Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Τα μηνύματα για το Πολυτεχνείο από τους τοπικούς φορείς

Σαράντα τρία χρόνια μετά, θυμόμαστε και τιμούμε την εξέγερση της νεολαίας, τον Νοέμβρη του 1973, ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα. Θυμόμαστε και τιμούμε μια από τις πιο λαμπρές στιγμές των αγώνων αυτού του τόπου, γιατί το παράδειγμα του ξεσηκωμού εκείνου είναι ζωντανό ακόμα και σήμερα, και θα παραμένει για πάντα ζωντανό, αρνούμενο να γίνει μια συμβολική εκδήλωση χωρίς περιεχόμενο.
Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης με αφορμή την σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου, όπου γίνεται παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή.

Στην εποχή των μνημονίων και της γενικευμένης επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα το μήνυμα αντίστασης του Πολυτεχνείου διατηρεί ακέραια την επικαιρότητα αναφέρει από την πλευρά της η Ν.Ο Κοζάνης της Λαϊκής Ενότητας καλώντας τους πολίτες να συνεχίσουν  με μεγαλύτερη ένταση και μαζικότητα τον  αντιμνημονιακό αγώνα τους, για την ανατροπή των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών  της κυβέρνησης, για  μια πραγματικά ριζοσπαστική εναλλακτική λύση για την πραγματική κατοχύρωση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Ο αγώνας για Δημοκρατία, για Ελευθερία και για Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι αναγκαίος σήμερα όσο ποτέ υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η Ν.Ε της ΑΔΕΔΥ Κοζάνης, ενώ το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης σημειώνει πως το Πολυτεχνείο μας καλεί και σήμερα να αντισταθούμε σε ότι, προσβάλει τη δημοκρατία και περιορίζει την ελευθερία μας.  Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι ο φωτεινός φάρος που φωτίζει τους αγώνες του λαού μας για τη Δημοκρατία, την Παιδεία, τα Ατομικά και Εργατικά Δικαιώματα τονίζει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε μήνυμα της για το Πολυτεχνείο. Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για ψωμί – παιδεία – ελευθερία – εθνική ανεξαρτησία – λαϊκή κυριαρχία – έξω οι βάσεις του θανάτου και έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παραμένουν επίκαιρα και είναι στο επίκεντρο της πάλης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας