Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ο Δήμαρχος Βοΐου στο 1ο Ελληνοκινέζικο Φόρουμ στην Αθήνα

Στο Ελληνοκινέζικο Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα συμμετείχε ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Μαραθώνα και του υπουργείου Εσωτερικών και την αρωγή του Κινέζου πρέσβη στην Ελλάδα Xiaoli Zou.
 Στο συνέδριο συμμετείχαν 160 ελληνικοί δήμοι, τέσσερις κινεζικές επαρχίες και 14 κινεζικές πόλεις. Το παρόν έδωσαν, επίσης,  πολλοί πολιτικοί, επιχειρηματίες, δήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο οικοδεσπότης δήμαρχος Μαραθώνα Ηλ. Ψινάκης καλωσόρισε στους συμμετέχοντες και υπογράμμισε ότι η συνεργασία Ελλάδας και Κίνας μέσω του πολιτισμού, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας συμφέρει και τις δύο χώρες και μπορεί να έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο για τους πολίτες τους
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μαραθώνος κύριο Ηλία Ψηνάκη και Πρόεδρο της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων και τον κύριο Song Jingwu, Αντιπρόεδρο του Κινεζικού Συνδέσμου Φιλίας για τις Ξένες Χώρες Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας