Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση από το Συνδικάτο οικοδόμων

Καμία επιβάρυνση των εργαζομένων στις αρχαιολογικές ανασκαφές για το κόστος
μεταφοράς, να τους επιστραφούν όλα τα χρήματα που έχουν καταβάλει μέχρι σήμερα.
Συνάδελφοι

Εδώ και 4 μήνες και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην Μαυροπηγή, 40 και περισσότεροι εργαζόμενοι που διαμένουν μόνιμα στην Βέροια αναγκάζονται να πληρώνουν την μεταφορά τους από και προς τον χώρο εργασίας.
Εργαζόμενοι οι οποίοι ήταν για μεγάλο διάστημα άνεργοι, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Ο μισθός τους κατά τη διάρκεια εργασίας στην συγκεκριμένη ανασκαφή είναι στο ύψος της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε (586 ευρώ μικτά). Ο μισθός αυτός δεν επαρκεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες τους ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει περαιτέρω η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης (χαράτσια, αύξηση σε έμμεσους και άμεσους φόρους, ΕΝΦΙΑ κτλ.). Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι καλούνται με τον πενιχρό αυτό μισθό να επωμιστούν και το κόστος της μετακίνησης προς το χώρο εργασίας, το οποίο είναι υψηλό (περίπου 100€ το μήνα).  Στα πλαίσια αυτά και με βάση το γεγονός ότι η ΔΕΗ Α.Ε είναι η κύρια του έργου, απαιτούμε από την επιχείρηση να λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για τη δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων, προκειμένου να ανακουφιστούν από αυτό το βάρος.

Διεκδικούμε:
-Να αναλάβει τα έξοδα μετακίνησης των εργαζομένων από την Βέροια και προς την ανασκαφή της Μαυροπηγής, ο «κύριος του έργου». Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των εργαζομένων για την μεταφορά τους.
-Κατάργηση όλων των φόρων και της φοροληστείας του λαϊκού εισοδήματος.
-Υπογραφής κλαδικής ΣΣΕ στα όρια του 2009, δηλαδή α) ΤΕΧΝΙΤΕΣ 61,93€ β) ΒΟΗΘΟΙ ΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ 55,36 € γ) ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ 52,35€ (χωρίς να υπολογίζονται τριετίες και επίδομα γάμου) όπως και της επαναφοράς του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. 7ωρο-5νθημερο-35ωρο
-Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση για όλους. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κανένας οικοδόμος χωρίς ασφάλεια ποτέ και πουθενά.
-Σύνταξη στα 55 χρόνια. Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες εργασίας.
-Μέτρα για την προστασία των ανέργων. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όλο το χρόνο ανεργίας.
-Αναγνώριση των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.
                                                                                                       

 Κοζάνη, 01-11-2016

Για το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων


            Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γραμματέας

       Αλεξόπουλος Θοδωρός                                                                    Νάκας Στέργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας