Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος : Μπορούμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής

«Εφόσον, λιγότερο ή περισσότερο, υπήρξαμε όλοι μέρος της κρίσεως, μπορούμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής. Έχουμε και τη δυνατότητα και το καθήκον να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της υγιέστερης κοινωνίας που όλοι επιθυμούμε και οραματιζόμαστε», υπογραμμίζει με άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.Ο κ. Ιερώνυμος τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι απαιτείται στην κρίσιμη συγκυρία να αρθρωθεί λόγος και σημειώνει πως «θα αποτελεί μοιραίο λάθος να παρακολουθήσουμε παθητικά τη διεργασία σχηματισμού του νέου τοπίου».αgelioforos.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως εδώ η παράνοια
1. Καθηλωμένος σ' ένα περιβάλλον ηλιθιότητας, ο πρωθυπουργός πιστεύει πως ο Ελληνας είναι συνεπής μαζοχιστής, γιατί παρά όσα συμβαίνουν παραμένει σιωπηλός.
2. Οι τεχνικοί της παγκόσμιας εξουσίας μάς χάρισαν, τις τελευταίες μέρες, ένα απίστευτο θέαμα σεξισμού με επίκεντρο τον πρώην πρόεδρο του ΔΝΤ, προκειμένου ο δυτικός κόσμος να ξεχάσει ό,τι τον βασανίζει. Μάταιος ο κόπος, το σίριαλ κράτησε λίγο, και αργά αλλά μελαγχολικά βαδίζουμε πάλι στα προβλήματά μας. Εχουν δίκιο οι προτεστάντες: είμαστε ευπαθή όντα και ως εκ τούτου μας αξίζει η δυστυχία.
3. Οι πράξεις του Παπακωνσταντίνου μου θυμίζουν τη φράση του Ουίλιαμ Πεν: «Μοιάζει μ' εκείνον τον χειρουργό που κόβει το χέρι που δεν μπορεί να γιατρέψει προκειμένου να κρύψει την άγνοιά του και να περισώσει την υπόληψή του».
4. Η ελαστικότητα της συνείδησης είναι το νέο σύνθημα που θα εισάγουν τα ξεφτέρια της κυβέρνησης στα σχολεία.
5. Υπάρχουν συνεπαρμένοι Νεοδημοκράτες που διαδίδουν τα λόγια του Σαμαρά σαν χειροπιαστές αποδείξεις περί θείας πρόνοιας στη ζωή μας. Από δω και στο εξής το Ζάππειο, διά του Σαμαρά, ανακηρύσσεται θρησκευτικό μνημείο!
6. Δεν βρέθηκαν οι δολοφόνοι του νεαρού Αφγανού. Οι Ακροδεξιοί που είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας είναι τα αγαπημένα παιδιά του κράτους. Και έχει δίκιο το κράτος που τα αγαπά. Μόνον αυτοί προσκυνούν το μεγαλείο και τα σύμβολά του, μαζί με την απάθειά του.
7. Ψάχνουν από κοινού για κομπάρσους οι Παπανδρέου και Σαμαράς για το έργο τους. Θα πρέπει η φάρσα τους να παίρνει τέλος, για να τους βλέπουμε τώρα μαζί να προσπαθούν να επανορθώσουν τα δεινά που επέφεραν στην Ελλάδα οι Ελληνες! Μπαίνει τέλος στον παραλογισμό ότι τους χώριζε πολιτική άβυσσος. Από δω και στο εξής θα προσυπογράφουν τα ίδια έγγραφα! Μετά από τόσες πολιτικές μετενσαρκώσεις, θα εμφανίζονται μαζί, με ταπεινοφροσύνη, προκειμένου σαν μαθητές που πάνε εκδρομή να διασχίσουν τις αποφράδες μέρες.

Ανώνυμος είπε...

προς τον 4:19

κάθε δημόσιος λόγος (επειδή αναφέρεσαι για παράνοια) πρέπει να αφαιρεί με προσοχή και ιδιαίτερη τέχνη τις προσωπικές μας φαντασιώσεις και οτιδήποτε εκλαμβάνουμε εμείς προσωπικά ως εφιάλτη. Η αναζήτηση της αντικειμενικότητας τόσο στον λόγο όσο και στη προσωπική μας ζωή είναι μία διαρκής ερώτηση η οποία εξαφανίζει τα εφιαλτικά ενσταντανέ τα οποία είναι αποτυπωμένα και αριθμημένα στο σχόλιο σου λες και τα έγραψες μετά από ένα κακό όνειρο...

Το Προφίλ μας