Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Κασαπίδης: η τραγικότερη φιγούρα υπουργού ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου

Ο Τομεάρχης Αγροτικού της Ν.Δ και βουλευτής Κοζάνης Γιώργος  Κασαπίδης, σχολιάζοντας την απάντηση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου στην κριτική που του ασκήθηκε από τον ίδιο για την άδικη υπερφορολόγηση του γεωργικού εισοδήματος
και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση προκήρυξης μέτρων και δράσεων του Π.Α.Α., έκανε την εξής δήλωση:

«Ως η τραγικότερη φιγούρα υπουργού θα μείνει στην ιστορία της χώρας ο σημερινός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου.
Ενοχλείται και αρνείται την τεκμηριωμένη κριτική που του ασκείται, όχι μόνον από τη Ν.Δ., αλλά και από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για άδικη υπερφορολόγηση του γεωργικού εισοδήματος, διακηρύσσοντας, παράλληλα, ότι η φορολογία των αγροτών δεν είναι υψηλή.
Με τη λογική του κ. Αποστόλου και της Κυβέρνησης όλοι όσοι ασκούμε κριτική, αυτή είναι άδικη, ενώ κακώς διαμαρτύρονται και οι αγρότες.
Άρα ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Κατά τον κ. Αποστόλου στραβός είναι ο γιαλός…
Βέβαια ο σημερινός υπουργός εντέχνως αποφεύγει να μας απαντήσει για τη στάση που κρατούσε λίγο πριν το δημοψήφισμα σχετικά με την υπερφορολόγηση των αγροτών. Τότε, διατράνωνε την αντίθεσή του με υποτιθέμενα μέτρα εις βάρος των γεωργών καλώντας τους Έλληνες αγρότες να ψηφίσουν όχι στο δημοψήφισμα. Έτσι θα αποτρέπονταν η λήψη μέτρων δυσβάστακτων για τους παραγωγούς τα οποία και χαρακτήριζε ως μέτρα ταφόπλακα για τους Έλληνες γεωργούς και την ελληνική γεωργία.
Άραγε πώς αισθάνεστε κ. Αποστόλου που με τη δική σας υπογραφή αποδώσατε τον τίτλο του νεκροθάφτη της ελληνικής γεωργίας στον εαυτό σας;
Ακόμα ο κ. Αποστόλου αποφεύγει να αναφερθεί και στον υψηλότατο συντελεστή ασφάλισης των αγροτών που επέβαλε η Κυβέρνησή του και μάλιστα αναλογικά στο γεωργικό εισόδημα. Ο συντελεστής αυτός μαζί με τον αντίστοιχο υπέρ υγείας θα αγγίζει το 27%. Έτσι για την πρώτη κλίμακα φορολόγησης του γεωργικού εισοδήματος έως 20 χιλ. € η συνολική επιβάρυνση θα είναι 22% φόρος συν 27% ασφάλιση σύνολο 49%. Για μεγαλύτερα γεωργικά εισοδήματα η επιβάρυνση θα αυξάνει στο 29% έως 30 χιλ. €, στο 37% έως 40 χιλ. € και στο 45% πάνω από 40 χιλ. € συν το 27% περίπου για την ασφάλιση.
Προφανώς για τον κ. Αποστόλου αυτή η επιβάρυνση δεν είναι υψηλή!!!
Επίσης, ο κ. Αποστόλου δε διαφωνεί με την επιβολή Φ.Π.Α. 24% στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους.
Κατά τη δική του λογική είναι φυσιολογικό ένας κτηνοτρόφος για κάθε 1.000 € ζωοτροφή που αγοράζει να καταβάλει 240 € Φ.Π.Α.!!!
Όπως είναι δίκαιο το μέτρο που ψήφισε ο Έλληνας υπουργός κ. Αποστόλου και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου, για την επιβολή Φ.Π.Α. 24% στα κρέατα ελληνικής προέλευσης και μόλις 13% στα κρέατα εισαγωγής.
Κύριε Αποστόλου έτσι στηρίζετε εσείς και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος την ελληνική κτηνοτροφία;
Για τη φέτα βέβαια και τις ελιές Καλαμών ούτε κουβέντα. Ενώ ως αντιπολίτευση σωστά κατέκρινε ως εθνικά επιζήμια τη διαπραγμάτευση για την εκχώρηση του ονόματος της φέτας και των ελαιών Καλαμάτας στον Καναδά, μέσω της συμφωνίας CETA μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά, ως υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο υπέγραψε τη συμφωνία αυτή, αλλά και την αντίστοιχη με τις χώρες της Ν. Αφρικής.
Φαίνεται πως για τον κ. Αποστόλου μεγαλύτερη αξία έχει η υπουργική καρέκλα από την προάσπιση ζωτικών εθνικών συμφερόντων, που είναι αλληλένδετα και με την εθνική μας οικονομία αλλά και με τον ίδιο μας τον πολιτισμό.
Βέβαια τα πλήγματα κατά της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας από τον κ. Αποστόλου και την Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δε σταματάνε εδώ.
Με δική του ευθύνη και του συναρμόδιου υπουργού του ΥΠ.ΑΝ. κ. Σταθάκη η διάρκεια ζωής του «φρέσκου» παστεριωμένου γάλακτος ξεπερνά τις 10 ημέρες!!! Και ορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστού, δηλαδή της βιομηχανίας.
Πού πήγαν άραγε κ. Αποστόλου οι «αγώνες σας» εναντίον των κερδοσκόπων που θέλουν να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής του γάλακτος πέραν των 7 ημερών όπως το παραλάβατε από την προηγούμενη κυβέρνηση;
Τι έχετε να πείτε κ. Υπουργέ για την έκρηξη κρουσμάτων ζωονόσων (ευλογιάς, καταρροϊκού, οζώδους δερματίτιδας) που εξαιτίας της δικής σας αδράνειας και του υπουργείου σας πλήττουν σκληρά και με αυξανόμενη ένταση τους Έλληνες κτηνοτρόφους;
Τι έχετε να απολογηθείτε κ. Αποστόλου στους πληγέντες κτηνοτρόφους για την αδικαιολόγητη δική σας απόφαση να μειώσετε δραστικά κατά 67% τον προϋπολογισμό του μέτρου Μ14 «Καλή διαβίωση των ζώων» καθώς και για την κατάργηση του μέτρου Μ05 «Αποκατάσταση του δυναμικού γεωργικής παραγωγής που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα και ανάληψη κατάλληλων προληπτικών δράσεων», στο οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εγγράψει κονδύλι 200 εκ. €;
Τα δύο αυτά μέτρα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ουσιαστική ανακούφιση των πληγέντων γεωργών και κτηνοτρόφων της χώρας, που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και από τη δική σας συμπεριφορά ως Υπουργού.
Δυστυχώς για τους ανθρώπους της υπαίθρου τα ψέματα του κ. Αποστόλου και της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ συνολικά, δεν περιορίζονται στα προαναφερόμενα.
Ο σημερινός Υπουργός στην κριτική που του ασκείται για την τρομακτική καθυστέρηση στην υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 – 2020 απαντά με ψεύδη και συκοφαντίες.
Η Ελλάδα με ευθύνη της σημερινής Κυβέρνησης των κ.κ. Τσίπρα  - Καμμένου και των συναρμόδιων υπουργών με προεξέχοντα τον κ. Αποστόλου, μέχρι πριν από ένα μήνα δεν είχε προκηρύξει ούτε ένα μέτρο από τα αναπτυξιακά προγράμματα για τους αγρότες.
Τη στιγμή που κατά μ.ο. στις χώρες μέλη της Ε.Ε. τα αντίστοιχα προγράμματα, εδώ και δυο χρόνια από την έναρξη εφαρμογής τους, βρίσκονται σε φάση υλοποίησης άνω του 50%, ο κ. Αποστόλου ψεύδεται και δικαιολογείται επιρρίπτοντας ευθύνες για την καθυστέρηση στην κυβέρνηση της Ν.Δ. λέγοντας  ότι χρειάστηκε να ανασυνταχτεί ριζικά και να υποβληθεί εκ νέου όταν ξέρουν οι πάντες ότι δεν είναι άλλο από το αρχικά υποβληθέν πρόγραμμα με ακριβώς τα ίδια μέτρα και δράσεις. Κι ενώ θα έπρεπε να τρέξει με ταχύτητα φωτός δεν το έπραξε και έχασε εις βάρος της εθνικής οικονομίας 900 εκ. € από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2007-2013. Ακριβώς σε αυτό το λόγο οφείλονται οι αυξομειώσεις του νέου προγράμματος.
Γιατί κ. Αποστόλου παραπλανάτε τους Έλληνες γεωργούς ότι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 είχε υποβληθεί λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ενώ γνωρίζετε ότι κατατέθηκε από τον προκάτοχο σας κ. Καρασμάνη στις 17 Ιουλίου του 2014;
Γιατί κ. Αποστόλου προσπαθείτε – μάταια όμως- να κρύψετε τις δικές σας ευθύνες «κάτω από το χαλί» των 8 μηνών διαπραγματεύσεων του κ. Βαρουφάκη, διάστημα κατά το οποίο κι εσείς προσωπικά αδρανήσατε να ενεργήσετε τις αναγκαίες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος; Χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο για την έγκαιρη προκήρυξη μέτρων του προγράμματος.
Γιατί κ. Αποστόλου και στο θέμα της εκχώρησης για πρώτη φορά στα χρονικά, του ενός τρίτου (1/3) των κονδυλίων (1,8 δισ. €) του νέου Π.Α.Α. στις 13 Περιφέρειες της χώρας προσπαθείτε να οικειοποιηθείτε την απόφαση, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτή ελήφθη από τους προκατόχους σας;
Ένα είναι βέβαιον κ. Υπουργέ σήμερα, και το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι ενδιαφερόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός: Η υπερφορολόγηση του γεωργικού εισοδήματος είναι έργο της Κυβέρνησης σας που και εσείς προσωπικά υπογράψατε πάρα τις περί του αντιθέτου βαρύγδουπες προεκλογικές σας δεσμεύσεις.
Επίσης τόσο το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας(523 εκ. € που υπεβλήθη τον Οκτώβρη του 2014 και είναι διπλάσιο από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο) έχουν βαλτώσει. Δεκάδες προγράμματα, δράσεις και μέτρα τους εξακολουθούν να παραμένουν στα χαρτιά.
Τεράστιοι οικονομικοί πόροι μένουν αδιάθετοι και τελικά αγρότες, αγορά, τοπική και εθνική οικονομία παρακολουθούν σαστισμένοι την ανεπάρκεια της δική σας Κυβέρνησης, πληρώνοντας όμως ακριβά ως κοινωνία το τίμημα της».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας