Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ευρωομόλoγα ζητούν SPD και Γάλλοι Σοσιαλιστές...

Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες και οι Γάλλοι σοσιαλιστές ζητούν βαθειά μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής οικονομικής, δημοσιονομικής και κοινωνικής πολιτικής.
Ο πρόεδρος του "SPD" Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και η πρόεδρος του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος "PS" Μαρτίν Ομπρί σε κοινή δήλωσή τους κάνουν λόγο για τη σοβαρότερη κρίση στην ιστορία της ΕΕ.
Σύμφωνα με προδημοσίευση της εφημερίδας "Frankfurter Allgemeine Zeitung", οι δύο πολιτικοί υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα για "μία ισχυρή και δημοκρατικά νομιμοποιημένη ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση".

Γκάμπριελ και Ομπρί υπογραμμίζουν ότι πρέπει να διορθωθεί το "εκ γενετής λάθος" της Νομισματικής Ένωσης, δηλαδή να πλαισιωθεί υποστηρικτικά το κοινό νόμισμα με μία κοινά συντονισμένη οικονομική και κοινωνική πολιτική. Πυρήνας της περαιτέρω σύγκλισης στο πεδίο της ευρωπαϊκής φορολογικής και οικονομικής πολιτικής πρέπει να είναι η θέσπιση φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών, τονίζουν οι δύο πολιτικοί. Επιπρόσθετα προτείνουν ένα ευρύ αναπτυξιακό ευρωπαϊκό σύμφωνο για την ενίσχυση των οικονομιών των αδύναμων χωρών της ΕΕ.

Στην κοινή δήλωσή τους Γκάμπριελ και Ομπρί τάσσονται υπέρ της θέσπισης ευρωομολόγων και αξιώνουν από τους ιδιώτες πιστωτές "να αναλάβουν τις ευθύνες τους" για την εξυγίανση υπερχρεωμένων χωρών. Ασκούν δε κριτική στους συντηρητικούς και φιλελεύθερους ηγέτες, πρωτίστως σε Σαρκοζί και Μέρκελ, γιατί εστιάζουν στα συμπτώματα και δεν αντιμετωπίζουν τα αίτια της κρίσης χρέους
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας