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας πριν ένα χρόνο και πως αναγκάστηκε να πάρει τον μονόδρομο του μνημονίου με την Τρόικα και 
Τρίτον πόσο γελοία είναι η δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά για την εξαφάνιση του ελλείμματος μέχρι το τέλος του 2011.
Μια εξόφθαλμη ανεδαφική πρόταση που επισείει αλλά ποτέ δεν αναλύει ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Σίγουρα οι διεργασίες, οι προβληματισμοί και οι απορίες του εκλογικού σώματος 10 μέρες πριν τις εκλογές γίνονται πλέον υπό άλλες προϋποθέσεις μετά την συνέντευξη του πρωθυπουργού. Η αντιπολίτευση από τις αρχές Σεπτεμβρίου προσπαθούσε να εμπεδώσει στο εκλογικό σώμα την αντίληψη της χαλαρής ψήφου. Μιας ψήφου διαμαρτυρίας στο μνημόνιο και την καταστροφική πορεία που είχε επιλέξει η κυβέρνηση. Οι σημερινές αντιδράσεις τους δείχνουν ότι η πρωθυπουργική παρέμβαση ήταν καθοριστικής σημασίας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για μια Ελλάδα οριστικά μακριά από τον κίνδυνο της κατάρρευσης και της καταστροφής. Σε μια καινούργια πορεία δημιουργίας και ανάτασης. 
Φυσικά έσπευσε να διευκρινίσει πως "ούτε λόγο, ούτε πρόθεση έχει να πάει σε εθνικές εκλογές, αλλά η κάλπη της 7ης Νοεμβρίου δεν θα πρέπει να βγάλει μήνυμα οπισθοδρόμησης".
Σίγουρα οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα 'ναι γεμάτες από σκληρές αντιπαραθέσεις. Τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο περιφερειακό και Δήμων. 
Πιστεύω ότι οι επικείμενες εκλογές έπρεπε να είναι καθαρά αυτοδιοικητικές.
Κάποιοι επέλεξαν να τους προσδώσουν διαφορετικό πολιτικό νόημα. Και εδώ τίθεται ένα ρητορικό ερώτημα: Αν στον Νομό Κοζάνης το εκλογικό σώμα εκλέξει τον κ. Δακή, την κ. Νανοπούλου, τον κ. Τσιούμαρη και τον κ. Μακρυγιάννη αυτό θα σημαίνει μια ξεκάθαρη στάση και του μνημονίου και των επιλογών της κυβέρνησης; Ενώ αν εκλέξει τον κ. Παπαϊορδανίδη, τον κ. Μαλούτα, τον κ. Λωτίδη και τον κ. Κωνσταντόπουλο συμπαρίσταται στην κυβέρνηση και επικροτεί τα μέτρα που πήρε μέχρι σήμερα; 
Ας σοβαρευτούμε. 
Οι τοπικές κοινωνίες είναι σίγουρο ότι δεν θα ασχοληθούν με τα παραμύθια Σαμαρά αλλά θα επιλέξουν τα πρόσωπα εκείνα που πιστεύουν ότι μπορούν να τους εκπροσωπήσουν καλύτερα στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.
Χωρίς λαϊκισμού και βερμπαλισμού τύπου Σαμαρά.

Υ.Γ. Αδίκως πριν από 1 εβδομάδα, γίναμε "μύλος" ψάχνοντας τον πρωθυπουργό που είπε στον κ. Γιούνκερ ότι "διοικώ μια διεφθαρμένη χώρα". 
Επισήμως και σύμφωνα με τους δείκτες της Διεθνούς διαφάνειας για το 2010 κατακτήσαμε τα θλιβερά πρωτεία στην Ευρώπη. 
Η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης...
Πλέον δεν παιζόμαστε. 
Στη λαμογιά βέβαια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλλο το ελλειμα και αλλο το χρέος ρε παιδιά, ο ανθρωπος μίλησε για το ελλειμα κι οχι ΓΙΑ ΧΡΕΟς

Ανώνυμος είπε...

Εκεί στον Πρωινό (ΠΑΣΟΚΙΚΟ) Λόγο δεν έχετε έναν άνθρωπο να γράφει αντικειμενικά?
Όλοι της σχολής του mega είστε?
Ότι κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι σωστό και άγιο ακόμα και να ακολουθεί νεοφιλελεύθεροι πολιτική και ότι και να λένε οι άλλοι αριστεροί και δεξιοί,μπλέ,κόκκινοι,πορτοκαλί είναι ανεδαφικό,λαικίστικο και ψέμα.

O bella ciao, bella ciao, bella ciao ciao ciao δεξιά γουρούνια.

Το Προφίλ μας