Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Αύριο η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ξεκινά αύριο, Κυριακή στις 12 το μεσημέρι η τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση.

Η συνεδρίαση της Κυριακής θα διαρκέσει περί τις 5 με έξι ώρες και σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας Ευάγγελος Βενιζέλος δε θα είναι παρών στη συζήτηση αφού την Κυριακή πρόκειται να συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με τη διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας.


Τη Δευτέρα ο κ. Παπανδρέου μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Την Τρίτη ο πρωθυπουργός κατά πάσα πιθανότητα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων βρίσκεται το ζήτημα το ζήτημα ρύθμισης του ελληνικού χρέους καθώς και το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Στο μεταξύ την Παρασκεύη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί τόνισε ότι το νέο πακέτο διάσωσης είναι επιβεβλημένο χωρίς να παραβλέψει να επισημάνει ότι  η Ελλάδα θα πρέπει με τη σειρά της να αναλάβει τις ευθύνες της.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι Γερμανία και Γαλλία θα τηρήσουν κοινή στάση απέναντι στην Ελλάδα και δεσμεύτηκαν να υπερασπιστούν το ευρώ. Επανέλαβε ότι χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει από την πλευρά της να προβεί σε μεταρρυθμίσεις. Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία   Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας