Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Αποχή απ’ την κάλπη – Διαμαρτυρία ή Φυγομαχία;


Η απαξίωση του πολιτικού κόσμου που βιώνουμε στην εποχή μας , η επαγγελματοποίηση και η πελατειακή αντιμετώπιση της πολιτικής, η κακοδιαχείριση των οικονομικών πόρων  πολλών Δήμων που οδήγησε στην υπερχρέωση του κοινωνικού συνόλου για την εξυπηρέτηση ημετέρων,  έχουν σαν αποτέλεσμα την απροθυμία των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων να συμμετέχουν στα κοινά και έχουν απογοητεύσει τους πολίτες τόσο, που  πάρα πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η αποχή από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα αποτελέσει μία ένδειξη διαμαρτυρίας. Μια ένδειξη διαμαρτυρίας προς τα κόμματα που πρωταγωνιστούν στην πολιτική σκηνή της χώρας μας εδώ και πολλά χρόνια φέρνοντας τον τόπο μας σ’ αυτή τη δυσχερή και απογοητευτική κατάσταση. Παράλληλα όμως, η αποχή στις εκλογές αποτελεί και προσπάθεια προς αποφυγή ανάληψης του μεριδίου της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας. 


Γιατί ας μη ξεχνάμε έναν βασικό ισχυρισμό των σημερινών πολιτικών που κουβαλούν μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση της χώρας: «Όλοι μαζί οδηγήσαμε την Ελλάδα εκεί που είναι» Καταδικάζοντας λοιπόν τις τοπικές εκλογές, καταδικάζουμε ουσιαστικά το ίδιο μας το μέλλον επιτρέποντάς να επικρατεί διαφθορά και ατιμωρησία. Επιπλέον, αν κανείς παίζει το ρόλο του παρατηρητή χωρίς να λαμβάνει ενεργή δράση στα πολιτικά δρώμενα δεν έχει το δικαίωμα να ασκήσει κανενός είδους κριτική, εφόσον δε συμμετέχει στην εκλογή αντιπροσώπων.
Η φυγή όμως είναι μία ιδανική λύση και τι αποτελέσματα θα προκύψουν από μία ενδεχόμενη αποχή; Μήπως είναι καιρός αναρωτηθούμε ποια θα ήταν η πιο σωστή μορφή διαμαρτυρίας;
Σημαντικό ρόλο στην εξάλειψη του φαινομένου της αποχής  παίζουν και οι ετεροδημότες, οι οποίοι αποτελούν για το νέο Δήμο Βοΐου ένα σημαντικό ποσοστό του εκλογικού σώματος. Το γεγονός ότι οι ετεροδημότες του Βοΐου δεν έχουν μεταφέρει τα εκλογικά τους δικαιώματα δηλώνει ότι νοιάζονται για την ανάπτυξη του τόπου τους, την πνευματική και πολιτιστική άνθιση, την πρόοδο στον τομέα της εκπαίδευσης και φυσικά την εξασφάλιση της απαραίτητης βοήθειας και ενημέρωσης σχετικά με τον επαγγελματικό τομέα, πράγμα που θα ήταν ελκυστικό για τους νέους και θα γλίτωνε τον τόπο από μία ενδεχόμενη ερήμωση. Επιθυμούν δηλαδή τη  εκλογή ενός ικανού δήμαρχου με φρέσκες ιδέες, ανοιχτούς ορίζοντες, άφθαρτους συνεργάτες και χωρίς παλαιοκομματικές αντιλήψεις.
Γενικά,  το εκλογικό σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να αναδείξει μια νέα δημοτική  αρχή ανεξάρτητα από την αποχή μας, τα λευκά ή τα άκυρα ψηφοδέλτια. Ανεξάρτητα από την αποχή ο συνδυασμός που θα πάρει τους περισσότερος ψήφους θα εκλέξει δήμαρχο. Επομένως η μη προσέλευσή μας στις κάλπες δεν προκαλεί άμεση ζημιά στο πολιτικό σύστημα αλλά θα αυξήσει τεχνητά τα ποσοστά του συνδυασμού του οποίου οι ψηφοφόροι θα παρουσιάσουν μεγαλύτερη συμμετοχή και προσέλθουν στις κάλπες. Εκτός αυτού η αποχή ψηφοφόρων μιας περιοχής θα αποδυναμώσει την παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της περιοχής αυτής και θα δώσει πολλαπλασιαστική δύναμη στην ψήφο άλλων περιοχών.  Γιατί λοιπόν να αφήσουμε τους άλλους να αποφασίσουν για το δικό μας μέλλον και τη δική μας τύχη;
Μακρής Χρήστος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.
Με την  Παναγιώτα Ορφανίδου.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΌΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ. ΒΡΕ ΑΙΝΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΝΗΡΟΙ. ΑΠΟΧΉ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΠΟΧΉ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΙΜΩΡΊΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ai-vres ta politika themata ta anakinonis kateftian ayto to thema pou exei siggklonisi olo to dimo den to ana kinoni e? silipitiria k koyragio se oloi tin oikogeneia oti allo k na poume eine perito........
Σέρβια: Θανατηφόρο ατύχημα με θύμα 30χρονο ημεδαπό
Xθες Παρασκευή 01-10-2010 και ώρα 20:00΄ στις Αυλές Κοζάνης, 30χρονος ημεδαπός ο οποίος εκτελούσε εργασίες, σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας έτερου ημεδαπού, με φορτωτή – εκσκαφέα (bobcat) εγκλωβίστηκε στο έδαφος από το ανυψωτικό μηχάνημα (κουβάς) με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα.

Το θύμα απεγκλωβίστηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Από τα υπάρχοντα στοιχεία δεν διαφαίνεται εγκληματική ενέργεια.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων Κοζάνης.

ai-vreS είπε...

Τον άνθρωπο τον γνωρίζαμε προσωπικά κι εμείς. Θεωρήσαμε ότι δεν προσφέρεται για σχόλια κλπ η τραγικότητα του συμβάντος. Είναι συγκλονιστικό πραγματικά.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 12.37 Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΜΑΣΣΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΞΥΠΝΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ . ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ 36 % ΖΕΥΚΛΗΣ 17% ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΙΑΣ 9%ΖΙΩΓΟΣ 14 %ΟΡΘΑΝΙΔΟΥ Ε Π Ε 19%

Ανώνυμος είπε...

Οι εκλογές πλέον δεν έχουν νόημα για τις επιλογές του λαού,είτε πας είτε δεν πας δεν σε εκφράζει κανένας και καμία πολιτική.
Μόνο το Γουδί είναι η πράξη που επιδιώκει ο λαός σε συζητήσεις μεταξύ του(πλην κομματόσκυλων φυσικά).

Το Προφίλ μας