Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Καθαρός ουρανός

 της Ιωάννας Κωσταρέλλα από τον ΧΡΟΝΟ
Τον τελευταίο καιρό τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο ακούγονται πολλά περί κρατικοδίαιτων μέσων, τα οποία διαβιούσαν χρόνια ολόκληρα εισπράττοντας δημόσιο χρήμα με διάφορες αιτιολογίες, κυρίως κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων.Μάλιστα, αυτοί που εισέπρατταν το χρήμα εμφανίζονταν ως οι «ριγμένοι» της υπόθεσης και τα «λυκόσκυλα» δημοσιογραφίας, ενώ προφανώς τα δήθεν δόντια που έδειχναν ήταν απλός ο τρόπος να πιέσουν την εξουσία για περισσότερο χρήμα.Τα ποσά που έχουν κατά καιρούς δοθεί, όπως προκύπτει πλέον από τα στοιχεία, φθάνουν δυσθεώρητα ύψη, τα οποία και δικαιολογούν την επί μακρόν επιβίωση πολλών μέσων χωρίς αναγνωσιμότητα, ακροαματικότητα ή τηλεθέαση.
Στο κάτω-κάτω είναι γνωστές οι υγιείς επιχειρήσεις, αλλά και από την άλλη εκείνες που κάνουν «αρπαχτή», έρποντας και εκβιάζοντας με επαίσχυντο τρόπο.
Σοβαρότατες ευθύνες διαφορετικού περιεχομένου βαρύνουν και τις δύο πλευρές. Τους μεν για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και τους δε για  «πληρωμένη δημοσιογραφία».
Το ότι κάποιοι επιλέγουν να μην μιλήσουν, δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν και τι ακριβώς συμβαίνει στις πλάτες όλων μας.
¼σοι πάντως διαθέτουν τα επίσημα στοιχεία και έχουν τα κότσια να τα αποκαλύψουν, ας το κάνουν. Απλά για να διαπιστώσουν οι πολίτες, όσα είναι γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ εδώ και καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας