Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Νέα ηγεσία στη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Νέα πρόσωπα αναδείχτηκαν στον ιατρικό σύλλογο Κοζάνης, κατά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν προχτές, ενώ συγχρόνως διασφαλίζεται και η συνέχεια, με την επανεκλογή πέντε συμβούλων που συμμετείχαν στην 11μελή προηγούμενη διοίκηση.
Οι εκλογές σηματοδοτούν και την αλλαγή της προεδρίας, καθώς νέος πρόεδρος θα είναι ο καρδιολόγος γιατρός Βασίλης Βασιλακόπουλος, που ήρθε πρώτος με 125 ψήφους.

Να σημειωθεί ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Λαμπρόπουλος, δεν κατήλθε υποψήφιος. Για τη θέση του γενικού γραμματέα προαλείφεται ο επίσης καρδιολόγος Δημήτρης Τσιανάκας, δεύτερος στην κατάταξη με 118 ψήφους. Η αντιπροεδρία πηγαίνει στην Πτολεμαΐδα, αφού για τη θέση του αντιπροέδρου πρόκειται να καταλάβει ο Γρηγόρης Δούκας, που έλαβε 103 ψήφους. Από τις ζυμώσεις που ήδη έγιναν στον πλειοψηφούντα συνδυασμό δεν έχει «κλείσει» ακόμη η θέση του ταμία.
Ο βασικός εκλογικός συνδυασμός στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης ήταν η Ενιαία Κίνηση Ιατρών (ΕΝΙ.Κ.Ι.), στην οποία συμμετείχαν γιατροί προσκείμενοι σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και ενταγμένοι ή ανένταχτοι Αριστεροί. Ο συνδυασμός έλαβε 246 ψήφους, από τα 261 έγκυρα ψηφοδέλτια και παίρνει το σύνολο των εδρών, δηλαδή 11. Στις κάλπες προσήλθαν 281 γιατροί, αλλά βρέθηκαν 19 λευκά και 1 άκυρο ψηφοδέλτια.
Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση έλαβε 8 ψήφους και δεν βγάζει έδρα, ενώ δεν εκλέγεται και ο μεμονωμένος υποψήφιος Χρήστος Κατσίνας με 6 ψήφους.
Στο ψηφοδέλτιο της Ενιαίας Κίνησης Ιατρών παρατηρήθηκαν δύο «γραμμές» σταυροδότησης, με βάση την πολιτική προέλευση των υποψηφίων. Τελικά υπήρξε γαλάζια πρωτιά, καθώς έξι σύμβουλοι προέρχονται από το χώρο της ΝΔ, ενώ οι πέντε αντιπροσωπεύουν δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς, εκ των οποίων αρκετοί είναι ανένταχτοι.
Στο νέο δ.σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης εκλέγονται οι: Βασίλης Βασιλακόπουλος 125, Δημήτρης Τσιανάκας 118, Γρηγόρης Δούκας 103, Θεόφιλος Φραγκιαδάκης 99, Γιώργος Γκόγκος 95, Αναστάσιος Σιδηράς 95, Ευριπίδης Βραδαλής 90, Αγγελής Αγγελόπουλος 75, Αγάπιος Γαβριηλίδης 73, Ιωάννης Κοντογούνης 73, Ηλίας Σαουλίδης 66.
Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι Μιχάλης Ζηκόπουλος, Βασίλης Μιχαλόπουλος και Πελαγία Χαρτοματσίδου.
Αντιπρόσωποι στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο εκλέγονται οι Θωμάς Κεβρεκίδης 136, Χαράλαμπος Τσεβεκίδης 102, Βασίλης Αθανασιάδης 96, Δημήτρης Σπόντης 65, Νίκος Σαμαράς 61, Παναγιώτης Τσιόγκας 61.
Το νέο δ.σ. θα συνέλθει σε σώμα σε περίπου δέκα ημέρες, καθώς εντός οκτώ ημερών θα υποβληθούν ενστάσεις εάν υπάρχουν και στη συνέχεια θα επικυρωθούν τα αποτελέσματα από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Με δήλωσή του στον «Π» ο προαλειφόμενος για πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Β. Βασιλακόπουλος, δήλωσε ότι «οι θέσεις των γιατρών του νομού Κοζάνης αναφέρονται αναλυτικά την διακήρυξη του συνδυασμού μας που εκδώσαμε προεκλογικά», προσθέτοντας ότι «είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, όπως επιχειρούνται να γίνουν. Για μας το μείζον είναι η στελέχωση των νοσοκομείων με γιατρούς. Αυτή είναι η μόνη λύση για να λειτουργήσουν σωστά τα νοσοκομεία και να διασφαλιστούν ποιοτικές υπηρεσίες της δημόσιας δωρεάν υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας