Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Τα λιγνιτωρυχεία ΜΕΤΕ και ΛΑΡΚΟ στο τραπέζι – Στη συνάντηση Επιτροπής Δήμου Σερβίων – Βελβεντού με Σκουρλέτη

Από το e-ptolemeos.gr
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λιγνιτωρυχεία της ΜΕΤΕ στο Προσήλιο και της ΛΑΡΚΟ στην παλιά Λάβα έθεσαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στον Πάνο Σκουρλέτη και ζήτησαν να συνδράμει στην επίλυσή τους, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο «Αλιάκμων» στην Κοζάνη.

Βεβαίως η συνάντηση έγινε εν μέσω πληροφοριών για ανασχηματισμό, με βασικό ερώτημα, αν ο κ. Σκουρλέτης θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας και στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, διαβεβαίωσε ότι θα ζητήσει από τη ΔΕΗ να συμπεριλάβει στον σχεδιασμό της τα δύο λιγνιτωρυχεία των Σερβίων, για την προμήθεια ποσοτήτων λιγνίτη. Ως γνωστό, τα τελευταία χρόνια η ΔΕΗ μείωσε δραστικά την προμήθεια λιγνίτη από τα εν λόγω λιγνιτωρυχεία. Με βάση τη σύμβαση που τρέχει και λήγει σύντομα, η ΔΕΗ έχει την υποχρέωση να προμηθεύεται από 25.000 έως 50.000 τόνους από το κάθε λιγνιτωρυχείο. Το τελευταίο διάστημα προμηθεύεται την ελάχιστη ποσότητα, δηλαδή 25.000 τόνους, χωρίς να είναι διασφαλισμένο ότι θα συνεχιστεί.
Πριν από περίπου δύο μήνες, σε συνάντηση της επιτροπής με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, ο τελευταίος είχε δεσμευτεί τη συνέχιση της προμήθειας και την ένταξη των δύο ορυχείων στους περαιτέρω σχεδιασμούς της επιχείρησης. Ο Π. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής, ότι θα παρέμβει στη ΔΕΗ και θα ζητήσει να υλοποιηθεί η προηγούμενη δέσμευση, ώστε να ανασάνουν τα λιγνιτωρυχεία της ΜΕΤΕ και της ΛΑΡΚΟ και να διασφαλιστεί η εργασία για εκατοντάδες άτομα από την περιοχή Σερβίων.
Στην επιτροπή που συνάντησε τον υπουργό, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Βασίλης Κωνσταντόπουλος και Πολυδεύκης Λιάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας