Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Ερευνα: Οι άνδρες με γένια είναι πιο ποθητοί [εικόνες]

Eδώ και μήνες, πολλοί προφήτευαν τον «θάνατο» των γενειοφόρων. Κυρίως τα αμερικανικά σάιτ Mashable και Vice έκαναν τις πιο απαισιόδοξες αναλύσεις. Ωστόσο, τα γένεια είναι πάντα εδώ. Και όπως εξηγούν οι New York Times, η επιστήμη αποδεικνύει ότι η τριχοφυία προσώπου μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή ενός ανθρώπου.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Queensland της Αυστραλίας επιχείρησαν να αναλύσουν τον ρόλο που παίζουν τα γένια: πόσο ζυγίζουν στην σεξουαλική προτίμηση, πόσο στην ανδροπρέπεια κλπ.
Για να το διερευνήσουν συγκέντρωσαν 8.520 γυναίκες και τις μοίρασαν σε τρεις ομάδες. Στη συνέχεια πήραν φωτογραφίες ανδρών με γένεια ή όχι.
Η μία έδειχνε έναν άνδρα χωρίς γένια, η άλλη έναν άνδρα με γένια τριών ημερών, η τρίτη έναν
άνδρα με γένια 10 ημερών, με γένια μακριά κλπ. πέναντι σε κάθε φωτογραφία, οι ερευνητές έθεταν άλλες ερωτήσεις σε κάθε ομάδα.
Στο τέλος οι γυναίκες βρήκαν πιο σέξι τα γένια δέκα ημερών, μετά τα γένια πέντε ημερών, κλπ. Αντίθετα, οι γυναίκες που ήθελαν μια μακροχρόνια σχέση και να κάνουν παιδιά ή να συγκατοικήσουν επέλεξαν τον άνδρα με τα μακρύτερα γένια: τα γένια 1 μήνα και τα γένια 10 ημερών ήταν στην πρώτη θέση. «Οι ερευνητές δήλωσαν ότι για τις γυναίκες που ψάχνουν έναν παρτενέρ για μακροχρόνια σχέση προτιμούν τα γένια γιατί ίσως υποδεικνύουν μια ικανότητα του άνδρα να πολεμήσει για τα υλικά αγαθά», γράφει το Times.
Ο Barnaby Dixson, καθηγητής για θέματα ανθρώπινης συμπεριφοράς στο πανεπιστήμιο του  Queensland, και ένας από τους ερευνητές, εξήγησε ότι και τα δύο φύλα ορίζουν τα γένια ως κάτι πιο ανδροπρεπές και περιγράφουν τους γενειαφόρους ως πιο γενναιόδωρους, πιο ειλικρινείς, πιο εφευρετικούς  και πιο σίγουρους για τον εαυτό τους. Εκτιμούν, ταυτόχρονα, ότι όσοι έχουν γένια είναι λιγότερο κοινωνικοί, πιο επιθετικοί. «Αυτοί αρέσουν στις γυναίκες που θέλουν ένα στήριγμα για τις οικογένειές τους και κάποιον να διώχνει τα αρπακτικά», δήλωσε ο Dixson.
Ο καθηγητής Dixson προσθέτει ότι και οι ομοφυλόφιλοι προσελκύονται περισσότερο από τους άνδρες με γένια. Μια παρόμοια έρευνα που έγινε στην Τσεχία και στη Βραζιλία, με 1.577 άνδρες και γυναίκες, απέδειξε ότι οι ομοφυλόφιλοι «έχουν μεγάλη προτίμηση στα ανδροπρεπή χαρακτηριστικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου