Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Κάνουν ποδήλατο γυμνοί στη Θεσσαλονίκη!

Το σώμα μας είναι ό, τι πιο φυσικό έχουμε και είναι σίγουρα πιο όμορφο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μας λένε οι ποδηλάτες που θα συμμετέχουν. 
Στόχος τους η διάδοση του ποδηλάτου.Επίσης πολλοί ποδηλάτες διαμαρτύρονται για τις πολύχρονες καθυστερήσεις παράδοσης του μετρό και λένε χαρακτηριστικά "η Θεσσαλονίκη παρακμάζει χωρίς εναλλακτικά μέσα μαζικής μεταφοράς. Το τραμ και η θαλάσσια συγκοινωνία παραμένουν ανακοινώσεις.
Τα τρένα και τα πλοία έχουν σταματήσει να κάνουν πολλά δρομολόγια από την Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα των εγκλωβισμό των κατοίκων της και την αποκοπή της επαρχίας και των νησιών".
"Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας.
Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα και μουσική θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο πόλεις. Ελάτε όσοι γυμνοί τολμάτε με κέφι και φαντασία, από μαγιό μέχρι και όπως σας γέννησε η μητέρα φύση" αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών της γυμνής ποδηλατοδρομίας.
www.newsit.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εξω στο δρόμο, σε δεκάδες πόλεις, εργάτες με όνομα και επώνυμο, με γραμμένο φαρδιά - πλατιά στα πανό τους το όνομα του αντίπαλου διαδηλώνουν. Ούτε λέξη στα δελτία για το περιεχόμενο της κινητοποίησης. Τι ζητάνε; Τι τους βγάζει στο δρόμο; Πώς το παλεύουν; Αυτοί οι διαδηλωτές, φαινεται δεν είναι χρήσιμοι στο σύστημα. Κι επειδή αυτοί οι διαδηλωτές επιμένουν όχι μόνο να δείχνουν τον ένοχο αλλά παλεύουν και για συγκεκριμένη διέξοδο, το σύστημα έχει κάψες. Τρέχει να προλάβει την εξέλιξη. Γι αυτό τα κανάλια (Μέγκα- Σκάϊ κλπ) ΔΕΝ το προβάλουν.
Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση έχουν κερδισμένους και χαμένους: Κέρδη τρελά για το κεφάλαιο, απύθμενο χάσιμο για την εργατική τάξη.

Αυτή η πολιτική, δεν μπορεί να περάσει έτσι. Μέσα στους χώρους δουλειάς. Εκεί που ο εργάτης απαιτείται να ορθώσει ανάστημα στο ίδιο το αφεντικό του. Εκεί που θα καταργηθεί αυτή η πολιτική. Εκεί που ο εργάτης διαμορφώνει συνείδηση και για τον αντίπαλο και για τη δική του δύναμη.

Αυτήν την αντιπαράθεση προσπαθεί να προλάβει η αστική τάξη. Αυτήν την αντιπαράθεση θέλει να προβοκάρει η αστική τάξη. Και σ' αυτήν την επιδίωξη παίζουν όλα.

Η αστική τάξη έχει ανάγκη επειγόντως νέο πολιτικό προσωπικό, νέα σχήματα που θα εμφανιστούν με όρους «καθαρά χέρια». Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν με εισαγγελείς, όπως στην Ιταλία, επιχειρούν να το κάνουν με μια καρικατούρα αντιπαράθεσης, που ξεκινά απ' την πλατεία με σύνθημα «έξω τα κόμματα» και κλείνει τον κύκλο της στα κανάλια με προειδοποιήσεις για «μη ομαλές πολιτικές εξελίξεις».

Θέλουν το λαό φοβισμένο. Να νιώθει ότι θα πάθει κακό.

Θέλουν οι εργάτες να μη σηκώνουν κεφάλι εκεί που γίνεται η πραγματική αντιπαράθεση.
***

Η αστική τάξη γνωρίζει καλά πως έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ στις επιδιώξεις της. Το ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!!.

Τι ήτανε λοιπόν, να τολμήσει το ΞΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ να διαδηλώσει; Βγήκαν απ' τα λαγούμια τους το ένα μετά το άλλο διάφορα ζαγάρια. Από κείνους που με το ψευδεπίγραφο «πραγματική δημοκρατία» αξιώνουν να μην εμφανίζονται τα κόμματα στο Σύνταγμα, ως τους μαρτυριάρηδες που σπεύδουν να παπαγαλίσουν ό,τι πει το αφεντικό (χτες η κεντρική ιδέα ήταν «ελεύθερη φούντα»). Από κοντά, κάποιοι σταθεροί στον προσανατολισμό τους σε ρόλο καλού και κακού μπάτσου.

Τι ζητάνε όλοι αυτοί από το ΚΚΕ; Να μην κάνει αυτό που μαρτύρησε ο Λοβέρδος: Να μην οργανώνονται και διαδηλώνουν οι εργάτες μέσα στους χώρους δουλειάς, να μην αποκτούν συνείδηση ότι αντίπαλος είναι ο καπιταλισμός, να μη συσπειρώνονται στο Κόμμα τους, να μη βάζουν πλώρη για τη δική τους εξουσία.

Τουλάχιστον, εκείνη η κυρία - κάποια Αθηνά Κακούρη - από τους 32 διανοούμενους που ζήτησαν «τόλμη» για την εφαρμογή του μνημονίου, χτες το πρωί στη ΝΕΤ ήταν πιο αυθόρμητη: Την καλύτερη κυβέρνηση - είπε - την είχαμε το 1940. Κι όταν οι παριστάμενοι έσπευσαν να της θυμίσουν ότι τότε υπήρχε δικτατορία, απάντησε πως «απλά κάποιες διαδικασίες είχαν ανασταλεί».

Συνολικά η αστική τάξη έχει όραμα για το πολιτικό σύστημα. Μπορεί να κάψει όλους τους σημερινούς ξεφωνημένους για να βάλει στη θέση τους νέους άφθαρτους. Αρκεί να προλάβει να μη μολυνθεί και πάλι ο λαός από το κομμουνιστικό μίασμα.

Ας φροντίσουμε να μην προλάβουν...

Το Προφίλ μας