Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

«Εγώ δεν είμαι δεμένος με την καρέκλα»

Αποφασισμένος ακόμα και να παραιτηθεί από την Πρωθυπουργία είναι ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να εξασφαλισθεί συναίνεση για την οικονομική πολιτική, μέσα από μια κυβέρνηση συνεργασίας
Καταιγιστικές αλλά και απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις με αφορμή το Μεσοπρόθεσμο, εν μέσω και της μαζικής αντίδρασης της κοινωνίας.

Διατεθειμένος να προχωρήσει είτε σε οικουμενική κυβέρνηση, είτε σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, στην 20λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.


Ο κ. Σαμαράς δεν απέρριψε την πρόταση αυτή, ξεκαθάρισε, όμως, πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με τον Γ.Παπανδρέου πρωθυπουργό.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο κ Πεταλωτής ο Πρωθυπουργός απάντησε «εγώ δεν είμαι δεμένος με την καρέκλα».Σύμφωνα με πληροφορίες αργότερα θα υπάρξει νέα τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πλευρών, ενώ καθυστερεί και το προαναγγελθέν διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, πάντως, ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό ότι προϋπόθεση για να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση είναι να υπάρξει ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.
Νωρίτερα αποφασισμένος να προχωρήσει στο δρόμο που έχει χαράξει εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός στην αρχή της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επανέλαβε τη θέση ότι η εθνική συνεννόηση είναι ευεργετική για τα συμφέροντα της χώρας.
Υποδεχόμενος τον κ. Παπανδρέου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρατήρησε ότι «είναι μια στιγμή που απαιτεί πανεθνική προσπάθεια». Ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι «ειμαστε σε μία ιστορικά κρίσιμη στιγμή» που απαιτούνται κρίσιμες αποφάσεις.
Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι είναι σε επαφή και επικοινωνεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να επιτευχθεί εθνική συνεννόηση.
«Ο καθένας αναλαμβανει τις ευθυνες του», είπε χαρακτηριστικά. «Έχω επίγνωση των ευθυνών μου και των ευθυνών της κυβέρνησής μου απέναντι στον ελληνικό λαό και στην χώρα», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου και ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση θα προχωρήσει με αίσθημα ευθύνης «για τις απαραίτητες αποφασεις, για να βγει η χωρα από την κρίση».
Ο Πρωθυπουργός είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία νέα προσπάθεια επίτευξης της ελάχιστης δυνατής σύγκλισης.
ellispoint

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σέ μικρό χρόνο AI-VRES θά υπάρχει ελέύθερο BLOGS στά Σέρβια γιά νά αναρτώντε ολα τά σχόλια καί οχι οσα συμφέρουν στό ΠΑΣΟΚ καί στή Δημοτική Αρχή πιστεύω οτι καί αυτό τό σχ'ολιο δέν θά τό αναρτήσετε

ai-vreS είπε...

Καλώς να ορίσει το ελεύθερο blog. Ελπίζουμε μόνο τα γραπτά του κείμενα να είναι ορθογραφημένα, γιατί αν κρίνουμε από το σχόλιό σου... θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε...

Το Προφίλ μας