Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

"Η πολιτική της ΝΔ απειλεί το μέλλον της χώρας..."

Του Μιχάλη Καρχιμάκη
Η χώρα μας, όπως όλοι άλλωστε διαπιστώνουμε σε αυτή την αίθουσα, βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο. Σε μια περίοδο, που απαιτεί τα κριτήρια της πολιτικής ποιότητας να προτάξουν το συλλογικό συμφέρον έναντι του ατομικού. Να προτάξουν το εθνικό συμφέρον έναντι του κομματικού.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο, που απαιτεί να ξεπεράσουμε λαϊκισμούς και φοβίες, ανασυντάσσοντας τις συλλογικές μας πολιτικές δυνάμεις και οδηγώντας τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Και πιστεύω ότι η δύναμη αυτή είναι στα χέρια του Ελληνικού λαού και του πολιτικού μας συστήματος. Είναι στα χέρια όλων μας.
Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι η δύναμη που κρατάμε και που καταθέτουμε στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στον Πρωθυπουργό, τον Γιώργο Παπανδρέου, ως τη μοναδική αξιόπιστη λύση για...

την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και την άμεση ανασυγκρότηση της χώρας.
Η ψήφος εμπιστοσύνης μας, ενισχύεται από το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η Κυβέρνηση έχουν και την ικανότητα, και την πολιτική ωριμότητα να αντιπαρέλθουν τα προβλήματα, με στόχο να τα λύσουν και όχι να τα αγνοούν.
Και έχουν την αταλάντευτη βούληση να αψηφήσουν από την πρώτη στιγμή το πολιτικό κόστος, προκειμένου να δώσουν ελπίδα στη χώρα μας και προκειμένου αυτός ο τόπος και αυτός ο λαός να μην γυρίσουν πίσω, να μην γυρίσουν στα χρόνια του δεξιόστροφου λαϊκισμού και της κενής ρητορείας.
Να μην γυρίσουν στα χρόνια της φαυλότητας, της συγκάλυψης και της λιποταξίας. Να μην γυρίσουν στα Βατοπέδια και στην κλειστή Βουλή. Να μη γυρίσουν στην εξαγορά συνειδήσεων, στην ομηρία των πολιτών, στις πελατειακές σχέσεις με λάφυρο το κράτος. Να μην γυρίσουν στην καμένη Ελλάδα που, μέσα σε 5,5 χρόνια, οδηγήσατε στη χρεοκοπία.
Πορευτήκατε με τη σημαία της επανίδρυσης και φέρατε τη διάλυση. Πορευτήκατε με τη σημαία κατά της διαφθοράς και βουτήξατε τη χώρα στα σκάνδαλα. Γι’ αυτό κλείσατε τη Βουλή.  Και τώρα, πορεύεστε με την αντιμνημονιακή σημαία, προσδοκώντας η χώρα να γυρίσει στο παρελθόν. Αυτά τα χρόνια, τα νοσταλγεί μόνο η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και οι αριστερό-δεξιοί συνεργάτες του.
Είναι τα χρόνια όπου ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διατυμπάνιζε ότι «ο Καραμανλής είναι αρχηγός μεγάλου ορίζοντα». Τότε που το έλλειμμα, το 2009, σε ατελείωτες συνεντεύξεις και δημόσιες δηλώσεις, σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ήταν 4% έως 4,5%. Τότε που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε μια κρίση, που ο κ. Σαμαράς χαρακτήριζε ως «παροδική».
Και μου δίνεται η ευκαιρία να δώσω μια απάντηση και στον κ. Παυλόπουλο, ο οποίος μας έλεγε ότι γνωρίζαμε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Όχι κύριοι, δεν το γνωρίζαμε. Εσείς δηλώνατε 4% έλλειμμα, δηλαδή περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ήταν 36 δισεκατομμύρια ευρώ. Και βεβαίως, αν το έλλειμμα ήταν 4%, τότε λεφτά θα υπήρχαν - θα υπήρχαν 26 δις, από αυτά τα οποία αποκρύψατε, εξαπατώντας τον Ελληνικό λαό.
Είστε αμετανόητοι, λαϊκιστές και επικίνδυνοι. Πολιτεύεστε σαν να ζείτε σε άλλη διάσταση, με την ψευδαίσθηση ότι ξοφλήσατε τους λογαριασμούς σας με την κοινωνία. Έτσι εξοφλείτε εσείς τα 170 δις που χρεώσατε το ελληνικό κράτος, σε 5,5 χρόνια; Έτσι εξοφλείτε τα 340 δις χρέος και τα 36 δις έλλειμμα, με τα οποία εγκαταλείψατε την Ελλάδα;
Πολιτεύεστε σαν εξωγήινοι, υπνοβατείτε από την ψυχολογική σας αδυναμία να παραδεχτείτε ότι όλοι μας πληρώνουμε τα δικά σας σπασμένα. Γι’ αυτό και επιχειρηματολογείτε χωρίς ευθύνη απέναντι στο λαό. Χωρίς συναίσθηση απέναντι στους Ευρωπαίους, χωρίς κομματικό αυτοσεβασμό.
Ισχυρίζεστε την αποτυχία του μηχανισμού στήριξης, γιατί μειώσαμε το έλλειμμα 14 δις ευρώ, μέσα στα άθλια οικονομικά δεδομένα που εσείς μας κληροδοτήσατε. Και ξεχνάτε ότι οι προϋπολογισμοί σας, το 2007, το 2008 και το 2009, έπεσαν έξω κατά 9, 19 και 31 δισεκατομμύρια αντίστοιχα. Και συνεχίζετε, χαμένοι στη μετάφραση, να εφευρίσκετε πλασματικά διλήμματα, να υιοθετείτε παιδαριώδη επιχειρήματα και, με κομματικές «πριμαντόνες» στην πρώτη γραμμή, να καλλιεργείτε το φόβο σε μια κοινωνία που αγωνιά, αλλά αναμετριέται με τις απαραίτητες αλλαγές και τις δυσκολίες που αυτές φέρνουν.
Αυτή η κοινωνία, σας έχει προσπεράσει. Γιατί στα δικά της μάτια, η χώρα μπορεί να παλεύει να σωθεί, όμως, εσείς έχετε χρεοκοπήσει προ πολλού. Και πειθαναγκάζεστε πολιτικά, επιμένοντας και συγκρίνοντας ξανά και ξανά την Ελλάδα με την Πορτογαλία, όταν όλοι λένε πως οι δύο οικονομίες δεν έχουν καμία σχέση, ούτε στο χρέος του ΑΕΠ, ούτε στο έλλειμμα, ούτε στις δαπάνες, ούτε στα έσοδα, ούτε στα μισθολογικά, ούτε πουθενά - δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις. Ούτε βέβαια στο γεγονός ότι εμείς, όχι μόνο κληθήκαμε να βρούμε χρήματα, αλλά και στήσαμε το μηχανισμό στήριξης από το μηδέν.
Άραγε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, με αυτή την άλλοτε επιφανειακή και άλλοτε συμπλεγματική πολιτική, νομίζατε πως θα εκπροσωπήσετε τη χώρα; Και αντί να παραδειγματιστείτε από τη στάση της πορτογαλικής Αντιπολίτευσης, εσείς επιλέγετε ατελέσφορα επικοινωνιακά παιχνίδια, τα ίδια με αυτά που σας οδήγησαν στην Αντιπολίτευση πριν από λίγο καιρό;
Γι’ αυτό και τη συνταγή που προτείνετε, δεν την υπερασπίζονται δημόσια ούτε τα κορυφαία σας κομματικά στελέχη. Γιατί έχει γεύση από το πρόσφατο φαύλο παρελθόν σας. Γι’ αυτό, ακόμα και τα αδέλφια σας, τα αδελφά σας ευρωπαϊκά κόμματα, σας έχουν γυρίσει την πλάτη και δηλώνουν ευθαρσώς και δημόσια, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο συντηρητικός πρώην Πρωθυπουργός της Βαυαρίας κ. Στόιμπερ, ότι «έχετε αποτύχει σε όλα τα επίπεδα», ότι «φέρετε μεγάλη ευθύνη για τη μιζέρια του χρέους» και ότι «είναι παρανοϊκό να βγάζετε εσείς τον κόσμο στους δρόμους, για να διαδηλώνει ενάντια στα μέτρα».
Αρνείστε την πραγματικότητα, αποποιείστε τις ευθύνες σας και αντιμετωπίζετε την εθνική συναίνεση ως μια ευκαιρία για μικροκομματικά οφέλη. Η πολιτική σας είναι επικίνδυνη. Η πολιτική σας απειλεί το μέλλον της χώρας. Μιας χώρας που, τελικά, προχωράει χωρίς εσάς.
Αγαπητοί συνάδελφοι, η ψήφος μας είναι η δύναμή μας. Και με αυτή τη δύναμη, στηρίζουμε την Κυβέρνηση για να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές. Ουσιαστικά, όμως, στηρίζουμε τις επόμενες γενιές, που δικαιούνται να ζήσουν σε μια καλύτερη Ελλάδα.
Γιατί ένας πολιτικάντης, σκέφτεται μόνο τις επόμενες εκλογές. Αλλά ένας πολιτικός, πράττει με γνώμονα τις γενιές που ακολουθούν.
-------------------------------
*ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας