Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

«Έβρεξε» βατράχια στο Ρύμνιο Κοζάνης! (BINTEO)

Εμφανίστηκαν από το «πουθενά» κατά χιλιάδες βατράχια μικρού μεγέθους, σε θαμνώδη περιοχή ανατολικά του Ρυμνίου Κοζάνης (προς το βουνό) σε έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων, από το απόγευμα της Κυριακής 21 Μαΐου 2017 και μετά από ισχυρή καταιγίδα!
Η λογική εξήγηση, να προέρχονται από την παρακείμενη λεκάνη της λίμνης Πολυφύτου, που απέχει περί τα δυο χιλιόμετρα από το χώρο όπου παρατηρήθηκε το φαινόμενο, φαίνεται κάπως απίθανη,
καθώς πέριξ της λίμνης και στην ενδιάμεση διαδρομή δεν παρατηρήθηκαν βατράχια ή ίχνη διέλευσης (καθώς μεσολαβούν αρκετοί δρόμοι).
Μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο; 
ΥΓ.1. Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο, στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ και στο λήμμα «Περίεργα φυσικά φαινόμενα», διαβάζουμε:
 Ασυνήθιστα, ακραία καιρικά φαινόμενα, που συχνά ονομάζουμε τρελόκαιρο, μπορούν να μας μας αιφνιδιάσουν. Μερικές φορές τα φαινόμενα είναι τόσο παράξενα που δεν μας θυμίζουν καιρό. Σύννεφα που μοιάζουν με UFO, περίεργα φώτα στον ουρανό ακόμα και βροχή από βατράχια είναι όλα φυσικά φαινόμενα… Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτές οι βροχές προκαλούνται από τυφώνες που ρουφούν ζώα από λίμνες και ποταμούς. Οι αναφορές για βροχή βατράχων είναι πιο συχνές, αλλά επίσης έχει βρέξει σαλιγκάρια, έντομα, σκουλήκια, χαλίκια ακόμα και πρόβατα…
Ανάλογες αναφορές υπάρχουν και άλλες στο διαδίκτυο.
ΥΓ.2. Η λήψη του ΒΙΝΤΕΟ έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Μαΐου 2017. Σύμφωνα με κτηνοτρόφους της περιοχής, η παρουσία βατραχιών στο χώρο αυτό, ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη την προηγούμενη μέρα (πολλαπλάσια), απόγευμα Κυριακής 21 Μαΐου.
ΥΓ.3. Η παρουσία βατραχιών σε περιοχή του Ρυμνίου, έρχεται να προστεθεί στην «επιδρομή» από κάμπιες, ολόκληρο τον τρέχοντα μήνα, που κατάφαγαν ότι πράσινο υπήρχε (2η «πληγή του Φαραώ» για το Ρύμνιο!).
Γ.Μ./mikrovalto.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας