Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

7 Νοεμβρίου: Πολιτική απάντηση με τοπικές προτάσεις διεξόδου Παρουσίαση υποψηφίων του Συνδυασμού «Εναλλακτική Δράση για τη Δυτική Μακεδονία»


Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο «Αλιάκμων» έγινε χθες  η παρουσίαση των υποψηφίων του Συνδυασμού της «Εναλλακτικής Δράσης» με επικεφαλής τον Αντώνη Κύρινα.Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Σιώμου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Η κ. Σιώμου υπογράμμισε το ελπιδοφόρο ξεκίνημα του Συνδυασμού, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει μια διέξοδο διαρκείας απέναντι σε λογικές απογοήτευσης και αποχής.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κύρινας, ο οποίος αναφέρθηκε στη συγκυρία των εκλογών και την οικονομική κρίση. Χρέωσε τη σημερινή κατάντια στα κυβερνητικά κόμματα και το πελατειακό κράτος που δημιούργησαν, ενώ αναφέρθηκε και στη «μέγγενη» της τρόικας και του ΔΝΤ. 

Ταυτόχρονα όμως τόνισε ότι η παραγωγή τοπικών πολιτικών για την ανάπτυξη και το περιβάλλον βοηθά στην αντιμετώπιση της κρίσης και από αυτή την άποψη ο ρόλος των νέων Περιφερειών είναι πολύ σημαντικός. Τόνισε επίσης ότι η «Εναλλακτική Δράση» δεν είναι κομματική παράταξη και στεγάζει ενεργούς πολίτες από ένα ευρύ ριζοσπαστικό φάσμα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους κ. Τσικριτζή και Κουκουμπέση, που εκπροσωπούν   στο Συνδυασμό το τοπικό οικολογικό κίνημα και τα 22 χρόνια πολύμορφης δράσης του. Τέλος ο κ. Κύρινας τόνισε τους άνισους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αναφέροντας τους πακτωλούς χρημάτων που διατίθενται από τους άλλους Συνδυασμούς (δαπανηρές διαφημίσεις, ακριβά  εκλογικά κλπ), την επιλεκτική προβολή τους από ορισμένα ΜΜΕ, καθώς και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος που γίνεται σε νομαρχίες (Φλώρινα κλπ) με παράνομες κατατμήσεις και αναθέσεις έργων σε ημετέρους.
Κατόπιν στο βήμα ανέβηκε ο κ. Χιωτίδης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για το Ν. Κοζάνης, ο οποίος τόνισε ότι ο τρόπος που διοικούμε και προγραμματίζουμε είναι η ουσία της πολιτικής και ότι η πολιτική αυτή δεν μπορεί να είναι ουδέτερη. Πρέπει να στοχεύει στην κάλυψη βασικών  αναγκών των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΑμΕΑ, άποροι, άνεργοι κ.λ.π) και την αναβάθμιση των δημοσίων αγαθών της Υγείας της Παιδείας κ.α.  Υπογράμμισε επίσης ότι μέσα στις απόλυτες προτεραιότητες πρέπει να είναι η προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, όχι μόνο διότι αυτό είναι υποχρέωση έναντι των επόμενων γενεών αλλά και διότι οι υγιείς φυσικοί πόροι αποτελούν βασικό εργαλείο ανάπτυξης της περιοχής στους τομείς της αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού.  

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν κ. Γιάννης Αποστολίδης, Νομαρχιακός Σύμβουλος και Επικεφαλής της παράταξης «Ν. Κοζάνης Πρωταγωνιστής» και ο κ. Λευτέρης Ιωαννίδης υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού Δήμος Κοζάνης «Τόπος να Ζεις».









Το Γραφείο Τύπου
τηλ επικοινωνίας: 24610-31691

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας