Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Καμμένος για Φίλη: Προϋπόθεση για να υπάρχει αυτή η κυβέρνηση ήταν να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με την Ορθοδοξία

Αν και ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι δεν έπαιξε ρόλο στην απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση, παραδέχθηκε ότι έβαλε προϋπόθεση για την «επιβίωσή» της να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με την εκκλησία.
Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ επανέλαβε την εκτίμησή του ότι ο Νίκος Φίλης ήταν ένας καλός υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που άνοιξαν τα σχολεία με δασκάλους και καθηγητές παντού.
«Διαφωνώ κάθετα όμως, ιδεολογικά, στις σχέσεις του με την εκκλησία. Προσπάθησα να του το περάσω αυτό και να ''εξηγηθούμε''. Οτι είναι σεβαστές οι δικές του απόψεις, αλλά προϋπόθεση για να υπάρχει αυτή η κυβέρνηση είναι να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της Ορθοδοξίας με την Πολιτεία», δήλωσε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

 
Σχόλιο ai-vreS:  Για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις ποια "αριστερά" κυβερνά...
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου: 

Πρόσθεσε ότι θα προτιμούσε να δεχθεί ο κ. Φίλης τον διάλογο, όπως τον όρισε ο πρωθυπουργός, και τον σεβασμό στις απόψεις και της εκκλησίας για το βιβλίο των θρησκευτικών και να μην επιμείνει να γίνουν φέτος οι αλλαγές.
«Δεν απομακρύνθηκε, του έγιναν προτάσεις για άλλο υπουργείο», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος. «Δεν έπαιξα ρόλο στην απομάκρυνσή του», συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι έκανε τις προτάσεις του για τον ανασχηματισμό και «άφησα τον πρωθυπουργό να αποφασίσει γιατί αυτός έχει την ευθύνη».
«Παρεξήγηση με την Χρυσοβελώνη»
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην αντίδραση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση, η οποία έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της, επειδή δεν ενημερώθηκε για αυτό από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.
«Κακώς πικράθηκε. Συνεννοήθηκα με τον κ. Τσίπρα όταν ήμουν στην Τζακάρτα και μπήκα στο αεροπλάνο για πτήση 9 ωρών. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω ούτε με τον πρωθυπουργό για να μάθω τις τελικές αποφάσεις του, ούτε να ενημερώσω την κ. Χρυσοβελώνη», είπε ο υπουργός Αμυνας.
«Ηταν εξαιρετική υπουργός, βοήθησε τους ΑΝΕΛ, δεν είχα κανένα παράπονο», πρόσθεσε μιλώντας για την κ. Χρυσοβελώνη. «Υπήρχαν προτεραιότητες, να γίνουν αλλαγές με νέα πρόσωπα», συμπλήρωσε, ενώ παρατήρησε «Ημουν εκλεγμένος χωρίς να πάρω θέσω ούτε υφυπουργού έως το 2007. περίμενα 14 χρόνια, χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα».
Τέλος, ανέφερε ότι στόχος του είναι όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να έχουν αναλάβει μία θέση στην κυβέρνηση έως το τέλος της τετραετίας, για να αποδείξουν το έργο τους όπως είπε.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας