Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

H ΠΑΣΚΕ Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, για την επίσκεψη στο Ε.Κ., του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Ρήγα

Μετά το 3ο  αχρείαστο και καταστροφικό Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έρχεται σε διάστημα δυο ετών ένα τέταρτο (4ο) ακόμα ποιο δυσβάσταχτο και επαχθές μνημόνιο, αποτέλεσμα της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης.
Οι κυβερνητικοί βουλευτές, ο ένας μετά τον άλλο ψήφισαν, άλλοι με τα δυο χέρια και με μεγάλη χαρά και άλλοι με σφίξιμο στην καρδιά και δάκρυα στα μάτια, ορισμένοι δε για να μην πάνε στο Άγιο Όρος, τα νέα μέτρα που αλυσοδένουν τον ελληνικό λαό, το νέο μνημόνιο που περιλαμβάνει:
·         Μέτρα συνολικού ύψους 4,9 δισ ευρώ.
·         Άγριες περικοπές στις συντάξεις και στο αφορολόγητο (να θυμίσουμε την δήλωση-δέσμευση Τσακαλώτου ότι εάν μειωθεί το αφορολόγητο κάτω από τις 9.000 € θα παραιτηθεί !!!);
·         Περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, σε επιδόματα και στα ειδικά μισθολόγια. Για τους οικονομικά ασθενέστερους νέα περικοπή των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων.
·         Απελευθερώνονται ουσιαστικά οι ομαδικές απολύσεις, ενώ για τις συλλογικές συμβάσεις διατηρείται η απαγόρευση της επεκτασιμότητας και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης, παρ΄όλες τις αντίθετες διαβεβαιώσεις.
·         Ξεπουλούν  την ΔΕΗ (δημοσιεύτηκε και το σχετικό Φ.ΕΚ. για το 40%) και την Δημόσια περιουσίας της χώρας μας
Το διαρκές Μνημόνιο Τσίπρα - Καμμένου  δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους για τα επόμενα 99 χρόνια.  Τα δίνουν όλα χωρίς να ντρέπονται.
Πέρα από τα νέα επώδυνα μέτρα, επιβάλλει  δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα, υπονομεύοντας την προοπτική της ανάπτυξης, βυθίζοντας την οικονομία σε νέα ύφεση που οδηγεί σε μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας (όσον αφορά  τα περίφημα αντίμετρα, είναι κάτι σαν το σχίσιμο των… μνημονίων και το παράλληλο πρόγραμμα). Η απάτη στο μεγαλείο της.
Καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό  και οδηγούν στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση ακόμα μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας.
Κάτω από αυτά τα δυσβάσταχτα μέτρα για την χώρα και για την περιοχή μας, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΑΚΕ (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) και ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΠΑΜΕ), που επέλεξαν με πραξικοπηματικό τρόπο να προτάξουν τη φιλοδοξία τους για την κατάληψη των καρεκλών πάνω από ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ, διαχρονικές πρακτικές του σ.κ και να προχωρήσουν στη συγκρότηση νόθου προεδρείου στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, υποδέχονται σήμερα 23/05/2017 χωρίς ντροπή τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης να μας αναλύσει τι; Τον πόνο ψυχής τους και τι τραβάνε ψηφίζοντας  τα επαίσχυντα και βάρβαρα μέτρα σε βάρος του κόσμου της εργασίας, των συνταξιούχων και των ανέργων; Ή την κατάργηση των ΣΣΕ, των ομαδικών απολύσεων και ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα;
Να υπενθυμίσουμε ότι στο ψήφισμα της προχθεσινής απεργίας, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., καλούσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν τα μέτρα, γιατί αλλιώς θα καταστούν ανεπιθύμητοι, τι άλλαξε και το προεδρείο τους υποδέχεται στο Εργατικό Κέντρο;
Τελικά ποιος αποφασίζει, πως και με ποια πλειοψηφία;
Εδώ ταιριάζει απολύτως το «αιδώς Αργείοι»
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας