Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Εκλεισε η πύλη για ΕΑΣ Κοζάνης - Σερβίων και Κεφαλονιάς

Οριστικά εκτός ηλεκτρονικού Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ) τέθηκαν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Κοζάνης-Σερβίων και Κεφαλονιάς-Ιθάκης, με αιτιολογικό ότι ζητούσαν χρήματα απ' τους παραγωγούς, για τη συμπλήρωση αιτήσεων επιδότησης.
Το έργο των δύο ΕΑΣ πρόκειται ν' αναλάβουν συνεργεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, κάτι που πιθανολογείται ότι θα καθυστερήσει τις επιδοτήσεις παραγωγών σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Κοζάνη και Σέρβια Κοζάνης, και όχι μόνο, καθώς αποκλείστηκαν κι άλλες ΕΑΣ με εντολή Κ. Σκανδαλίδη.
Κατά την ΠΑΣΕΓΕΣ, οι δύο ΕΑΣ δεν συμμορφώθηκαν στις παρεμβάσεις της, με αποτέλεσμα να βγουν εκτός ηλεκτρονικού συστήματος. Ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης, Γιάννης Τσιφόρος, ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Θανάση Καπρέλη. Η ΠΑΣΕΓΕΣ ζήτησε απ' τις δύο ΕΑΣ να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά, που παρακράτησαν, στους παραγωγούς και να κοινοποιήσουν το ένταλμα επιστροφής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης Ανδρέα Καλαφάτη και τον διευθυντή Σπύρο Θεοτοκάτο, «υπάρχει απόφαση γενικής συνέλευσης της ΕΑΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης ότι για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων 2011 δεν υπάρχει επιβάρυνση. Ζητήσαμε ετήσια συνδρομή αγροτών 10 ευρώ -100 ευρώ , επειδή απασχολούμε προσωπικό, έχουμε μεταφορικά, ασχολούμαστε με προγράμματα σχεδίων βελτίωσης, με τροποποιήσεις χαρτών ψηφιοποίησης, ενώ ενταχθήκαμε σε πρόγραμμα μεταποίησης. Η ΕΑΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης είναι οικονομικά εύρωστη και πρέπει να παραμείνει έτσι. Επιχειρείται παραπλάνηση των παραγωγών».
«Η ΠΑΣΕΓΕΣ -τονίζουν- δεν μπορεί να δρα πραξικοπηματικά και μονομερώς να διακόπτει την παροχή υπηρεσιών. Για να πάρει τον διαγωνισμό χρησιμοποίησε ως πύλη εισόδου και την ΕΑΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Εκ του νόμου, είναι εντολοδόχος των ΕΑΣ, δεν έχει εμπορική δραστηριότητα κι αν στείλει ιδιωτικό συνεργείο, θα κινηθούμε νομικά εναντίον της. Με παραίνεση της ΠΑΣΕΓΕΣ, ξεκινήσαμε το κοστολόγιο. Ολες οι ΕΑΣ κόβουν αποδείξεις. Γιατί χρησιμοποιεί δυο μέτρα και δυο σταθμά;». 
www.enet.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα κάποιοι έτρεξαν, αγωνίστηκαν και έφτασαν να κάνουν ακόμη και επώνυμες καταγγελίες.
Δεν είναι κακό να τους αναφέρουμε, ακόμη και να τους ευχαριστήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Τι πρέπει να κάνουν από και πέρα οι γεωργοκτηνοτρόφοι και ειδικά αυτοί που έχουν ήδη κάνει τις δηλώσεις ΟΣΔΕμ και έχουν πληρώσει υπέρογκα ποσά?
Από που μπορούν να ενημερωθούν? Από τα κεντρικά της ΠΑΣΕΓΕΣ? Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ? Από που?

Ανώνυμος είπε...

Πάλι οι αγρότες θα πληρώσουν τις λαμογιές των άλλων. Ως πότε;

Ανώνυμος είπε...

@8:25,
Από την ΠΑΣΕΓΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ; ΑΣ ΒΓΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝ\ΣΜΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΝΑ ΠΗ ΤΗ ΜΠΑΧΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

Το Προφίλ μας