Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ για την στρατιωτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ

Για 3η φορά παραχωρείτε με ευθύνη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΑΕΒΑΛ (πρώην λιπασματοβιομηχανία), στην Πτολεμαΐδα, για στρατιωτική άσκηση της 9ης Ταξιαρχίας που με αίτημα της προς τον Δήμο Εορδαίας επικαλείται την ανάγκη «για την χρησιμοποίησή του ως Πεδίου Ασκήσεων προκειμένου να εκπαιδευτεί το προσωπικό της Ταξιαρχίας για την αντιμετώπιση εχθρικών δυνάμεων στη περίπτωση πολέμου». Παρόλα αυτά το σενάριο της  άσκησης, είναι και η επανακατάληψη βιομηχανικής μονάδας που έχει καταληφθεί από «άτακτους», όπως παρουσιάστηκε από ανώτερα στελέχη σε κληρωτούς και μόνιμους στρατιωτικούς παλιότερα.

Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί συνέχεια ανάλογων που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν με σενάρια την αντιμετώπιση διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων αγώνων του λαϊκού κινήματος.  Σημειώνουμε ότι η στρατιωτική άσκηση πραγματοποιήθηκε και θα πραγματοποιηθεί σε μια περιοχή που λειτουργούν οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, φωτογραφίζοντας έτσι τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και το εργατικό κίνημα. Η διεξαγωγή της συγκεκριμένης άσκησης επιβεβαιώνει τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού».

Βαριές είναι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει το έργο των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων, σε ρόλους εσωτερικής κατασταλτικής δύναμης, σύμφωνα με όσα επιτάσσουν τα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Από αυτές τις ευθύνες δεν απαλλάσσεσαι και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για την παραχώρηση του χώρου. Κατά τάχθηκε για μια ακόμη φορά η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται περισσότερο από άλλοτε σαφές πως ο προσανατολισμός των Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους κατασταλτικής δύναμης και η στοχοποίηση των ανά τον κόσμο λαϊκών κινημάτων αποτελεί βασική προτεραιότητα για την οποία εργάζονται πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στη βάση των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ και της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας. Επί της ουσίας, η άσκηση είναι μέρος της εκπαίδευσης για την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν λαϊκές κινητοποιήσεις εντός και εκτός των συνόρων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται εργατική - λαϊκή κινητοποίηση, διεθνής αλληλεγγύη, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας, ενάντια στο σύστημα που γεννά κρίσεις, πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά:

- Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.
- Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
- Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
- Αποδέσμευση της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και ΕΕ, από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
- Αλληλεγγύη στα θύματα των πολέμων για να υπάρχουν ανθρώπινοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας και ασφαλής μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.
- Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων, να ανακτηθούν οι μεγάλες οικονομικές απώλειες για τα λαϊκά στρώματα, να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη σε όφελος του λαού, με μονομερή διαγραφή χρέους, κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγει ο λαός, με την εργατική τάξη, το λαό, στην εξουσία

Κοζάνη 29/5/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας