Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Πάρις Κουκουλόπουλος: «Να κάνουμε τον Καλλικράτη να…περπατήσει»!

του Παναγιώτη Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Τις πρώτες του συσκέψεις στο Υπουργείο Εσωτερικών είχε χθες ο νέος υφυπουργός και βουλευτής Νομού Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, με στόχο να τεθούν οι πρώτες προτεραιότητες για τις επόμενες, κρίσιμες εβδομάδες, αλλά και να καθοριστούν επακριβώς οι αρμοδιότητές του, σε σχέση πάντα με τον υπουργό Χάρη Καστανίδη. Μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο», ο Πάρις Κουκουλόπουλος σημείωσε για μια ακόμη φορά πως «ο μεγάλος μας στόχος είναι να κάνουμε τον «Καλλικράτη» να περπατήσει», σημειώνοντας τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν.

Επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα στη δυσχερή οικονομική θέση της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού και στους Δήμους της χώρας, υπογραμμίζοντας πως ήδη είχε μια πρώτη ενημέρωση για τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν, από τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν ΥΠΕΚΑ Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ θα θέσει το θέμα και στον νέο «τσάρο» της Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο. Να σημειωθεί πως, μιλώντας το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο Τορ Channel, o Πάρις Κουκουλόπουλος, ερωτηθείς για την περίπτωση του Βελβεντού, απάντησε πως «φυσικά και οι Βελβεντινοί θα δουν και θα μιλήσουν με τον νέο υπουργό. Πέρα από όλα, πάντως, νομίζω πως τώρα είναι ώρα όχι για αλλαγές στον Καλλικράτη, αλλά για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον κάνουμε να προχωρήσει»…
Την ίδια, πάντως, στιγμή, «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση εξακολουθεί να προκαλεί η απόφαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Αθανασιάδη να δώσει μεν ψήφο εμπιστοσύνης το βράδυ της Τρίτης, αλλά να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, εάν δεν αλλάξει η πρόθεση για πώληση του 17% της ΔΕΗ σε ιδιώτες. Σε σχετικές δηλώσεις του, σε πολλές κυριακάτικες εφημερίδες, ο κ. Αθανασιάδης σημειώνει πως «δεν είναι δυνατόν να πουλάμε κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις όπως είναι η ΔΕΗ, με τα κέρδη των οποίων μπορούμε να χρηματοδοτούμε τη μείωση του χρέους…».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''Ο Καιρός: Με-σο-πρό-θε-σμο...'' Blogtzi pes mas se paraklo eisai yper tou mesopro8esmou? Yper tou xepoulimatos tis Elladas? o Paris egine apo liodari kota. Otan apo anisxiri 8esi iposxotane kai ekane 8etikes isigisis ston Ragousi gia tin Biosimotita tou Velvedou, ta elege ek tou asfalous. Tora ti exi na pei? Pios koroideye pion? Malista apilouse oti den 8a psifisi to mesopro8esmo, tora? Ayta ta MASKARELIKIA mono sto Pasok ginode. O laos omos den xexna 8a ton paroune me tis petres toso oi Sindimotes, oso kai oi Deitzides kai ayton kai ton Vladi kai ton A8anasiadi.

Ανώνυμος είπε...

Κατά τον κ. Κουκουλόπουλο ο "Καλλικράτης" είναι ένα βρέφος που προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα. Μόνο που τέτοια καχεκτικά και άρρωστα βρέφη οι Σπαρτιάτες τα πετούσαν στον Καιάδα για να διασφαλίσουν την ευγονική της φυλής τους. Εσείς κ. Κουκουλόπουλε;..

Ανώνυμος είπε...

Πάρι αυτά τά λές στό Στεργίου καί στήν Μ.Κ.Ο

Ανώνυμος είπε...

Τάδε έφη Πάρις Κουκουλόπουλος το Σάββατο το πρωϊ στην εκπομπή του Mega channel.
ΧΑΣΑΠΟΥΛΟΣ: και τώρα κ. Κουκουλόπουλε που είστε στο Εσωτερικών τι θα γίνει με τον Καλλικράτη θα αναβληθεί;
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: τι είναι αυτά που λέτε, εγώ ήμουνα ένας εκ των πρωτεργατών της διοικητικής μεταρρύθμισης μαζί με τον Γιάννη (Ραγκούση) λόγω και της προηγούμενης ιδιότητας μου ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ. Ο Καλλικράτης είναι μια σοβαρή διοικητική μεταρρύθμιση και ΟΧΙ μόνο δεν θα αλλάξει αλλά θέλει από όλους εμάς στήριξη. Ο Καλλικράτης είναι ένα παιδάκι μόλις 6 μηνων που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και χρειάζεται από εμάς το βοηθήσουμε.

- Αν μετά από αυτές τις δηλώσεις η ΜΚΟ επιδιώξει πάλι να γλείψει εκεί που έφτυσε, τι άλλο μένει να καταλάβουμε πως άλλος είναι ο σκοπός. Βέβαια αυτά ισχύουν για εκείνους που έχουν αξία ως άνθρωποι και προσωπικότητα. Εάν δεν τους ενδιαφέρει να σέρνονται ως φίδια για να κερδίσουν αυτό που τους πρόσταξε η αλαζονεία τους, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Καλό ΓΛΕΙΨΙΜΟ.
- ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ
- ΜΠΡΟΣΤΑ η γλώσσα σήμα των Rolling Stones
- ΠΙΣΩ, Ευχαριστούμε τον Πάρι και το ΠΑΣΟΚ για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, πάντα τέτοια!

Ανώνυμος είπε...

Να σημειωθεί πως, μιλώντας το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο Τορ Channel, o Πάρις Κουκουλόπουλος, ερωτηθείς για την περίπτωση του Βελβεντού, απάντησε πως «φυσικά και οι Βελβεντινοί θα δουν και θα μιλήσουν με τον νέο υπουργό. Πέρα από όλα, πάντως, νομίζω πως τώρα είναι ώρα όχι για αλλαγές στον Καλλικράτη, αλλά για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον κάνουμε να προχωρήσει»…

Ανώνυμος είπε...

Οι Βελβεντινοί κάνουμε ένα αγώνα για το Δήμο μας (την επανασύστασή του). Ανεξάρτητα το ποιός είναι ή θα είναι Υπουργός ή Υφυπουργός και το ποιά θα είνναι η Κυβέρνηση. Και αυτό τον αγώνα θα συνεχίσουμε, γιατί απλούστατα αυτό θεωρούμε καλό για τον τόπο μας. Όλα τ΄άλλα που γράφονται κατά καιρούς για αντιθέσεις κ.λ.π. δεν ισχύουν, δεν μας αφορούν. Θέλουμε απλά το δικό μας Δήμο. Δικαίωμά μας θεωρούμε ότι είναι (το να αγωνιζόμαστε για κάτι που θέλουμε). Και για το οποίο θα χρειαστεί και τροποποίηση υπάρχοντος Νόμου.
Γιατί κάποιοι μας αρνούνται αυτό το δικαίωμα;

Ανώνυμος είπε...

11.12μ.μ.
Η Μ.Κ.Ο. και η Συντονιστική, (αντιπροσωπείες τους) έχει δεί και τον κ. Κουκουλόπουλο -όπως και άλλους βουλευτές- τουλάχιστον 5-6 φορές, στην Κοζάνη ή στην Αθήνα, τον τελευταίο χρόνο. Και θα συνεχίσει να το κάνει. Και θα προσπαθήσει για τον ίδιο στόχο που έχει θέσει εξ αρχής. Οπότε προς τί τα ... αστειάκια σου;
Αγώνα κάνουμε για ένα στόχο. Την επανασύσταση του Δήμου μας. Αυτό και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο!

Το Προφίλ μας