Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Εκατόν δέκα νεκρά οικόσιτα ζώα από επιθέσεις άγριων αδέσποτων σκύλων

Εκατόν δέκα νεκρά οικόσιτα ζώα έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες από επιθέσεις άγριων αδέσποτων σκύλων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πετρανών στο Δήμο Κοζάνης κ. Αθανάσιο Αθανασίου. Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος της Κοινότητας, τα περιστατικά έχουν καταγγελθεί από τους ιδιοκτήτες των οικόσιτων ζώων οι οποίοι έχουν προβεί και σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
Τόσο ο κ. Αθανασίου όσο και οι 12 ιδιοκτήτες των οικόσιτων ζώων αναζητούν τρόπους για να αποζημιωθούν από τις ζημιές,  καθώς έχουν πληγεί οικονομικά, όπως υποστηρίζουν  από τις επιθέσεις της συγκεκριμένη αγέλης άγριων  σκύλων που αποτελείται από 2 τσοπανόσκυλα και 3 κυνηγόσκυλα και τα οποία δεν  μπορούν να εντοπίσουν καθώς κινούνται σε ακτίνα 3 περίπου χιλιομέτρων περιμετρικά του χωριού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε και διαμαρτυρία προ ημερών στο Δήμαρχο Κοζάνης όπου εξέφρασαν οι κάτοικοι την ανησυχία τους, για  επιθέσεις και σε ανθρώπους. Μάλιστα ζητήθηκε η συνδρομή της Δημοτικής Αρχής, η οποία και απέστειλε συνεργείο  για τον εντοπισμό των αδέσποτων ζώων, τα οποία όμως ακόμα αναζητούνται. Τέλος ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι τα τελευταία 2 χρόνια στα Πετρανά ζουν περισσότεροι από 20 αδέσποτοι σκύλοι,  τους  οποίους φροντίζουν οι κάτοικοι του χωριού. Σε ότι αφορά στην επιθετική συμπεριφορά των συγκεκριμένων άγριων ζώων και τις καταστροφές που υπέστησαν οι ιδιοκτήτες των οικόσιτων, χάνοντας πρόβατα, κατσίκια, κότες γουρούνια και κουνέλια, έχει θορυβήσει τους κατοίκους που εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους.
Ο Πρόεδρος της Κοινόητας Πετρανών έκανε έκκληση στους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τους δεσποζόμενους σκύλους τους καθώς είναι η σημαντικότερη αιτία για την αύξηση των αδέσποτων που συνεχώς πολλαπλασιάζονται λόγω μη στείρωσης τους, ενώ συνεχώς εμφανίζονται και νέα σκυλιά που καθημερινά εγκαταλείπονται.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας