Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Σύσκεψη για την αξιοποίηση της λίμνης Πολυφύτου

 Με στόχο την αξιοποίηση της λίμνης Πολυφύτου ως κορυφαίο αναπτυξιακό έργο εθνικής εμβέλειας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σύσκεψη στην  Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.
Στη σύσκεψη της Επιτροπής που προέκυψε μετά την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην Αιανή με πρωτοβουλία του Βουλευτή Σύριζα Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη,  παραβρέθηκαν οι Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης,
ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Φώτης Κεχαγιάς, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝΚΟ Γιώργος Αμανατίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Σόκουτης και Γιώργος Μαργαρίτης ως εκπρόσωποι του κ. Γιώργου Δακή,  η ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Σερβίων Μαρία Εμμανουήλ, οι πρόεδροι των Τ.Κ Πολυφύτου Εριφύλη Φουντούλη, Αυλών Σοφία Νικολαίδου, Ροδίτη Νεόφυτος Λαζάρου, Καισαρειάς  Γεώργιος Καρανάνος, Σπάρτου Αντώνης Ιακωβίδης, Ιμέρων Αθανάσιος Μακρυγιάννης, Γουλών Δημήτρης Δραγούτης, Νεράιδας Ξενοφών Βαιζόγλου και Κρανιδίων Γεώργιος Διαμαντής.  
Οι τρόποι ανάδειξης και προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της λίμνης, η αναπτυξιακή προοπτική,  η δυναμική αλλά και τα οικονομικά οφέλη αυτής της προσπάθειας, συζητήθηκαν στη σύσκεψη.  Συγχρόνως έγινε ενημέρωση των παρισταμένων για την πορεία της εκπόνησης των μελετών για την αξιοποίηση της λίμνης, το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης, τον παραλίμνιο δρόμο και τις υποδομές (ιχθυόσκαλα, πίστα αγώνων) που πρέπει να δρομολογηθούν ώστε να αναδεχθεί η περιοχή.

Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την αξιοποίηση και προβολή της λίμνης. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συγκεντρωθούν οι προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων ενώ παράλληλα  συμφώνησαν πως οι προοπτικές που υπάρχουν από την ανάδειξη και αξιοποίηση της λίμνης θα αναδείξουν όχι μόνο το κάλος της περιοχής αλλά  θα υπάρξει και συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού και ιδιαίτερα των νέων.

Η ανάπτυξη της λίμνης θα φέρει προστιθέμενη αξία  ενώ είναι συγχρόνως το Περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό απόθεμα όλης της περιοχής. Με συνευθύνη όλων των εμπλεκόμενων φορέων η αξιοποίηση της λίμνης θα φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΡΥΜΝΙΟ,ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟ,ΦΡΟΥΡΙΟ,ΕΛΑΤΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΑΝΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΑΛΙΑΚΜΩΝΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ;;;;;;

Το Προφίλ μας